Nisam bio na forumu ihahaj,ne stizem jabuku pojesti.
E ovako sto se tice prvo zica,crvena ti je 100% plus,crna minus (obicno je rec o nesto debljim zicama od ostatka).Za svaki slucaj proveri prob-lampom,jer greska moze za posledicu imati da se pozdravis od novog CD player-a.Na CD-u imas dva kabla,jedan je crveni,drugi zuti (prvi je stalni plus,drugi memorija,moj savet je da ih vezes u jedno i to sve zajedno sa svojim crvenim plusom na autu).Ostalo je lako i greske se mogu praviti 1000puta,bez opasnosti po CD player.
Idemo dalje...
Imas li zvucnike u vratima ili instrument tabli?Jesu oni spojeni,imaju li barem mesta za njih sprovedene kablove?Ako imaju super,ako nemaju sledi ti malo mukotrpniji deo posla,provlacenje kablova (ne moras ih kupovati posebno,uz 90% zvucnika dobijes gratis 5m zvucnog kabla,sa sve stopicama).
Kako ih provlaciti?poskidas sve ono kuda trbaju da prolaze,a moze ti smetati,ono sto ne mozes skinuti,ili zaobidjes,ili provuces negde iza (tu ti moze od velike pomoci biti komad tvrdje zice za koji ces svezati ili zalepiti zv. kabl i zajedno provlaciti).Ako provlacis pozadi,obavezno provlaci ispod tepiha,mozes dici samo jednu stranu i tuda provuci i jedan i drugi kabl.Kada provuces,uvek ostavi do zvucnika malo vise kabla nego sto prakticno treba (10ak-15cm).Kada sve to provuces,znaces i koji ti je koji kabl,pa ga tako spajati na CD player (obavezno obrati paznju da polovi na CD-u i na zvucniku budu isti,znaci +na+,-na-,jer obrnuto gubis znatnu kvalitetu zvuka).
To je to,za prvu ruku,sto mozes uciniti sam.Ostalo ako te zanima (ugradnja wufera,pojacala,razvlacenje cinc kablova,stavljanje osiguraca...) ipak prepusti nekom strucnjaku jer je ulog veliki u odnosu na cenu ugradnje te opreme,u najboljem slucaju mozes spaliti neku komponentu,a u najgorem...

auto. Nije nista od ovoga bauk,ja sam to sebi spajao kad sam imao 15god,samo treba imati malo znanja i biti pazljiv.A ako te ipak interesuje neka stepenica iznad samog spajanja CD-a i dva zvucnika,rado cu ti pomoci,sto savetima,sto delom.