banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 12:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
Ja sam primjetio da je vecina 307ca godista oko 2002-2003 presla preko 200k, sto je ipak puno a imam osjecaj da i to laziraju.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dizeli uglavnom, ali benzinci se daju naći i sa manje :wink: a bolje je i stvarna 200k nego lažna 100k umje džep da zasvrbi gadno :confused3:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ali znaj u startu ako platis manje nego sto treba za auto da ces morati uraditi servis zubcastog remena, na jtd motoru ili drugom dizelu ako ti on pukne steta ti je do 2000km, a taj servis te izadje 300-500km i jos par sitnica, znaci vise nije 5500km vec vise :)

Ja bi ti preporucio Stila 1.2 16V benzin, rjetkost da ces naci da neko njega prodaje ali valja se potruditi, u pitanju je Fire motor, malen i jako jeftin za odrzavati, potrosnja ti je dosta slicna varijanti 1.9JTD, ali ubrzanje losije (ako neces divljati extra zujalica za grad), nema turbine, common rail pumpe, zamajca i ostalih skupih djelova, najbolje uzeti 2003 godiste jer tad su ispravljeni neki problemi sa elektronikom, ali mozes i 2001-2003 gdje ima samo 1 problem sa senzorom zracnog jastuka ali mozes bukvalno napraviti sam emulator od 10km, sve ostalo se moze DIY varijantom. Vozio sam ovaj 1.2 od prijatelja i mogu reci da nije los, mozes staviti plin u njega i bukvalno prelazis 100km za 8-9km znaci vozis se dzabe :D

Poz

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Ali znaj u startu ako platis manje nego sto treba za auto da ces morati uraditi servis zubcastog remena

Kad se kupuje polovan auto to se obavezno radi :wink: bar ja...šta ti znaš šta je onaj prije tebe radio i kad, a kad to podbaci nigdje te nema :roll:
Stilo sa 1,2 motorom ne može uzbrdo :-? to je anemičan motor za Punta a kamo li za težeg Stila....1,6 je zakon za grad (imam takav motor u ergeli :evil3: )

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Sehxor je napisao:
Ali znaj u startu ako platis manje nego sto treba za auto da ces morati uraditi servis zubcastog remena

Kad se kupuje polovan auto to se obavezno radi :wink: bar ja...šta ti znaš šta je onaj prije tebe radio i kad, a kad to podbaci nigdje te nema :roll:

Bas tako, ma da nije potrebo ako znas vlasnika ili ti pokaze racun da je radjen servis taj pa provjeris sve fino :) Ali u nasoj drzavi svi gledaju da te za*ebu tako da najbolje sam uraditi :)

Ne bi se bas slozio da je 1.2 anemican motor jer ta varijanta ima 80 konja i 16 ventila, vozio sam ja od prijatelja i bez problema ide u nagib, 8V je vec druga prica :), a razlika punta i stila u tezini je nekih 200 kila, punto obicni ima 60 konja.

Poslednji put menjao Piro dana 08 Maj 2013, 20:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:19 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
nepokoreni je napisao:
Dizeli uglavnom, ali benzinci se daju naći i sa manje :wink: a bolje je i stvarna 200k nego lažna 100k umje džep da zasvrbi gadno :confused3:

Slažem se. Bolje i pravih 350k nego sumnjivih 100k. Eno, kum mi već 5-6 godina ima Golfa 4 SDI. Čovjek prezadovoljan. Prešao oko 300 000. Bez ikakvih kvarova. Ali zato ulje, filter ulja i filter goriva na svakih 10 000. A to je njemu 2-3 puta godišnje. Vozio sam u auto školi peticu SDI isto 330 000. Auto kao sat. Pričao sam sa instruktorom, čovjek kaže da to auto ne bi nikada mijenjao.

Što se tiče Fiatovih motora. Imam Punta mk2 1.2 16v 80 konja. Ali, oprez, samo plin (ja ga nemam). Meni je trenutna potrošnja 10 litara ultra-lagane vožnje (grad). Danas je restartovao i rekoh da ga stisnem malo da vidim. Bogme 12+ litara. Zimi dodaj 1-1,5 litar.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Poslednji put menjao Aleksandar MK dana 08 Maj 2013, 20:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa kad je SDI (Samo da ide) obicni atmosferac, nema se sta pokvariti na motoru :D

Meni 1.9JTD trosi od 7 pa do 9 kad ga zgazim, ali sam siguran da taj 1.2 se moze navuci na 9 litara sto je isto, kad uporedis odrzavanje isplativije je za grada 1.2?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:24 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Pa kad je SDI (Samo da ide) obicni atmosferac, nema se sta pokvariti na motoru :D

Zato ću i ja sebi nabaviti jednog uskoro... 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Taj motor od 1,2 će kod Stla da troši ko 1,8 a ubrzanje će mjeriti kalendarom :P
I Pug HDI obični je ko tenkovski motor, sipa, pali i vozi 8) malo koji nije prešao 350+ k prije otvaranja :evil3: a za SDI je po startnosti raketni motor :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Porediti CR turbo i obični dizel... fair enough :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne poredim to, poredim kvalitet i vozne karakteristike....

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jel se moze od turba napraviti atmosferac, ali da radi kako treba?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 20:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da može ne bi ljudi davali silne pare za remonte turbina....

