banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 16:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2004, 08:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Lucozade :thumbup: :thumbup:

Znam za tu omegu crnu :D Jel to mozda Lotus carlton!
uf moze ona dobro da povuce!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2004, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Ne mozhesh juriti 200 km/h nekim obichnim autom, dodushe, mozhe se, ja sam Golfa III 1.8 benzinca, nagulio na 2 glave, ali je shiber toliko klepetao da je zagushio i prebuchan zvuk motora, ali kada sam sjeo u BMW M3, pa ga u 3. brzini dignesh na 180 km/h, pa mali pokret 4. brzina i odmah poslije toga 5. brzina ... to su sekunde do 250 km/h ... i onda se javi blokator koji ne dozvoljava da se ide brzhe od toga, mada imalo se kud ... autoput od Kuzmina prema Novom Sadu je bio prazan i jedinstvena je prilika bila za tako neshto ... kod mene adrenalina nema, samo uzhivanje, ali o potroshnji u tim momentima necemo prichati ... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2004, 23:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Skontaj voziš se u Mečki 160Km/h i onda ispred sebe na nekih 60-70 metara ugledaš Golfa II kako u rikverc izlazi na put. Pa kad onda čova udari po kočnici, pa kad uhvati pojas, imao sam osjećaj da će oči da mi ispadnu,crijeva došla do usta e to je bio doživljaj...i još ostati živ. Sva sreća ima stric dobre kočnice na Mečki a da ih nije imao nebi ni ja pisao ovaj post...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2004, 23:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2003, 19:29
Pozoriste-Park M.S. 200km\h. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
navi355 je napisao:
Pozoriste-Park M.S. 200km\h. 8)

Vjerujem da je ovo bilo nocu jer je danju nemoguce.....ali nemam komentara na ovakvo nesto...kako ne pomislish na sebe..svoju majku...svog oca..brata..sestru....necije dijete i slicno. Ili nemas cime da pomislish? Sorry ali tako je....

Sad su ugradili novi semafor ....kod opstine...a mozda ce i na ovom potezu gdje je doticni jurio..
Pa onda ide zeleni talas, pa kamerice. Valjda ce biti nekog reda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 09:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Posto sam jako cesto na nashem nazovi "autoputu" primjecujem da su malo uveli reda oni sto jure sa bijelim golfom, i da nema tako mnogo extremnih jurnjava, na svu srecu.

Ja iako vozim auto koje na briznama do 180 km/h leti.. nikad mi ne pada na pamet da vozim do te mjere. Jer cemu ??!!
Probala sam ga, testirala, znam sta sve moze i to je to.
Konstantna , umjerena voznja, ugodna i za vozaca i za saputnike je cilj voznje a ne neizvjesnost i gubitak glave na svakom metru ....

Iako sedmicno nikad ne predjem ispod 500-600 km , i dosta sam na regionalnim putevima...policije je jako mnogo, cak i previse, ponekad i smara. Ali za one koje jure, voze bez tablica i u raznim drugim stanjima, to je jedino rjesenje.

Evo u Hrvatskoj j skoro stupio rigorozni zakon o saobracaju: upaljena svjetla, pojas, nema mobitela, nema ni truna alkohola u krvi itd. itd.
Kazne za mobitel u voznji ..recimo 300 kuna.
Zakon stupio na snagu u ponoc, a ujutro svi vozaci voze po PS-u, primjetna kultura voznje, a kad ce sve to zavisjeti kod nas??!!
Soon I hope so!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 16:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Dok sam vozio Ford Fiestu i Skodu Feliciju, nisam prelazio 160-170 km/h, jer auta nisu bila u stanju dostici vecu brzinu. Po autoputu sam znao voziti 120-140 km/h, rijetko kad vise.
Kasnije sam vozio Audi A3 u kojem sam se osjecao daleko sigurnije, pa sam jednom nagurao 210 km/h. Ne znam da li je moglo vise, jer nisam bio sam u autu, tako da sam smanjio brzinu na pristojnih 160 km/h.
Kad bih vozio Ferrarija ili Porsche-a, vjerovatno bih pokusao dostici i 250-300 km/h, ali bih za taj pokusaj otisao u Njemacku da vozim onim dijelom ceste gdje ne postoji ogranicenje.

