banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 15:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: poplava skoda u bl
PostPoslato: 25 Feb 2010, 00:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
ljudi sta je ovo svako drugo auto u gradu je ona nova tipa fabije

da li je to skoda postala novi banjalucki golf :D:D:D

ja kad sam cuo da imaju benzinske verzije sa tri klipa slatko sam se nasmijao :)

mislim... sta cas takav sam ja mrzim nova auta, pa to ti je...

nego sta je to toliko narod natjeralo da toliko zavoli i kupi toliko novih skoda ???

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Imaju samo 14.990 razloga, čini mi se.
Jedino jeftinije je kragujevacki rucno farbani poluproizvod i rumunska kutijetina.
A i Fabija je, u sustini, Polo bez poreza na ime.

Sto da ne?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 01:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mislis na daciju i punta
cuj rumunska kutijetina :lol:
nemoj tako bar ima renoov motor (ako se ne varam, tako sam cuo) bas sam dezorjentisan sto se tice tih novih vozila.

kazes 15 hiljada kosta ?

nikad ne razumijem takve ljude, nikad, koji kupuju nova vozila koja ce im se poceti raspadati za par mjeseci.

da imam tolike pare uzeo bih jednog npr merdzu 240d(merdzu navodim samo jer ga Euroth voli, ali ima i jos drugih kvalitetnih auta) uzmes merdzu za 5 iljada nekog moze se naci, uradis mu pravu generalku za par iljada maraka i za ostale pare mu sredis limariju i unutrasnjost do te mjere da ce auto izgledat ko nov i nakon dvajes godina lezanja u soli i vodi, i cak i nakon toga moci ces se vozit sa njim a pomenutu fabiju ces samo na ponekom otpadu moci da nadjes gdje ceka u red za presu za staro gvozdje.

mozda je ovo misljenje pogresno, mozda grijesim jer volim stare krseve, ali mislim da ipak tracak istine u ovom sto pricam postoji.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Razlozi:
- relativno jeftina
- kredit na nekoliko hiljada godina (7 ako se dobro sjecam) sa malim ucescem
- garancija 2-3 godine
- ne izgleda lose (za razliku od Dacie)
- auto je sasvim solidno i tih nekih 5 godina ce da se vozi bez problema
- lako se prodaje

Minusi W123 240D:
- tesko naci relativno dobrog
- moras da kupujes za kes
- nema garancije
- staro auto > sve ima pravo da se pokvari
- cak i kad ga sredis da se sjaji k'o pas'je mudo tesko ces da ga prodas za neke smislene pare

Stari Merc je investicija i ako zelis da ga vozis i odrzavas kako treba razmisli dva puta ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U finansijskom pogledu je sredjivanje starog Merca ravno samoubistvu, a i uopste nije tako "mali" posao koliko ljudi misle...ni sto se para tice a pogotovo zivaca i vremena. Bez godinu danja pisanja krvi i 5.000 maraka ni ne razmisljaj o tome, ako hoces da bude kako treba, a ne kao Golf nakon "generalke".
I, za razliku od Fabije, niko ti nece dati kredit za to...
Plus, svrha auta danas i jeste (a vani je oduvijek, samo kod nas je komunizam to zeznuo i Foco/Fico kog djed kupi, vozi nedjeljom, ostavi sinu, on svom sinu...) da ga vozis bez problema 3-5-7 godina, na koliko ti je kredit i koliko je pod garancijom, a onda "das u racun" lizing kuci za novi, a oni sta ce od njega nije tvoja briga...

Ali ima i ljudi kojima ne lezi taj nacin, ali skup je ovaj nas "hobi"...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa da ali stvar je u tome sto svabo kupi auto tjera ga 300 000 i onda vrati sat na 70 000 (zbog puteva i ostalog to nam auto stvarno tako izgleda) i onda ga tutne nama i onda ga mi vozimo.

A mi kad kupimo auto novo nemamo zemlju u koju cemo ga tutnut kad ga istrosimo skoro do kraja, jer nema zemlje u losijim jadima od nase, pa se auta kao i sve ostalo moraju trositi do zadnje kapi.

@Euroth... nemoj da mi zezas ficeka, to je jedna zaista lijepa masinica, i jedan komadic istorije, koji ako nisi vozio nemoj ni da kudis.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
apokaptus je napisao:
mozda je ovo misljenje pogresno, mozda grijesim jer volim stare krseve, ali mislim da ipak tracak istine u ovom sto pricam postoji.

Definitivno.

