banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 12:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Maj 2013, 16:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Stilo JTD poslije 2003 ima otklonjene probleme oko mušičave elektronike, što se tiče startnosti, uživanja u vožnji, i izgleda daleko je ispred Focusa koji mi djeluje kao motokultivator sa šajbama. I da što se tiče hrđe Fiat je bolji po tom pitanju zaštita je stvarno odlična pod uslovom da nije lupan :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 16:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako je uživanje u vožnji držati u rukama volan koji je bezosjećajan i svaki put kad promjeniš brzinu zapitati se jel mjenjač upao u brzinu... :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 16:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

City Servo... :-" plus imam jednog FiJata pred kućom.....a mjenjač u Forda ko kolac!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 16:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
To što imaš Fiata ne znači da je on najbolji... Stilo je dobar auto, ali je bezosjećajan do zla bola, vozio sam ga i nikad se nisam uspio navići na njega...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 16:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Fokus ti je pojam za uživanje u vožnji, za te pare nema ništa bolje. Ako je još viša oprema onda ima onaj fini materijal naprijed dok je Stilo plastikaner. Mada u oba sliučaja dizel tog godišta je noćna mora za održavanje, Delfi, Boš, Simens to će ti biti novi drugari... Bolje gledaj benzin plin varijantu.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Нова Варош je napisao:
Ja bi za tebe pare uzeo peugeot 206 ili renault clio. Isto tako 2001/2 godište.
Ali to je samo moje mišljenje. :wink:

A ja bih za te pare kupio Alfu 155, 164 i Tempru.
nepokoreni je napisao:
Stilo JTD poslije 2003 ima otklonjene probleme oko mušičave elektronike, što se tiče startnosti, uživanja u vožnji, i izgleda daleko je ispred Focusa koji mi djeluje kao motokultivator sa šajbama. I da što se tiče hrđe Fiat je bolji po tom pitanju zaštita je stvarno odlična pod uslovom da nije lupan :thumbright:

Hm...uživanje i sve ostalo, mnogo LOL, ali i ja bih prije Stila...a Focus TDDI je ok, samo da nije Tdci...mada drug ima Tdci-ja i ne žali se, ali bolje ne rizikovati.
<Enter_name> je napisao:
To što imaš Fiata ne znači da je on najbolji... Stilo je dobar auto, ali je bezosjećajan do zla bola, vozio sam ga i nikad se nisam uspio navići na njega...
Jebiga...zavisi kome za šta trea auto...u biti, zna se - ako ti je do transporta, kupiš Fiata, 206 ili nešto tako, a ako ti je do "uživanja" (maltretiranja?) u vožnji, uzmeš nešto sektaško...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
@ Нова Варош

Razmisljao sam i o 206, premaleno mi auto nekako, nije mi za duze relacije voziti nikako, a stari clio mi je ruzan, novi je bas fin, ali stari mi je ocajan.

@ <Enter_name>

I meni je isti osjecaj sa Stilom, svidja mi se dizajn, ali slabo mi lezi u voznji, ne znam zasto.

@ nepokoreni

Ovaj je 2002 :)

@nuvolari

A sta mislis o 1.6 benzincu ? Nisam bas ljubitelj plina, a ni ne bi da ulazem u nesto odmah nakon kupovine, gledam da mi se auto uklopi do max 5.500 KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 18:18 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
toxicology je napisao:
Da ne otvaram novu temu, zanimaju me iskustva ljudi sa Ford Focusom, godiste 2001-2002 ?
Razmatram jedan Focus cijene 5000 KM, presao 160k, 1.8 TDDI dizel. Vecina ljudi koje sam pitao imaju razlicita misljenja, od onih da ga ne bi ni najgorem neprijatelju pozeli, do onih koji ga kunu u zvijezde. Vecina ljudi se zali na koroziju i hrdju, ali ovaj gore navedeni nema tih problema, malo me brine potrosnja od nekih 11-12 l po gradu ali podnosljivo je.
Takodje razmisljam i o Fiat Stilu, skuplji je za 500 KM i presao je manje, oko 130k, 2002 g.p., dizel 1.9, ali mi je Focus na prvu bolje legao, a i Stilo nema digitalnu klimu ni daljinsko otkljucavanje, dok focus ima dvozonsku dig. klimu i daljinsko otkljucavanje, ostalo je manje vise slicno.