U principu ne volim brzu voznju i neshvatljivi su mi oni koji se moraju sebi ili drugima dokazivati brzom voznjom, cak iako to rade "iz ljubavi prema adrenalinu i brzoj voznji".
Pogotovo nakon sto sam danima gledao polumrtvog oca u sok-sobi, sa smrskanom lobanjom i citavim tijelom u zavojima. Glava kao da je napumpana, usne zute bez krvi, modro oko ociju, silni aparati oko njega... Ostao je bez desnog oka, slomio je rebra na desnoj strani i probio pluca i jetru. Sad na desnoj strani lobanje ima ugradjenu plastiku, a preko stomaka ima dozivotni oziljak dugotrajne operacije (razrezali su ga komplet da bi zaustavili unutrasnje krvarenje). Kad mu kazem da je bio mrtav i da su ga reanimirali na operacijskom stolu, samo spusti pogled i cutke se zamisli nekoliko trenutaka. Ja cu scene iz sok-sobe nositi citavog zivota, a on posljedice saobracajnog udesa.

Da ne pisem novu poruku, dodao bih nesto u vezi policajaca u regiji BL. Zadnji put prije 15-ak dana vozio sam se Audijem A3 austrijske registracije, kad kod onog skretanja za aerodrom izleti pajkan ispred mene. Znam da nisam vozio brzo, jer je bila noc. Nakon standardne prijetnje sucem za prekrsaje, rekao mi je sa osmjehom na licu:"Biraj kaznu koju hoces". Izvadio sam 10 km i dao mu uz rijeci:"Jel dosta?". "Laku noc, sretan put i dovidjenja".
Par dana kasnije vozim se "motornom cestom" od BL do Klasnica, zadnji u koloni, jer se tako potrefilo. Zaustavise me pajkani i oderase za 20 km, jer sam navodno vozio 30 km iznad ogranicenja. Dzaba moje uvjeravanje da sam bio zadnji u koloni i da nisam mogao voziti brze, sve i da sam htio...
U Kotor Varosu vozim ja jednom sporednom ulicom, kad ispred mene stoji 4 automobila (1 na sred ceste, a ostali pola na cesti, pola na trotoaru). Moradoh stati, svirnem jednom - nista. Pricekah 20-30 sekundi, svirnuh opet - opet nista. Pricekah jos 20-30 sekundi i onda malo jace i duze stisnuh svirenu, kad eto ti pajkana izlazi iz nekog skladista pored ceste i vice:"Sta je, kud si navalio, strpi se malkice". Ja mu rekoh da zurim i da se makne, ako nije problem. On prica sa nekim tipom bez namjere da sjede u auto i da se makne. Ja otvorim prozor i kazem mu:"Da sam ja ovako stao na sred ceste, za tren bi mi naplatio 10 km minimalno", kad se on zapjeni i krenu prema meni sav silan i mocan u svojoj uniformi:"Slusaj ti momak, nemoj da se ponasas tako, jes' cuo. Nemoj da te sad vodim u stanicu." Ja sam se onako seretski nasmijao i dobacio:"Odlicno, taman cu tvom komandiru da ispricam kako se ponasas prema gradjanima umjesto da budes uzor". Ucutio je smjesta, sjeo u auto i pomakeo se naprijed da prodjem.
Dalje, par dana prije Nove godine operem ja auto i odlucih da napravim jedan krug po gradu. Na izlazu iz naselja stoji jedan semafor, a na raskrsnici "dezuraju" trojica pandura. Ja uredno prodjoh kroz zeleno svijetlo, provozah se 10 minuta i vracah se istom rutom nazad. Dadoh uredno zmigavac i taman da cu proci nazad kroz taj isti semafor, zaustavise me panduri. Pridje jedan i kaze:"Prosli ste kroz crveno svijetlo. Moracu vam napisati kaznu." Jao kako sam u trenutku popizdio. Em nisam bio pijan, em je bilo jos auta na cesti, usred bijelog dana, a vidio sam i njih pored semafora ... pa samo bi ludak tad isao kroz crveno.
Dzaba moje negodovanje i "izvlacenje pravde" uz malo povisen ton. Moradoh platiti 10 km na licu mjesta. Pljacka cista. No, ajd da je to bilo sve, nego gledam ja onu mandatnu kaznu, kad na njoj pise 29.09.2003., a preko tih brojeva malo deblje napisano 30.12.2003. U trenu sam se okrenuo i direkt u stanicu policije. Isao sam kod nacelnika (poznajem ga licno) i zalio se uz predlozeni dokaz u vidu nevazece mandatne kazne. Rezultat je pismena opomena pred suspenziju zbog te moje, a i drugih prijava. Nedugo nakon tog dogadjaja, dvojica od te trojice su dobila otkaz, a treci se nekako spasao preko veze i prekomandovan je u drugu opstinu.

