- Kad smo u koloni i auto iza mene se nekud veoma zuri, pa onda misli da ce blize stici tamo gdje se zuri kad svoj prednji branik priljubi skroz uz guzicu moga automobila

Drugim rijecima, to su ljudi koji su preskocili lekciju " drzat minimalno odstojanje od auta ispred sebe"
- (Mladi) vozaci ( uglavnom muski) kojima je tata kupio nekakav skupi auto. Zasto? Zato sto sam primjetila da su to najgori vozaci, u pogledu vozacke kulture, kao i ugrozavanja drugih ucesnika u saobracaju ( npr. egzibicije kao sto su jurisanje preko zebre 80-100 km/h u vrijeme kad djeca idu u skolu ili recimo nekakvo maloumno dobacivanje, preglasna muzika.. zelimo li mi svi da slusamo muziku koju oni slusaju? ). Moja poruka svima kad vide ovakve je " Sklanjaj se dok mozes, ako ti je zivot mio"
- Prenatrpanost, velike guzve, nedostatak mjesta za parkiranje, cinjenica da 97 % vozaca ne staje pjesacima na pjesackom prelazu, pretvaranje i posljednjeg milimetra zelenila da bi neko zaradjivao na naplati parkinga ( ovo je mozda za forum" ekologija"), nekultura vozaca, neosvijetenost vozaca- po mom misljenju pjesak nikad nije kriv, uvijek je to vozac( osim ako mi se ne baca pod auto ko Ana Karenjina pod voz).
Jednom sam bila svjedok ovog dogadjaja... Bila sam pjesak, i cekamo da se otvori zeleno. Medjutim, otvori samo samo jedna strana ( zeleni val) i neka jadna zena krene prelaziti, izgleda ne znajuci za ovo. A neki bajo projuri autom preko pjesackog, pa kad ugleda nju, prikoci, otvori prozor i izgalami se na nju koristeci tako ogavne vulgarne fraze, koje ovdje necu spominjati. Ona je mozda napravila gresku, ali u isto vrijeme ona njega svojim tijelom ne moze ubiti, ali on nju svojim autom i te kako moze. I bez obzira na sve, onakav prostakluk NE odobravam. Sve se desavalo na raskrsnici kod Zgrade Vlade. Namjerno sam navela konkretan primjer kao argument mojoj prici, mada ovo vidjam svakodnevno, na raznim lokacijama, NAZALOST.
-