Pa eto ako neko ima Stila ili Focusa neka podijeli iskustva :).

Imam ja jednog druga (kolega sa posla), prodaje Focusa. 1.8 dizel, a ima i Mondea 2005. godište automatik/tiptronic uvezen iz Švajcarske. Ako hoćeš dam ti broj.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 18:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ako je iko prokleo sjeme konstruktoru Fiata Bravo - to sam ja :) al nije kvarljiv ko što se priča jako me dobro služi :wink:
Jedina prednost Focusa nad Stilom (ili bilo kojeg Žabara te klase) je - amortizer! :) Bravo ima 4 prefarbana koca a ne amortizere :confused4: pređeš preko kovanice prepoznaš jel pismo ili glava :angry3:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 19:09 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Punto je takođe katastrofičan što se tiče amortizacije. Vozim ga pa znam. Isto kao što si ti rekao, znaš je li pismo ili glava. :lol: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Amortizacija je nešto drugo ipak, ti imaš probleme sa ogibljenjem.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 19:51 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

E . je napisao:

Majstor kaže da je sve ok. :confused4:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
toxicology je napisao:
Da ne otvaram novu temu, zanimaju me iskustva ljudi sa Ford Focusom, godiste 2001-2002 ?
Razmatram jedan Focus cijene 5000 KM, presao 160k, 1.8 TDDI dizel. Vecina ljudi koje sam pitao imaju razlicita misljenja, od onih da ga ne bi ni najgorem neprijatelju pozeli, do onih koji ga kunu u zvijezde. Vecina ljudi se zali na koroziju i hrdju, ali ovaj gore navedeni nema tih problema, malo me brine potrosnja od nekih 11-12 l po gradu ali podnosljivo je.
Takodje razmisljam i o Fiat Stilu, skuplji je za 500 KM i presao je manje, oko 130k, 2002 g.p., dizel 1.9, ali mi je Focus na prvu bolje legao, a i Stilo nema digitalnu klimu ni daljinsko otkljucavanje, dok focus ima dvozonsku dig. klimu i daljinsko otkljucavanje, ostalo je manje vise slicno.

Pa eto ako neko ima Stila ili Focusa neka podijeli iskustva :).

Прешао сам ја са Фокусом неких 10к километара, додуше у питању је TDCI 85kw а не TDDI, па могу да пренесем нека своја искуства. За тих неких 10 хиљада км, промијенио двије сијалице, плочице на дисковима промијенио и то је у суштини то. Стварно ауто иде феноменално, и ја сам се чудио кад људи кажу да је стварно уживање возити га, док нисам пробао, тад сам се одушевио, стварно ауто фино иде и лежи на цести а још ако пут има покоју кривину, још боље. Ауто је тврд, али су сједишта удобна, за разлику од Опел Астре која је исто тврда а има и тврда сједишта па је као да се возиш на дасци, бар сам ја стекао такав утисак. Оно што је бољка TDCI-ја су дизне, Делфи је осјетљив на наше гориво и мораш баш да пазиш гдје сипаш, мада нема правила. TDDI је бољи по том питању, плус што нема тај фамозни пливајући замајц, који је ионако потрошна роба, који се у суштини мијења на сваком ауту који га има, за TDCI-ја ти кошта читав сет око 900-1000КМ, Лук-ов. Што се тиче потрошње, рачунај по БЛ око 8 литара, зими то иде и више, ја нисам прецизно рачунао, али је отприлике та потрошња код свих Фокуса зелдија, а на отвореном 5-5,5, у суштини све зависи како возиш.
Ех, да оно што код Фокуса такође често страда су стабилизатори, али они бар нису скупи.
Ако не прелазиш пуно километара, размисли о бензинцу и то 1,8 а ако баш мора онда 1,6, с тим да су Фордови бензинци познати да троше уље.

Што се тиче Стила, генерално мишљење је да је Фокус бољи ауто, мада у конкретном случају можеш наћи бољи примјерак Стила, и то је оно што треба да одлучи, само стање аута, ал свеједно предност треба да даш Фокусу, и то 1,8 бензин.