Ima toga jos, ali ne bih da vas davim, kad svi uglavnom imate slicna ili ista iskustva. Kad stvarno vozim prebrzo ili prekrsim neko pravilo, onda cutim i uredno platim kaznu, ali kad me pokusava oderati samo zbog stranih tablica da bi se najeo i napio, ne da popizdim, nego se jedva uspjevam kontrolisati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 21:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2003, 19:29
Topic je iznad 200,a ne "mislite li na majku,oca ,necije dijete"....imas se pravo prebaciti na topic porodica i zdravlje 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2004, 17:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Digresija kapa dole!

Za druge, natrkivanje do velike cifre na brojacu na na nekakvim pravcima u nekakvim bjesnim kolima uopste nema smisla.
O nekom jurcanju evropskim cestama sa tri, cetiri trake necu ni da komentarisem osim da 98% vozaca ne prelazi 150 km/h na istim (kamere). Mnogo se brze vozi na onom jadnom i otrcanom auto putu Bratstva&Jedinstva gdje te tehnike nema!

Sto se mene licno tice uvijek sam bio spreman da se trkam sa jacim autima po bosanskim pustahijama i planincugama gdje brzine rijetko kad prijedju 80 km/h. Nevjerovatno sta jedna Skoda Felicija 1,3 ili Polo Classic 1,6 mogu da izdrze i urade...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2004, 08:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 19:11
vozio sam se sa rodjom na relaci Banja Luka -Laktasi 200 KMH je na tahu pisalo to je negde 190 Kmh i na relaci Laktasi-Prnjavor 180 Kmh (u potocanima) osjecaj je nemoguc .... sa (Honda Prelude) i cale voli da jace udari po gasu kroz Hrvatsku od Zagreba-Okucani ali nazalost vozimo kombi Hyundai Trajet 2.0 16 v 136 ks a ima 2 tone naj veca brzina sa njim je bilo 205 Kmh negde posle naplatne U zagrebu (HR)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2004, 10:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Prnjavorcan15 je napisao:
i na relaci Laktasi-Prnjavor 180 Kmh (u potocanima) osjecaj je nemoguc ....

I jeste li svršili? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2004, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
navi355 je napisao:
Pozoriste-Park M.S. 200km\h.

..gdje je onog momka pokupio jedan takav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2004, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
neo77 je napisao:
Digresija kapa dole!

O nekom jurcanju evropskim cestama sa tri, cetiri trake necu ni da komentarisem osim da 98% vozaca ne prelazi 150 km/h na istim

Kada ulazis u Njemacku postoji ona divna tabla koja ti daje do znanja da je na Njemackim autoputevima PREPORUCENA brzina 130 km/h... Sto hoce reci - vozi brzo koliko ti auto dozvoli :wink:
To sto vozaci voze sporije je cinjenica da je benzin enormno poskupio pa je sve vise "jajarosa " na putu..

