banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 08:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:37 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
<Enter_name> je napisao:
A švabe inače voze svoja auta isključivo u ovlašteni servis, ugrađuju samo originalne djelove, sipaju najkvalitetnije ulje i gorivo... bahatih ljudi ima svagdje, kako kod nas - tako i u Njemačkoj.

Naravno da ima. :D Ali, standard je standard, nema to veze sa bahatošću. Ovdje kod nas imaš 10x više bahatih majstora i vlasnika servisa i pumpi. O tome se radi. Nije to baš toliko stvar vlasnika auta (ovo o čemu sam ja pričao).
Evo, recimo, traži Golf 4 koji su kupljeni u Njemačkoj novi i oni kod nas novi. Gdje ćeš naći više onih sa svim servisima rađenim kod ovlaštenog? Mislim da ih procentualno mnogo više ima u DE. :)
Nisam mislio na najkvalitetnije ulje. Može i naša Modriča, sve dok je u roku i iz Rafinerije, a ne iz nekog kanistera bog zna gdje.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
<Enter_name> je napisao:
A švabe inače voze svoja auta isključivo u ovlašteni servis, ugrađuju samo originalne djelove, sipaju najkvalitetnije ulje i gorivo

Tako je
I jos treba napomenuti da sva auta u Svabiji, a pogotovo ona koja se planiraju izvesti u prostore bivsih Yu republika u 98% slucajeva voze (ili nerijetko drze garaziranim) zene doktora i inzenjera
:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:45 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Znam jednog doktora. Čovjek skoro uvezao Golfa MK IV TDI (DI crveno). 2002. godište, klima, grijači sjedišta, 4 vrata. 140.000 originalnih kilometara. Odvezao ga kod Vidovića, ljudi nijednu zamjerku ne nađoše. Dijagnostika, motor, pogledaše ispod na kanalu. A imao u DE 3 vlasnika. Znaš kad bi takvog našao da je vožen u BIH? Nikad.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
V@nja je napisao:
<Enter_name> je napisao:
A švabe inače voze svoja auta isključivo u ovlašteni servis, ugrađuju samo originalne djelove, sipaju najkvalitetnije ulje i gorivo

Tako je
I jos treba napomenuti da sva auta u Svabiji, a pogotovo ona koja se planiraju izvesti u prostore bivsih Yu republika u 98% slucajeva voze (ili nerijetko drze garaziranim) zene doktora i inzenjera

Ne kakite :) ne voze svi u ovlaštene servise ali saobraćajna kultura i tehnička ispravnost je daleko veća na zapadu nego kod nas....plus što su kvalitetnija maziva i goriva a putevi manje kratera imaju.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:50 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
V@nja je napisao:
<Enter_name> je napisao:

Tako je

Ne kakite :) ne voze svi u ovlaštene servise ali saobraćajna kultura i tehnička ispravnost je daleko veća na zapadu nego kod nas....plus što su kvalitetnija maziva i goriva a putevi manje kratera imaju.

Jebeš to, kad su naši putevi skuplji. To se valjda računa. :D :angry4:

A što se tiče održavanja, jbg. Nije isto kupiti ulje 5L od 60-70 evra kada ti je plata 800 maraka ili 1500 evra. ;) Standard, malo više kulture i strožiji tehnički pregledi i eto. To je razlika. Nisu stranci superiornija rasa od nas, već je situacija jednostavno takva.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Davno ja pisah kako ne trpim da imam bilo šta pokvareno na autu, a kako imam kolegu koji vozi auto do stanja da ga ni otpad neće... isto tako znam dosta uvezenih auta iz Njemačke koji su sve samo ne dobri, a opet znam pokoje auto koje je kupljeno kod nas i uredno održavano... dakle, nema pravila, koliko god ga tražili.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
U svakom slucaju je auto uvezeno iz EU vozeno po kvalitetnijim cestama, sto ipak treba imati na umu takodje, samo me brine jedna stvar, drug moj je prije par godina kupio uvezenog peugeota 407 od nekog svercera ( nije bila auto kuca ) i sve ok, auto fino vozi sve je to super ali kada je krenuo preci granicu sa HRV zaustave ga i kazu da je to ukradeno auto i jedno dve mjeseca se natezao sa policijom, ganjao advokata iz HRV nema sta nije dok na kraju nije dokazao da auto nije ukradeno i da ima sve valjane papire i to.A opste je poznato da ima dosta ukradenih auta za koje sverceri nabave lazne papire i prodaju ovdje kao extra auto uvezeno iz vana. E sada ja bi najvise volio uzeti auto iz nekog salona, auto kuce ili kako god, da imam racun gdje sam i kada kupio auto, fotokopiram ga u 100 komada i da sam siguran :lol: , ali ne znam u koji salon da je u BL ili u blizini traziti Focusa, imate li neki savijet ?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:04 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Davno ja pisah kako ne trpim da imam bilo šta pokvareno na autu, a kako imam kolegu koji vozi auto do stanja da ga ni otpad neće... isto tako znam dosta uvezenih auta iz Njemačke koji su sve samo ne dobri, a opet znam pokoje auto koje je kupljeno kod nas i uredno održavano... dakle, nema pravila, koliko god ga tražili.