Немој да журиш код куповине аута, обавезно одвези код неког мајстора да погледа ауто, а ако купујеш дизел, прикачи на дијагностику да видиш какве су дизне, да те послије глава не заболи. Те километраже код та два наведена аута су јако упитне.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 10:34 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

E . je napisao:

Fazon je da ni kada idem 1km/h ne mogu preći preko ležećeg a da ne poskoči auto. :evil: A zamisli kako je onda preko rupa. :mad: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Ima ona stara narodna,ne daj boze rata i fijata...al ako vec neko hoce nekakvo auto italijana,moj prijedlog lancia lybra,jedno veoma kvalitetno auto,i po pitanju motora,udobnosti,a i svega ostalo,ovo auto sam vozio jedno 5 god,sada imam passata 6,koji je kanta za tu lanciu,ako bog da sledece ce biti lancia thesis.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 16:30 
Pripravnik
Pripravnik

Nista hvala ljudi onda je odluka pala na Focusa, Razmisljao sam jos oko dosta auta, od 206-ce, 307-ce, astre, vectre, accenta, logana...itd... ali svakome nesto fali po mom ukusu, ili prelazi moj budzetni prag ili je maleno auto pa udaram glavom i koljenima o auto ili se cesto kvari ili puno trosi ili sta ja znam vise :), Focus se nasao kao isplatljivo auto, udobno, povoljne prodajen cijene, ni veliko ni maleno, taman.
Samo imam jos jedan manji problem, a to su predjeni kilometri,
za sada imam ponude od : 130k, 180k, 210k predjenih km, po mojoj logici 130k bi bio najbolji za uzeti, svi su ili 2001 ili 2002 gp, naravno za koji god da se odlucim prvo ide na tehnicki pregled prije kupoprodaje ( koji servis preporucujete za Forda u BL ? ) , takodjer su svi TDDI dizelasi 1.6, sem ovog od 210k on je benzinac 1.8 i stim da mi je ovaj od 180k najjeftiniji, ispod 5000km.
Hvala svima.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Sta to fali 307ci u cemu je fokus bolji? Mislim da je pezo 307 daleko bolji od fokusa i udobniji sa boljom zvucnom izolacijom, ford ioanko voli brzo da pohrdja :D, uglavnom ako vec hoces fokus pogledaj da li taj dizel ima zamajac plivajuci, ako ima na 180k kilometraze vec mu je vreme za zamjenu, a nije ni malo jeftin set kvacila sa njim + ruke majstora. Ali mislim da u tvoj dudzet ne moze uci jedna dobra 307ca, bolje uzmi benzinca i stavi mu plin, kad ti je cjena goriva slicna i dizela i benzina, dizel ti se isplati ako vozis duge kilometraze, za grad je benzin dovoljan. Ja licno necu nikad vise kupiti dizela, sta sam para dao na djelove koje benzinac uopste nema mogao sam usuti toliko goriva u njega i voziti se "ko coek" :D .

Poz

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
I da dodam samo jer se ne moze editovati tema,

Vidio sam ti predhodni post, uglavnom stilo 1.9 JTD ima bolji motor od tog forda, lim je stvarno dobro uradjen i nece hrdjati ako nije udaran, udobnost je na istom nivou bar meni jer sam vozio oba, nema digitalnu klimu? Sta ima veze koristi obicnu haha, daljinsko zakljucavanje mozes ugraditi za 30km modul + 20km ruke (ili sam, treba 5 zica spojiti :D ), ako te ovo sprecava da kupis auto bolje nemoj ni kupovati :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 19:49 
Pripravnik
Pripravnik

Heh rado bi ja 307, ali postene 307ce nema ispod 7000 KM.

Ma nije meni problem to, vec dosta ljudi koje sam pitao su misljenja da je Ford bolji, e sada kod nas na balkanu je inace tesko dobiti pouzdane informacije sta valja od auta jer ce vecina reci u fazonu "ma batali to ganjaj neko njemacko auto" :D.

Ja gledam da uzmem auto da se ne kvari cesto i da je odrzavanje jeftino, najgore bi mi bilo da sada kupim auto pa da za mjesec dana moram opet iskesirati 500 i kusur KM za neke popravke, a auto cu korsiti i za po gradu i za dalje pa ne znam da li da idem za benzinca ili dizelasa, cijene su im tu negdje.

Bas gledam i varijantu Stila 2001 gp, 122k presao, 1.6 benzin, meni je barem po dizajnu lijepsi.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 19:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

307 1,6 benzin se može za 6500 KM naći dobar :wink: Stilo isto ne ide za neku malu paru da valja...BTW i ja šmekam 307 benzinjaru, samo ga hvale :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]