toxicology je napisao:
Samo imam jos jedan manji problem, a to su predjeni kilometri,
za sada imam ponude od : 130k, 180k, 210k predjenih km, po mojoj logici 130k bi bio najbolji za uzeti, svi su ili 2001 ili 2002 gp, naravno za koji god da se odlucim prvo ide na tehnicki pregled prije kupoprodaje ( koji servis preporucujete za Forda u BL ? ) , takodjer su svi TDDI dizelasi 1.6, sem ovog od 210k on je benzinac 1.8 i stim da mi je ovaj od 180k najjeftiniji, ispod 5000km.
Hvala svima.
Немој да уопште гледаш километражу као неки фактор код куповине, као ни цијену, поготово кад је јефтинији. Добар ауто мора да се плати, и није јефтин. Најважније ти је цјелокупно стање аута. Као што сам већ написао, обавезно код мајстора да погледа, а ако купујеш дизелаша, прикачи на дијагностику да видиш какве су дизне. Квалитетан ремонт дизни је 150 евра по комаду у БГ-у, колико знам нико још не ради то у БиХ а да ради добро.
Према свим статистикама које раде Швабе, Фокус шије конкуренцију.
Фокус TDDI нема пливајући замајац и он је генерално издржљив ауто и они су сви 1,8 а не 1,6. Имаш две верзије мотора, од 75 и 90 коња. Фокус има поцинчани лим и Форд је давао 12 година гаранције, тако да та прича о пропадању лимарије је смијешна, наравно постоје примјерци који су од првог шарафа лоши и трули.
Али, немој ниједан ауто искључивати, најважније је какво је стање аута, поготово кад је ауто стар 10ак година, пробај све и немој да журиш. За Форда знам два добра мајстора.
Ако будеш узимао бензинца, Фокус 1,8 бензин је бољи избор, увијек добро дође који коњ више, све испод тога је слабо.