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 21:16 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
a za SDI je po startnosti raketni motor :D

U najmanju ruku. :lol:

Ali, realno, šta će nam više? ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
toxicology je napisao:
Samo imam jos jedan manji problem, a to su predjeni kilometri,
za sada imam ponude od : 130k, 180k, 210k predjenih km, po mojoj logici 130k bi bio najbolji za uzeti, svi su ili 2001 ili 2002 gp, naravno za koji god da se odlucim prvo ide na tehnicki pregled prije kupoprodaje ( koji servis preporucujete za Forda u BL ? ) , takodjer su svi TDDI dizelasi 1.6, sem ovog od 210k on je benzinac 1.8 i stim da mi je ovaj od 180k najjeftiniji, ispod 5000km.
Hvala svima.

Немој да уопште гледаш километражу као неки фактор код куповине, као ни цијену, поготово кад је јефтинији. Добар ауто мора да се плати, и није јефтин. Најважније ти је цјелокупно стање аута. Као што сам већ написао, обавезно код мајстора да погледа, а ако купујеш дизелаша, прикачи на дијагностику да видиш какве су дизне. Квалитетан ремонт дизни је 150 евра по комаду у БГ-у, колико знам нико још не ради то у БиХ а да ради добро.
Према свим статистикама које раде Швабе, Фокус шије конкуренцију.
Фокус TDDI нема пливајући замајац и он је генерално издржљив ауто и они су сви 1,8 а не 1,6. Имаш две верзије мотора, од 75 и 90 коња. Фокус има поцинчани лим и Форд је давао 12 година гаранције, тако да та прича о пропадању лимарије је смијешна, наравно постоје примјерци који су од првог шарафа лоши и трули.
Али, немој ниједан ауто искључивати, најважније је какво је стање аута, поготово кад је ауто стар 10ак година, пробај све и немој да журиш. За Форда знам два добра мајстора.
Ако будеш узимао бензинца, Фокус 1,8 бензин је бољи избор, увијек добро дође који коњ више, све испод тога је слабо.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 22:55 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

http://www.pik.ba/artikal/5608296/fico-850-zastava/

Brate, ovo je mašina. 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
nepokoreni je napisao:
Da može ne bi ljudi davali silne pare za remonte turbina....

Misliš da ne može? :E
Aleksandar MK je napisao:
http://www.pik.ba/artikal/5608296/fico-850-zastava/

Brate, ovo je mašina. 8)

Intresantno. U tekst oglasa: "Vožen samo po kiši."

Joj, opet sam kupio auto... :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
WinstonWolfe je napisao:
toxicology je napisao:
Samo imam jos jedan manji problem, a to su predjeni kilometri,
za sada imam ponude od : 130k, 180k, 210k predjenih km, po mojoj logici 130k bi bio najbolji za uzeti, svi su ili 2001 ili 2002 gp, naravno za koji god da se odlucim prvo ide na tehnicki pregled prije kupoprodaje ( koji servis preporucujete za Forda u BL ? ) , takodjer su svi TDDI dizelasi 1.6, sem ovog od 210k on je benzinac 1.8 i stim da mi je ovaj od 180k najjeftiniji, ispod 5000km.
Hvala svima.

Немој да уопште гледаш километражу као неки фактор код куповине, као ни цијену, поготово кад је јефтинији. Добар ауто мора да се плати, и није јефтин. Најважније ти је цјелокупно стање аута. Као што сам већ написао, обавезно код мајстора да погледа, а ако купујеш дизелаша, прикачи на дијагностику да видиш какве су дизне. Квалитетан ремонт дизни је 150 евра по комаду у БГ-у, колико знам нико још не ради то у БиХ а да ради добро.
Према свим статистикама које раде Швабе, Фокус шије конкуренцију.
Фокус TDDI нема пливајући замајац и он је генерално издржљив ауто и они су сви 1,8 а не 1,6. Имаш две верзије мотора, од 75 и 90 коња. Фокус има поцинчани лим и Форд је давао 12 година гаранције, тако да та прича о пропадању лимарије је смијешна, наравно постоје примјерци који су од првог шарафа лоши и трули.
Али, немој ниједан ауто искључивати, најважније је какво је стање аута, поготово кад је ауто стар 10ак година, пробај све и немој да журиш. За Форда знам два добра мајстора.
Ако будеш узимао бензинца, Фокус 1,8 бензин је бољи избор, увијек добро дође који коњ више, све испод тога је слабо.

Hvala puno na informacijama !
Pa ja mislim da je za Focusa '01 ili '02 g.p. sasvim ok cijena do 6000 KM ? Svi su negdje izmedju 5000 - 6000 KM, za nekih 6500 da se cak naci 2004 gp.
Nego ako nije problem posalji mi na pm brojeve i imena tih majstora za Ford u BL :)
E sada ostaje jos pitanje da li uzimati uvezeno auto ili ganjati auto koje je kupljeno u BiH ( koji nisu bas cesti u prodaji ).

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:30 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Ja bih brate uvezeno. Ipak nije isto auto u koji je sipano pravo ulje, a ne nešto prepakovano kojem je rok prošao prije 15 godina. Ili kojem je sipan BIH Euro Dizel 5 na nekim privatnim pumpama koji nije dostojan kvaliteta D2 u Njemačkoj. :lol: Eh sad, ali računaj da se auta iz Njemačke dovoze jeftinije jer su uglavnom pred veliki (+mali) servis i još par redovnih ulaganja (gume, akumulator, diskovi, pločice, itd...)

Ali, šta god kupovao, odavde ili uvezeno obavezno vozi u neki dobar servis na pregled. Servisna knjiga se da odštampati, tako dok se kompjuterski ne provjere servisi i kilometraža ne možeš biti siguran.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 15:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A švabe inače voze svoja auta isključivo u ovlašteni servis, ugrađuju samo originalne djelove, sipaju najkvalitetnije ulje i gorivo... bahatih ljudi ima svagdje, kako kod nas - tako i u Njemačkoj.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]