Naravno... ali poenta je od koga god kupovao ili uvozio, obavezna provjera u dobrom servisu. :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sve ti je to lutrija. Odmah se sjetih kolege koji je kupio Astru G 1.7 DTI '02., prešla 90kkm (garantovano 100%, ima servisna knjiga), vozila ga bakica '37. godište (piše u papirima, jel'te), pregledao majstor - sve uredno... prvih par mjeseci - sve uredno, poslije toga - pogodi šta? :D

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:24 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Četvorocifren trošak. :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne baš, ali je bio čest gost kod tog majstora...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Sve ti je to lutrija. Odmah se sjetih kolege koji je kupio Astru G 1.7 DTI '02., prešla 90kkm (garantovano 100%, ima servisna knjiga), vozila ga bakica '37. godište (piše u papirima, jel'te), pregledao majstor - sve uredno... prvih par mjeseci - sve uredno, poslije toga - pogodi šta? :D

Kupio auto pred velike skupe servise (veliki, set kvačila itd) i onda digneš ruku na sebeSlika
Nego činjenica je da kod nas narod jako škrtari i štedi na dijelovima, npr ulje: što kupovati propisanu gradaciju 5-40 po toj i toj API specifikaciji daj ti meni crnu Optiiimu ja sam na tom vozio Gnjofa dvicu 10 godina bez problema :confused2: ili što kupovati set remenja Gates ili Dayco koji košta 150 KM i garancija 60k km daj ti meni one od 35 KM no name isto je to sve jel :roll: mali od rođaka to meni našpanuje za turu pića.... :angry3: pa kad zariba motor ili pukne remen je8o mater naguzio me lopov prodao mi uništen auto :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Crna Optima je zakon, a remenje samo Conti, ostatak SKF iz Vidre.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Crna Optiiima u motore poslije 2002-3 :roll: hm :-?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Crna Optima je zakon, a remenje samo Conti, ostatak SKF iz Vidre.

Ovo prvo - nak-nak, drugo i treće svakako.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 17:03 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Ako je ta Optima kupljena na Nestro Pumpi onda ok. Opet, po meni 30x bolje nego uzeti neki prepakovan Castrol u kojem je ulje koje je neko dovukao iz Njemačke u buradima jer mu je rok prošao bog zna kad. Toga se ja najviše bojim i zbog toga ne volim baš auta koja su vožena kod nas. Ima majstora prevaranata koji će ti sve živo podvaliti.

Nego, jel' Sladaboni još uvijek zastupnik Castrola kod nas? Ili je neko drugi preuzeo?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 17:07 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
<Enter_name> je napisao:

Kupio auto pred velike skupe servise (veliki, set kvačila itd) i onda digneš ruku na sebeSlika
Nego činjenica je da kod nas narod jako škrtari i štedi na dijelovima, npr ulje: što kupovati propisanu gradaciju 5-40 po toj i toj API specifikaciji daj ti meni crnu Optiiimu ja sam na tom vozio Gnjofa dvicu 10 godina bez problema :confused2: ili što kupovati set remenja Gates ili Dayco koji košta 150 KM i garancija 60k km daj ti meni one od 35 KM no name isto je to sve jel :roll: mali od rođaka to meni našpanuje za turu pića.... :angry3: pa kad zariba motor ili pukne remen je8o mater naguzio me lopov prodao mi uništen auto :roll:

Hahahaha, kralju. Dobro si opisao. :lol: :thumbright: :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
<Enter_name> je napisao:
A švabe inače voze svoja auta isključivo u ovlašteni servis, ugrađuju samo originalne djelove, sipaju najkvalitetnije ulje i gorivo... bahatih ljudi ima svagdje, kako kod nas - tako i u Njemačkoj.

Da si barem jednom vozio auto na njemački tehnički ne bi kenjao takve gluposti, znači auto koje tamo prođe na tehničkom, u savršenom je stanju, meni su šublerom mjerili debljinu diskova, ukoliko ustanove da je neki dio podvozja udaran čekićem prilikom zamjene, kao što je to kod nas uobičajeno krhanje čekićom i kad se kugla mjenja, nači ako vide trag lupanja, vraćaju te da dio koji je udaran zamjeniš itd itd.
U svakom slučaju, prije bi uzeo auto voženo u DE staro 7 godina i koje je prešlo 300 tisuća nego auto voženo kod nas 3 godine i 100 tisuća km.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 17:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Tehnički pregled nije garancija kvalitetnog održavanja auta, niti kvaliteta djelova koji su ugrađeni u auto.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ali njihova država jeste garancija, tamo se ne mogu ni uvesti, ni prodavati djelovi koje ne prati potrebna dokumentacija i odobrenje njihovih ureda za standardizaciju kvalitete, dok kod nas se prodaje sve živo, bez ikakve kontrole i dokumentacije. U Njemačkoj i kineski dijelovi moraju zadovoljiti njemačke standarde.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]