banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 130  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Frustracije.
PostPoslato: 04 Jul 2017, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Znate kako, momci, Rideru je ovaj krelac oduzimao prednost uz telefoniranje, i nek je bio ljut. Degenerik vozi auto 5 cifara a nema za pišljivi BT. Još su mi jače seljančure sa novim kolima i ciglom na'uvu, stvarno nam trebaju kamere za takve. Kalabić ne znade da treba u lijevu traku pa se onda prestrojiti. Ali ovi snimci bajkera ne prikazuju mi da su ih automobilisti isjekli već samo roadrage bikera. Da meni gura guzicu dok stojimo u koloni i odvali mi iz čista mira retrovizor ganjao bih ga pa mlatio mu glavu vratima auta na štok da me makar upamti ako preživi...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Greška se desi svakome. Ako si u pravu ne znači da trebaš čovjeku psovati sve po spisku (ne mislim na konkretan slučaj nego uopšte). Ljudski porazgovarati pa neka se onaj ko je pogriješio izvine. Ako ne ide kanuti se budale.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 16:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja mislim da rider i munja trebaju poraditi na svojoj agresiji.
Pogrijesio, stao na vrijeme i propustio. Jos mu odmahnuo rukom u znak izvinjenja, sta... Treba da kleci na koljenima jer je napravio gresku?!?

Ajde Rajderu i munjo recite da ne grijesite u saobracaju pa nas mozda snadje neko prosvjetljenje.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ne griješim.

Ja sam vrlo miran i staložen dok me ne izbiju bahati vozači. Kad neko sitno pogriješi, i ljudski prizna, da izvinjenje, sve 5. A kako ti tns reaguješ kad ti neko odvali retrovizor iz čista mira? I ne jebe te 5%?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Po kojim univerzalnim mjerilima odlucujes da li je neko bahat ili ne? Uostalom, sto te ispaljuje?

Ti si decko slozio post od pola kilometra jer neko nije imao upaljen zmigavac dok je stajao u koloni.

Tebi je bitno sta ovaj vozi, ti vidis neke cifre ja vidim vozilo. A kad bih gledao u cifre i detalje, to je za mene i dalje nish posebna stara krsina. A telefonski razgovor odvlaci paznju vozaca i kad auto ima BT. Kao i svaki razgovor, uostalom.

A na ovom videu izgleda kao da je rajder jedva cekao da neko nesto pogrijesi.

Ajmo da dignu ruku svi koji u zivotu nisu telefonirali za volanom. Ili motociklisti koji nikad nisu kolonu prestigli.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 17:11 
Nije stvar u telefoniranju, stvar je da je zbog ovakvih likova koji ne gledaju dok voze moze neko da nastrada ili u boljem slucaju da zavrsi sa polomljenim kostima na paprikovcu.

Btw video je zavrsio na alternativnoj, bas mi na fb iskoci.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije problem u negledanju, vec ljudi jednostavno previde brzodolazeci motor koji je inace manje siluete nego auto. I vecinom, ako je neki jeftini prdavac, ima slabe farove.

Ako vec sjedas na motor trebas imati u glavi da motociklisti u svijetu masovno stradaju zbog oduzetog prvenstva. Da li je bahatost uzrok oduzetog prvenstva? Definitvno nije.

