The_new_Statesman je napisao:
Jos mu odmahnuo rukom u znak izvinjenja, sta... Treba da kleci na koljenima jer je napravio gresku?!?
Dobro, to je tačno, ali ako mu već pokazujem da spusti prozor, red bi bio da to ispoštuje, da mu skrenem pažnju na grešku i da mi se ljudski izvini.
Nisam majmun da mi maše kroz staklo ne prekidajući svoj jako bitni telefonski razgovor.
Inače nisam agresivan, čak sam i povučen lik ali ovakve situacije me ispizde.
Neko ko nikad nije sjeo na dva točka ne zna kakav je adrenalin i strah u tim situacijama.
Da li će me vidjeti, da li će stati na vrijeme, da li da zaobilazim, da li da kočim, hoće li mi proklizati prednji točak, hoću li pasti.
Da sam naglije zakočio prednjom kočnicom i pao, on bi 'ladno nastavio svojim putem.
Dalje, skretanje na motociklu nije kao na četiri točka.
Postoji nešto što se zove counter-steering iliti kontra-motanje, kada zaobilazite prepreku sa lijeve strane, trebate trznuti korman lijevo, da se motor nagne desno i skrene desno.
To je suprotno logici i za to treba iskustva, a ja vozim tek godinu dana.
Ovo je četvorotaktni skuter od 50 kubika i 1,9 kW, a ja imam skoro 100 kg i onda ne mogu pobjeći ispred prepreke nego moram kočiti.
Vama u automobilima u ovakvim situacijama je jedina briga ogreban branik, a na dvotočkašima su posljedice puno veće.
The_new_Statesman je napisao:
ljudi jednostavno previde brzodolazeci motor koji je inace manje siluete nego auto
Nadam se da to misliš u opštem slučaju, jer sam ja ovdje vozio oko 40 km/h i nisam bio na "brzodolazećem" motoru.

Zapravo me nije odmah vidio zbog kolone auta iz suprotnog smjera.