Moja supruga dobila od firme na korištenje, tu Škodu Fabiu od 15K KM (HTP 1.2) prešla sa njom već cca 30000 KM. Nikakvih problema. S obzirom kako vozi :roll: :roll: , a još se nije pokvario, mislim da je to super auto.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
samo za eurotha
ja sam na svog Figuara do sada riknuo oko 6000 KM i vazda ima jos nesto al cejf je cejf ;) a da se kvari kvari se al je urban lik ide do dervisa i sehera jednom isao u trn da vidi kako i to izgleda 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 15:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
DELLBOY je napisao:
Moja supruga dobila od firme na korištenje, tu Škodu Fabiu od 15K KM (HTP 1.2) prešla sa njom već cca 30000 KM. Nikakvih problema. S obzirom kako vozi :roll: :roll: , a još se nije pokvario, mislim da je to super auto.

najveca mana sto ti motori 1.2 sa tri cilindra gutaju gorivo... :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako gutaju po sluzbenoj duznosti... Koga briga :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 16:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

30 000 kilometara bez kvara nije nikakav pokazivac kvaliteta.

pokazivac kvaliteta ce biti ako i jedna od tih skoda bude bila na ulici za 20 godina. smijte se vi fici i merdzi i golfu 1 2 kolko ocete, ali eno ih jos se kotrljaju. nakon 20 i kusur ljeta. za fabiju to cisto sumljam ovu novu da moze ko garantovati isto.

nemoze biti pokazivac kvaliteta 30 000 kilometara nikako :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali ga lupi,

sta mislis koliko su ta auta iz osamdesetih sastavljala bez kvara kao nova? Pa to se kvarilo svako malo... Cuj 30.000 ne pokazuje kvalitet...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
TnS mojne tako aj malo u rikverc da pokazes jos bolji primjer recimo Ford T maksimum 5000 pa generalka.
Ti se lafo razumijes u motore i volis aute pa valjda znas da je idiotluk porediti stojadinov 1100 sa fordovim 1100 iz fieste (cca95) ili pezejca i zaporozca i 850 specijal sa koreancima ili reno 19 ili polom kecom

PS
I mojne o Bubi i Spaceku kao izdrzljivim kamilama Boxer je Boxer a redno govno je redno ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokaptus je napisao:
Pa da ali stvar je u tome sto svabo kupi auto tjera ga 300 000 i onda vrati sat na 70 000 (zbog puteva i ostalog to nam auto stvarno tako izgleda) i onda ga tutne nama i onda ga mi vozimo.

Ne radi to Švabo nego "Rođo" koji ti ga "dotjera".
A koji kupi od lizing kuće.
apokaptus je napisao:
A mi kad kupimo auto novo nemamo zemlju u koju cemo ga tutnut kad ga istrosimo skoro do kraja, jer nema zemlje u losijim jadima od nase, pa se auta kao i sve ostalo moraju trositi do zadnje kapi.
Nije uvijek sva raja bila ista, neko će iskeširati Bentley, ali većini će ta Fabia biti dobra tih 7 godina, a onda će je dati lizing kući i uzeće novu generaciju Fabije (a šta misliš što su nekad modeli gurali po 15 godina, a sad je smjena na tačno sedam...ili bar veći redizajn...) za koju će mu lizing-kuća odbiti od cijene nekih 3.000 maraka za prethodnu (koja ide njima) i ovaj će se opet sav sretan vozati, a oni će njegovu staru Fabiju dati na aukciju, pa će je neko ko nema para za novu uzeti za 3.500, možda i kod njih na kredit, ili će neko kupiti 10 komada i spakovati u kontejner za Afganistan, npr...dok je velesila, biće i bijede veće od nas... :lol:
Shvataš kako funkcioniše princip?
I svi zadovoljni.
apokaptus je napisao:
@Euroth... nemoj da mi zezas ficeka, to je jedna zaista lijepa masinica, i jedan komadic istorije, koji ako nisi vozio nemoj ni da kudis.
Vozio nešto malo...u standardnoj verziji mi nije nimalo interesantan, ali nisam ga u onop postu dirao, hajde opet pročitaj... ;)
The_new_Statesman je napisao:
Ali ga lupi,

sta mislis koliko su ta auta iz osamdesetih sastavljala bez kvara kao nova? Pa to se kvarilo svako malo... Cuj 30.000 ne pokazuje kvalitet...
Zavisi...
U svakom slučaju, ne možeš porediti Mercedes W123 koji je u rangu današnje E-klasse W212 i Fabiju koja je cjenovno ispod ranga tadašnjeg Fiata Uno...koliko ima Unića danas, toliko će Fabija biti, koja gore-dole. Nemojte brkati babe i babe.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mjesam ja nista osim pouzdanosti...

A E klasa definitivno nije u vrhu pouzdanosti... Kada ste se vec uhvatili iste... Ali danasnja E klasa je mnogo pouzdanija, odnosno u stanju je preci mnogo vise km bez kvara nego isti takav Merc od prije 20-30 godina...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
:evil3: ja sam za skodu:) za 15000km dobijes dobro i novo auto:) il kupis polovnjaka sa 100000km za te pare

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 19:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
U finansijskom pogledu je sredjivanje starog Merca ravno samoubistvu, a i uopste nije tako "mali" posao koliko ljudi misle...ni sto se para tice a pogotovo zivaca i vremena. Bez godinu danja pisanja krvi i 5.000 maraka ni ne razmisljaj o tome, ako hoces da bude kako treba, a ne kao Golf nakon "generalke".

5.000KM se sp*cka u Merca da ne skontas da si ista uradio. Been there done that ;) Ne zelim ni da razmisljam koliko sam potrosio na svog a jos nekoliko stvari bih trebao da uradim da ga dovedem u to neko idealno stanje...