Shodno tome, motociklista sjedanjem na motor ne postaje princeza na zrnu graska/vitez na bijelom konju/neko trece uzviseno bice u odnosu na ostale ucesnike saobracaja. On kao i svi drugi treba da ocekuje i predvidja sve moguce i nemoguce rizicne situacije koje bi mogle biti izvor opasnosti po njega. Nista ga ne oslobadja toga.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
The_new_Statesman je napisao:
Jos mu odmahnuo rukom u znak izvinjenja, sta... Treba da kleci na koljenima jer je napravio gresku?!?
Dobro, to je tačno, ali ako mu već pokazujem da spusti prozor, red bi bio da to ispoštuje, da mu skrenem pažnju na grešku i da mi se ljudski izvini.
Nisam majmun da mi maše kroz staklo ne prekidajući svoj jako bitni telefonski razgovor.
Inače nisam agresivan, čak sam i povučen lik ali ovakve situacije me ispizde.
Neko ko nikad nije sjeo na dva točka ne zna kakav je adrenalin i strah u tim situacijama.
Da li će me vidjeti, da li će stati na vrijeme, da li da zaobilazim, da li da kočim, hoće li mi proklizati prednji točak, hoću li pasti.
Da sam naglije zakočio prednjom kočnicom i pao, on bi 'ladno nastavio svojim putem.
Dalje, skretanje na motociklu nije kao na četiri točka.
Postoji nešto što se zove counter-steering iliti kontra-motanje, kada zaobilazite prepreku sa lijeve strane, trebate trznuti korman lijevo, da se motor nagne desno i skrene desno.
To je suprotno logici i za to treba iskustva, a ja vozim tek godinu dana.
Ovo je četvorotaktni skuter od 50 kubika i 1,9 kW, a ja imam skoro 100 kg i onda ne mogu pobjeći ispred prepreke nego moram kočiti.
Vama u automobilima u ovakvim situacijama je jedina briga ogreban branik, a na dvotočkašima su posljedice puno veće.
ljudi jednostavno previde brzodolazeci motor koji je inace manje siluete nego auto
Nadam se da to misliš u opštem slučaju, jer sam ja ovdje vozio oko 40 km/h i nisam bio na "brzodolazećem" motoru. :D
Zapravo me nije odmah vidio zbog kolone auta iz suprotnog smjera.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 18:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Poljaci kažu: "Kakav išao, na takvog naišao." ;)
Vozač auta te ne j*be 2% kao što obično biva u relacijama auto-motor. Ako si pop*zdio, razbij mu staklo i izvuci ga iz auta umjesto da ratuješ po netu.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Vozač auta te ne j*be 2% kao što obično biva u relacijama auto-motor.
Znam, motoristi voze kao da su nevidljivi za druge i uvijek trebaju biti na oprezu, međutim, ovo je bilo neočekivano.
Ali moram pohvaliti većinu vozača, uglavnom su svjesni mog prisustva, često me propuštaju ispred i kod skretanja, većinom su korektni, a ako pogriješe, izvine se, itd.
mirdza je napisao:
ratuješ po netu.
Ne ratujem, samo doprinosim temi. :D
Ova tema i tema "Najebem se majke" na kafeu su valjda predviđene za navođenje ovakvih frustracija.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Ljudi desava se , ja sam za vikend "previdio" jedan skuter na Starcevici i izletio pred njega . Bez stajanja sam auto uspio popeti na trotoar da ovaj na skuteru prodje jer mu je islo drugo vozilo u susret. Stigao ga na drugom semaforu i izvinio se , sto je momak na skuteru prihvatio.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, svako griješi, imao sam i ja svakakvih grešaka, i slažem se da sam preagresivno postupio.
Jbg, mlad sam :P i nemam puno iskustva u saobraćaju.
Ali mi na dva točka smo navikli na interakciju između ljudi jer nismo u metalnom kavezu.
Spustiš prozor, saslušaš, izviniš se, pružiš ruku, ja prihvatim izvinjenje, poželim prijatan dan i to je to.
Mislim da to ima puno bolji efekat i veću edukativnu mjeru od ignorisanja, ali i od agresije.
I opet moram naglasiti da je strah, adrenalin i bijes puno intenzivniji u ovakvim situacijama kada ste na dva točka, nego kada ste u kavezu, i to ne može znati niko ko nije vozio motocikl.
Ne možete to osjetiti preko video snimka.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada se motociklisti mimoilaze samo podignu prste lijeve ruke. Nema ispijanja kafa i gledanja turskih serija.
U saobracaju je dovoljan bilo kakav znak ako nema posljedica i sl.
Ako te kamioncdzija propusti, upalis mu zmigavce ili mahnes rukom ako vidi ili nesto trece, ne zoves ga na slavu.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kada se motociklisti mimoilaze samo podignu prste lijeve ruke.
Ako te kamioncdzija propusti, upalis mu zmigavce ili mahnes rukom
Ne znam zašto porediš pozdrave motociklista i zahvalu kamiondžiji sa ovom potencijalno rizičnom situacijom.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve u saobracaju je potencijalno opasno. Pa i zaustavljanje radi izvinjenja u slici i rijeci i skretanja paznje kroz jedan dusevan monolog da je pogrijesio (kao biva ne zna on to, zakocio je jer mu je bio ceif).

Ohani malo...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro čovječe, samo kažem da pozdravi motociklista i zahvala kamiondžiji nemaju ama baš nikakve veze sa temom i nemam pojma zašto to pominješ.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U pitanju je kratka komunikacija izmedju ucesnika u saobracaju. I istovremeno najbezbijednija.
Ukoliko se nista nije desilo onda u saobracaju nema prica iz sapunica. To ugrozava druge.
Razumijes?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Hm, ja od skuteraša viđam svašta. Na dnevnom nivou obiđu kolonu na semaforu da bi bili prvi(po bijeloj liniji). Ili bez problema obiđu semafor po trotoaru. Da ne govorim da je većina stavila govno od auspuha koji ruči ko tenk 84-ka.
Stvarno je malo udesa koliko se sranja pravi.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2017, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:
govno od auspuha koji ruči ko tenk 84-ka.
Koliko god da je iritantno, glasni auspusi su jedan vid sigurnosti za dvotočkaše, ako ih već automobilisti ne vide, lakše će ih čuti.
Btw, ja imam fabrički nečujni auspuh (da ne misliš da sam jedan od tih :P).
I meni je iritantan zvuk jednocilindričnih skuterčića sa takvim auspusima, pogotovo ako su dvotaktni prdekavci.
Ali zato V twin kruzeri (Harley Davidson, Honda Shadow) po meni imaju prelijep dubok zvuk.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 130  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]