banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 09:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Ozvučenje u golfu
PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Pozdrav drugovi, ajmo sad ovi malo stručniji ili ko god već poznaje problematiku razvlačenja ozvučenja na golfu 2, da se uključite. Imam golfića već 6 god,al od prvog dana nisam imao radio u njemu. Nekidan se počnem interesovati da razvučem neki "zvuk" po njemu. Našao sam i plejer koji bi uzeo, zvučnike manje-više, al naišao sam na sljedeći problem. Prvo: KOJA ŽICA GDJE IDE??? - :lol: prepoznajem samo onaj pipak za antenu,pretpostavljam da mi je crvena napojni kabl,pošto je umotana u izolir traku, i vidim splet nekih kablića- pa pomišljam da je to od zvučnika. Aj sve to, al glavna stvar koja me zanima je GDJE SU MI ŽICE U GEPEKU??? Fazon je što nemam uopšte izvučene žice u unutrašnjost gepeka. Očekivao sam da su makar priključene na one fabričke zvučnike što idu sa strane na polici gepeka,mada nisu. I ajd nekako bi ih ja mogao provući "kroz" pod kabine do gepeka, al ne bi znao kako da ih provučem u unutrašnju stranu kućišta gdje ide plejer. Pls help. Ne ide mi se do automehaničara,da ne istresam još dodatni keš. Hvala svima

I aj kad sam još na ovoj temi: Šta preporučujete od plejera:Sony,Panasonic,Lg?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Oko razvlačenja žica ti ja ne mogu pomoći, a što se tiče playera, uzmi najjeftiniji :) al' po mogućnosti da može USB... Nemoj da te neko navuče pričom, ma samo nek je MP3, može preko 100 pjesama na jedan disk... USB je ubjedljivo najbolja i najpraktičnija varijanta... U prošlom autu sam imao neki Daewoo sa USB-om i služio je odlično, ali ja budala ga nisam izvadio kad sam prodavao auto. Sad imam fabrički CD player, ali većinom slušam radio jer jedan Audio CD dosadi za dan-dva, a nemam živaca svaki put zbog jedne ili dve nove pjesme novi CD narezivati. Zato opet kažem, USB zakon...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Iggy_PoP je napisao:
Pozdrav drugovi, ajmo sad ovi malo stručniji ili ko god već poznaje problematiku razvlačenja ozvučenja na golfu 2, da se uključite. Imam golfića već 6 god,al od prvog dana nisam imao radio u njemu. Nekidan se počnem interesovati da razvučem neki "zvuk" po njemu. Našao sam i plejer koji bi uzeo, zvučnike manje-više, al naišao sam na sljedeći problem. Prvo: KOJA ŽICA GDJE IDE??? - :lol: prepoznajem samo onaj pipak za antenu,pretpostavljam da mi je crvena napojni kabl,pošto je umotana u izolir traku, i vidim splet nekih kablića- pa pomišljam da je to od zvučnika. Aj sve to, al glavna stvar koja me zanima je GDJE SU MI ŽICE U GEPEKU??? Fazon je što nemam uopšte izvučene žice u unutrašnjost gepeka. Očekivao sam da su makar priključene na one fabričke zvučnike što idu sa strane na polici gepeka,mada nisu. I ajd nekako bi ih ja mogao provući "kroz" pod kabine do gepeka, al ne bi znao kako da ih provučem u unutrašnju stranu kućišta gdje ide plejer. Pls help. Ne ide mi se do automehaničara,da ne istresam još dodatni keš. Hvala svima

I aj kad sam još na ovoj temi: Šta preporučujete od plejera:Sony,Panasonic,Lg?

Probaj kontaktirati ove likove.
Sigurno će ti pomoći :wink:
Evo LINK!

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ako te interesuje player javi se na PP. JVC sa Usb.om :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Je li taj golf (vjerujem dvica da je, je li?) ikada imao radio?
Ako nije imao radio u opremi, vjerovatno ninje imao ni pripremu, što zači da nije imao ni jednu žicu... Otiđi do Soldata ili onog lika kod pumpe kod gradskog i odradiće ti to...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Nemoj kod Soldata, bar ja ne bih.
Kod onog ko pupme iza Ninona bih radije.
I da, USB ti je najprakticniji. Ja imam vec 2,5 godine neki sony mp3 sa usbo, u pocetku narezao par cdova, sad samo usb.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 07:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ispitivac u ruku i baci se na posao....crvena + a ona ispod nje je - (pretezno bude smedja ili crna) :cat:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 07:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
Nemoj kod Soldata, bar ja ne bih.
Kod onog ko pupme iza Ninona bih radije.
I da, USB ti je najprakticniji. Ja imam vec 2,5 godine neki sony mp3 sa usbo, u pocetku narezao par cdova, sad samo usb.
Kod mene je Soldat sve radio, i super je bilo... Jeste da je skup u 3...
I, @Iggy_: I ja ti preporučujem ovaj sa USB-om... I ozbiljo, nemoj se igrati sa žicama ako već ne moraš, odvezi auto i... :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Je li taj golf (vjerujem dvica da je, je li?) ikada imao radio?
Ako nije imao radio u opremi, vjerovatno ninje imao ni pripremu, što zači da nije imao ni jednu žicu... Otiđi do Soldata ili onog lika kod pumpe kod gradskog i odradiće ti to...

Pa ne mogu sa sigurnošću reći da li je ikada bio radio u njemu, jer ja sam ga dobio samo takvog. A što se ti če tog Soldata i ostalih majstora, gdje se oni nalaze. I ako znaš, samo okvirno koliko košta ugradnja plejera?