Ljubitelj sam brzine ali sigurne.Znaci bez makaza i ostalih kamikaza 8)

Prije 10ak dana sam bila na relaciji Zg-Bg i negdje oko Sl.Pozege je bio ocajan udes...Mrtvacka kola su stajala sa strane, a ja uz sav napor nisam mogla da skontam koja je marka automobila. Prizor ni malo lijep. S tim da sam, do tog prizora, vozila nekih 180 km/h i imala telefon u ruci, stala sam na prvom parkiralistu da bi uhvatila vazduh... zaista ni malo lijep prizor a i taj sugavi autoput je uzasan. Ako naletim na one njihove "kolotraze" auto pocne da seta :-? Pa nije ni cudo sto im je statistika vezana za saobr. nesrece porazavajuca....

Pricati o brzoj voznji na relaciji Klasnice- BL nije ni hrabrost, ni adrenalin nego bezobrazluk i idiotizam :evil: A da ne pricam o ulicama samog grada

To nema veze sa kickom nego sa manjkom sivih celija u organu koji se zove mozak :fist:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2004, 04:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jun 2004, 20:46
indijanka je napisao:
Ljubitelj sam brzine ali sigurne.Znaci bez makaza i ostalih kamikaza 8)

Pfff... :roll: Ja zaista, koliko god se trudio, ne vidim nikakvu draz u vozenju 250 km/h na savrseno pravom autobahn-u sa 4 trake... Svaki put kad sjednem u avion, krecem se 700-800 km/h, i taj sport me ostavlja potpuno ravnodusnim... Mene vise uzbudjuje prozujati kanjonom Vrbasa 120-130 km/h, cestom sirokom koliko i malo bolji autobus, gdje krivina prati krivinu, i gdje te svako preticanje ostavlja znojavih dlanova, srce tuce 120 otkucaja u minuti, a uz kicmu se penju mravci.... (evo, dobijam erekciju samo razmisljajuci o tome... :evil: :D ) Ali to sam ja... :-? :roll: Svakom svoje... :wink: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2004, 09:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
auto cesta Okucani -Zagreb, 250km/h, audi rs6, nista pobebno, ja vozio
auto cesta Maribor - Bec, 290km/h ferrari modena, suputnik, vozio veso malbasic, osjecaj fenomenalan

drag race, seat leon cupra r, nitro oko 380 konja na cesti, ubrzanje ubija

obozavam brza auta...

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2004, 13:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
drigi je napisao:
auto cesta Maribor - Bec, 290km/h ferrari modena, suputnik, vozio veso malbasic, osjecaj fenomenalan
.

Da niste mozda vec u Mariboru tu brzinu razvili :lol:

Drigi , svi vec znamo da lazes, al ajd kad lazes - lazi ko mi ostali- umjereno :lol:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta: tako je zo
PostPoslato: 06 Sep 2004, 22:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 19:11
brza auta brza voznja brzi refleksi to je super ali bas da brzo slaga nesto nisam vjerovo (((((a on u potocanima sta ces takoje zivot noc je bila nikog na cesti a osvjetleno pre crkve sprint sa neki 100 kod crkve 140 pa isto u ukrivini posle krivine 160 pa kraj parma trend na 180 pa koci misko onde je krivina)))) eh to malo kao objasnjene

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2004, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drigi je napisao:

...

skoro je jedan mladic, 18 godina, poginuo u Njemackoj, upravo u ferariju, tata i mama mu kupili a inace su naseg porijekla ljudi.

Ubio sebe, djevojka u teskom zdravstvenom stanju.
Bas su super ta brza auta, nema sta.....

A taj malbasic, ne znam ga, niti me zanima, ali voziti pored Kajaka i Kastre 100 km/h navece i pri tom da ne vidis sta uopste da li je prosao auto ili nesto trece...
Eto kakav je tu mozak u pitanju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2004, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Duh Koji Hoda je napisao:
.... (evo, dobijam erekciju samo razmisljajuci o tome... :evil: :D ) Ali to sam ja... :-? :roll: Svakom svoje... :wink: :D

Nadji sebi djevojku :wink: , a ostavi volan, bar tako neces unesreciti nekog treceg....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2004, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jun 2004, 20:46
Ganci, mozes li mi ti pomoci, za dobro neduznih pjesaka??? :evil: :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]