Citiraj:
Plus, svrha auta danas i jeste (a vani je oduvijek, samo kod nas je komunizam to zeznuo i Foco/Fico kog djed kupi, vozi nedjeljom, ostavi sinu, on svom sinu...) da ga vozis bez problema 3-5-7 godina, na koliko ti je kredit i koliko je pod garancijom, a onda "das u racun" lizing kuci za novi, a oni sta ce od njega nije tvoja briga

I to je upravo smisao citave ove diskusije! Ja ovo svoje vozim godinu dana i vec razmisljam da sljedece godine mijenjam za nesto drugo. Najgore sto postoji je sentiment prema autu! Pocne da se kvari i da trazi veca ulaganja a tebi zao da ga prodas, kao "mnogo sam ulozio pa se ne isplati". I to sam prezivio...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
apokaptus je napisao:
mislis na daciju i punta
cuj rumunska kutijetina :lol:
nemoj tako bar ima renoov motor (ako se ne varam, tako sam cuo) bas sam dezorjentisan sto se tice tih novih vozila.

kazes 15 hiljada kosta ?

nikad ne razumijem takve ljude, nikad, koji kupuju nova vozila koja ce im se poceti raspadati za par mjeseci.

da imam tolike pare uzeo bih jednog npr merdzu 240d(merdzu navodim samo jer ga Euroth voli, ali ima i jos drugih kvalitetnih auta) uzmes merdzu za 5 iljada nekog moze se naci, uradis mu pravu generalku za par iljada maraka i za ostale pare mu sredis limariju i unutrasnjost do te mjere da ce auto izgledat ko nov i nakon dvajes godina lezanja u soli i vodi, i cak i nakon toga moci ces se vozit sa njim a pomenutu fabiju ces samo na ponekom otpadu moci da nadjes gdje ceka u red za presu za staro gvozdje.

I ja volim stara auta, ali ne krseve :lol:
Samo bih ipak bio oprezan kada govorim o skodi kao krsu. Koliko su ti automobili kvalitetni, pokazale su prethodne generacije. Drze se i te kako, a cijene su vise nego povoljne. Za tih 15 hiljada KM dobijes ABS, 2 zracna jastuka, cak i klimu ako se ne varam. U mecki 240d (a Benz mi je omiljeno auto) dobijes pojas koji se otkine na mjestu gdje se spaja sa sjedistem pri frontalnom sudaru od oko nekih 50km/h!!! Drug mi se ozbiljno povrijedio...
Da ne skrecem puno sa teme. Nova, jeftnija auto i te kako nisu krsevi. To tvrdi i njemacki ADAC, koji skoro sva ta auta testira na 100000 km pa i vise. Ocjene su vise nego zadovoljavajuce.
A ko i dalje zeli voziti brendove koji u osnovnoj opremi ne ukljucuju rezervni tocak i cd-radio, neka izvoli. Od takvih kupaca VW i ekipa zive, barem na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 19:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

wlladdo je napisao:
U mecki 240d (a Benz mi je omiljeno auto) dobijes pojas koji se otkine na mjestu gdje se spaja sa sjedistem pri frontalnom sudaru od oko nekih 50km/h!!!

Auto je po svemu sudeci bio lupan i pojasevi su se nategli... Poslije svakog ozbiljnijeg sudara, oni se po pravilu mijenjaju. Ali ko to jos radi kod nas...
EOT

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
apokaptus je napisao:
30 000 kilometara bez kvara nije nikakav pokazivac kvaliteta.

pokazivac kvaliteta ce biti ako i jedna od tih skoda bude bila na ulici za 20 godina. smijte se vi fici i merdzi i golfu 1 2 kolko ocete, ali eno ih jos se kotrljaju. nakon 20 i kusur ljeta. za fabiju to cisto sumljam ovu novu da moze ko garantovati isto.

nemoze biti pokazivac kvaliteta 30 000 kilometara nikako :evil3:

Naravno da kilometraza od 30000 nije pokazivac, ali je zato 100000 i vise, a takvih ima. A ja mislim da je prosla era kad su se auta trebala kotrljati i da je napokon dosla ona kada se auta voze. Ako je ti kupis novu i vozis je recimo 5 godina (100000 km), i ako za to vrijeme nisi sem redovnog servisa nista ulozio, a ono sto ti se pokvarilo je pod garancijom... moj racionalni razum nekako ne dozvoljava "kotrljanje", a jos manje da budem podstanar kod automehanicara.
I jos jedan razlog. Danas je nezamislivo da bilo koje auto zivi dugo kao Golf 2 ili neki Benz sastavljen od starog njemackog tenka, ne zato sto je motor slabiji, nego sto se danas na svakom autu pored motora moze pokvariti 17843765 stvari koje su skupe do zla boga, a nakog nekog vremena se moraju kvariti, bez obzira da li vozis Benz ili Daciju.
Da Svabi valjaju ti veterani stari po 20 god., kotrljali bi se oni i dalje na Autobahn, a ne u BL i co.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]