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Soldat ti je, čini mi se da se ulica zove "Srpskih pilota", ono kad ideš od Haniotija prema gradu, pa prije Venere sa lijeve strane, vidjećeš, piše auto-audio.
A ovaj drugi je, koliko sam shvatio, iza one pumpe na Čairama (kad ideš prema zelenom mostu).

Koliko dođe, nemam pojma ni okvirno, ali nagađam negdje oko stotke-dvije...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
ali nagađam negdje oko stotke-dvije...

uhhhh ne da dere brale... Pa skontaću ja nekako sam - makar auto rastavio skroz.. Toliko će me radio + zvučnici izaći. U stvari malo više,al ajd... Opet 200 :S
Anyway,hvala vam puuuuno svima!! Ako se neko sjeti još nečeg pametnog - nek se slobodno raspiše na ovoj temi. ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ajd uslikaj zice i postavi sliku i ja cu ti odma reci koja je koja...... :cat:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hoću brate,ali nije mi auto kući trenutno. Kroz nekih sat ću ti postaviti. Hvala puno!

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok.....
Ne znam, lupio sam tu cifru, trebaš otići do njih pa vidjeti... Ili ako neko ovdje zna...
Ali, pazi... ako imaš žice i sve, samo ti fali radio, nikakav problem, samo ga uštekaš... Ali ako treba cjelu instalaciju raditi, nemoj se sam zajebavati, jeftinije ti dođe platiti čovjeku da ti to odradi, poslije samo dođeš k'o gospodin i odvezeš...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 11:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Prijatelj je skotro ugrađivao kod tog lika kod Ninona, iza pumpe u onoj ulučici i naplatio mu 50KM, ali je kod njega uzeo i player. Ako nisi kupio player, probaj tu varijantu, otiđi kod njega, pitaj, ništa te ne košta... Ipak mislim da ti je najbolja solucija da pitaš "zex-tunning" preko PP ovde na forumu, on će ti sigurno reći gdje je najpovoljnije, a možda i sam to radi...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ugradnja samog plejera je ti je 20KM. Za kablove, odi kod covjeka da ti pogleda, tako ti je najblje.
Ovoga drugog ces naci, kad ides iz pravca Mejdana, predjes gradski, prva lijevo, ides ka pumpi, prije pumpe sa lijeve strane imas malu ulicicu, i tu je odmah.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 02:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Nisam bio na forumu ihahaj,ne stizem jabuku pojesti.
E ovako sto se tice prvo zica,crvena ti je 100% plus,crna minus (obicno je rec o nesto debljim zicama od ostatka).Za svaki slucaj proveri prob-lampom,jer greska moze za posledicu imati da se pozdravis od novog CD player-a.Na CD-u imas dva kabla,jedan je crveni,drugi zuti (prvi je stalni plus,drugi memorija,moj savet je da ih vezes u jedno i to sve zajedno sa svojim crvenim plusom na autu).Ostalo je lako i greske se mogu praviti 1000puta,bez opasnosti po CD player.
Idemo dalje...
Imas li zvucnike u vratima ili instrument tabli?Jesu oni spojeni,imaju li barem mesta za njih sprovedene kablove?Ako imaju super,ako nemaju sledi ti malo mukotrpniji deo posla,provlacenje kablova (ne moras ih kupovati posebno,uz 90% zvucnika dobijes gratis 5m zvucnog kabla,sa sve stopicama).
Kako ih provlaciti?poskidas sve ono kuda trbaju da prolaze,a moze ti smetati,ono sto ne mozes skinuti,ili zaobidjes,ili provuces negde iza (tu ti moze od velike pomoci biti komad tvrdje zice za koji ces svezati ili zalepiti zv. kabl i zajedno provlaciti).Ako provlacis pozadi,obavezno provlaci ispod tepiha,mozes dici samo jednu stranu i tuda provuci i jedan i drugi kabl.Kada provuces,uvek ostavi do zvucnika malo vise kabla nego sto prakticno treba (10ak-15cm).Kada sve to provuces,znaces i koji ti je koji kabl,pa ga tako spajati na CD player (obavezno obrati paznju da polovi na CD-u i na zvucniku budu isti,znaci +na+,-na-,jer obrnuto gubis znatnu kvalitetu zvuka).

To je to,za prvu ruku,sto mozes uciniti sam.Ostalo ako te zanima (ugradnja wufera,pojacala,razvlacenje cinc kablova,stavljanje osiguraca...) ipak prepusti nekom strucnjaku jer je ulog veliki u odnosu na cenu ugradnje te opreme,u najboljem slucaju mozes spaliti neku komponentu,a u najgorem... :angry4: auto. Nije nista od ovoga bauk,ja sam to sebi spajao kad sam imao 15god,samo treba imati malo znanja i biti pazljiv.A ako te ipak interesuje neka stepenica iznad samog spajanja CD-a i dva zvucnika,rado cu ti pomoci,sto savetima,sto delom.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljudi,hvala vam svima na instrukcijama i savjetima! Problem riješen - a radio "pjeva l` pjeva!"

E sad,čini mi se da sam otkačio neku žičicu dok sam petljao tamo, jer mi ne svijetli ona zelena dioda-sijalica ili whatever koja osvjetljava instrument tablu.. :-? :-? :( Help out!!! Koja je to žica??? i gdje se ona šteka? hvala!

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To je u Golfu II vise malih bezbojnih sijalica koje se nalaze kojekuda, u prekidacima pa nadalje... Provjeri osigurace...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a kako da provalim kad je otišao neki osigurač?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]