banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 19:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Preticanje
PostPoslato: 31 Avg 2007, 18:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Uopste kako preticete?
Sta je za vas pravilno preticanje?
Da li preticete u gradu?
Da li preticete preko pune linije?
Kakve savjete mozete dati za preticanje?

Mozda djeluje smijesna tema ali u zadnjih par mjeseci sam vidio i cuo za puno sudara nastalih usred preticanja koji su zavrsili sa teskim tjelesnim povredama cak i sa smrtnim ishodom.
Cesto u saobracaju,gradskom i vangradskom,vidjam ljude koji preticu na punoj liniji,u nepreglednoj krivini,razgovarajuci na mobilni.
Dajte svoja iskustva,kritike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jedna od najopasnijih operacija za volanom je preticanje. To j jasno kao dan ali i dalje ima ljudi koji vole preticti preko pune linije. Ajde dobro sto je puna linija, vec sto se nekad ne vidi dalje od 10 metara.

Onda vole preticati pod dejstvom alkohola umjesto da vec kad zele da voze pijani - voze polako i skinu nogu sa gasa. Ali joook, idiot mora stisnut do poda jerbo je tako glavna faca...

O preticanju sa telefonom u ruci ne zelim ni da pricam. To mi je toliko strano da tu situaciju ne mogu da zamislim. Bar ne kod normalnog ljudskog stvorenja.

Preticem ukoliko je situacija cista a u skladu sa sposobnostima automobila kojeg tada vozim. Zmigavac prije i poslije. Ukoliko procijenim da vozac ispred mene nesto ,,svrlja,, po cesti ili nema pojma o mojim namjerama, ablendujem prije preticanja. U gradu da, ali samo nesto sto ide dvadesetak km na cas.

Na auto putu uglavnom vozim lijevom trakom, znam pogresno, ali asfalt je jednostavno bolji i ravniji nego u desnoj kojom non-stop spartaju kamioni. I naravno, istih je mnogo manje lijevo nego desno. Ali nije uvijek pametno...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 31 Avg 2007, 20:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
generalno, za preticanje ti treba iskustva i malo brzi auto od onoga sto pretices :) Pravilno preticanje je sigurno preticanje, kratak odgovor. Na punoj liniji nikada ne preticem, cak i ako je pravac jer policija voli te situacije :) U gradu iskljucivo kada zurim a ovaj ispred mene gnjavi 40 km/h. Inace u zadnje vrijeme bas vodim racuna o tome kako preticem, ali i kada ulazim u krivinu pazim sta ce izaci pred mene na izlazu. Nedavno mi se dasilo da sam kod Travnika morao skroz zaustaviti auto jer je baja iz suprotnog pravca navalio da pretekne sleper u polukrivini. Da sam isao brze vjerujem da ne bih ovo kucao. Slicna situacija mi se desila izmedju niksica i Budve.

Znaci kada preticete otvorite cetvere oci, ne idite preko pune, a bogami i preko isprekidane po svaku cijenu jer su nasi putevi kriminalno oznaceni. Najbolje otici Do Knezeva i vidjeti tim putem na par mjesta pravce od jedva 100 metara gdje je isprekidana linija. I kada preticete imajte u vidu da nije sam vas zivot u pitanju vec i zivot nekoga ko bi vam iza krivine mogao doci u susret.
poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobra ti ta za Knezevo, vec je godinama tako a na nekim mjestima ni konjsku zapregu ne mozes preteci a kamoli auto. Sa druge strane imas dionice na koje je totalno bezveze postavljena zabrana preticanja i pride tabla ogranicenja brzine od 50 km/h.

Ali sa druge strane imamo jednu ekstra razvijenu zemlju, Austriju, u kojoj su magistralni putevi siroki kao seoski (uzi od nasih). I na 95 % je isprekidana linija, cak i na veoma nepreglednim krivinama. Puna linija ide samo na ekstremne slucajeve.

Njemacka ima super magistrale, sirokih traka, sa povremnim trecim trakama za kamione, ali auto putevi su im non-stop zakrceni tako da je prosjecna efektna brzina ispod 100 km/h (vjerovali ili ne).

Bolja je situacija u Francuskoj jer su im putevi siroki i ne bas pretrpani, a i ljudi se masovno drze ogranicenja (polude tek kad se primaknu Njemackoj granici). Tako da u Francuskoj mozes nekako najlakse krenuti u preticanje jer su definitivno manje sanse da ce neka budala iskociti ispred tebe. Njemacka i Austrija su pune kamikaza prejakih automobila tako da... Preticati samo na kilometar cistine ;)

Jos trebate znati da je gore ogranicenje 100 km/h i da se prosjecno vozi brze nego kod nas, i da imaju mnogo vise jacih, brzih auta i da preticanje u prosjeku traje duzenego kod nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Nakon što sagledam brzinu prije preticanja, stanje ceste, kao i "progodnost" - kratko i brzo! Uglavnom "u manju" pa do panja. Situacije u kojima moram da se natežem... izbjegavam. Zato i volim rezervu snage pod haubom.
Žmigavac obavezno prije i poslije! (uz obaveznu kontrolu u dva retrovizora da neki pilot iz daleka nije već krenuo u preticanje) Uglavnom ne ablendujem, jer to zna prepasti manje iskusne vozače. To radim jedino kada se velikom brzinom približavam jako sporom vozilu.
Preko pune nikad! Izuzetak može biti samo poljoprivredna mašina ili zaprega na preglednom mjestu.
U gradu skoro nikad ne pretičem. Gradsku vožnju generalno ne volim, ali se trudim da je doživim kao izvjesan test strpljenja. I uspijeva mi.

Moj najveći grijeh su preticanja više vozila odjednom, ali to uglavnom radim kada su u pitanju spora vozila. Takve egzibicije ne izvodim pri velikim brzinama, niti kada vozim vozilo koje nije u perfektnom stanju. (za ubacivanja između dva vozila je zaista potrebna savršena kontrola vozila - ovo nikako ne treba raditi na cesti koja je izlokana tragovima kamiona iliti "kolotrazima", jer stvarno znaju natjerati auto da se ponaša potpuno nepredvidivo)

Vodite računa, na prvom mjestu, o stanju ceste. Nepregledne krivine, uski putevi sa neuređenim bankinama, mjesta sa priključivanjem bočnih puteljaka, kao i mjesta sa rupama na cesti ili tzv. kolotrazima definitivno nisu za preticanje.
Kao drugo... vodite računa o stanju i performansama vašeg vozila. Nije bitno koliko je jako vozilo ispred vas (jer bi vozač morao poštovati vaše pravo na preticanje) već kojom se brzinom u trenutku kada ste odlučili da pretičete ono kreće. Ako procijenite da će vam za preticanje trebati maksimalna brzina vašeg vozila (za koju treba vremena) - zaboravite preticanje.
I na kraju... vodite računa o svom stanju. Umorni, nervozni ili pod dejstvom alkohola ne biste ni trebali u vozilo; ali ako se to iz bilo kog razloga desi - nogu sa gasa i polako.
Strpljen - spašen!

p.s. Ne podnosim šupke koje preteknem na otvorenoj cesti, a onda me on ostavi u oblaku čađi iz auspuha na pravcu sa ograničenjem 50!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 21:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
The_new_Statesman je napisao:
Ali sa druge strane imamo jednu ekstra razvijenu zemlju, Austriju, u kojoj su magistralni putevi siroki kao seoski (uzi od nasih). I na 95 % je isprekidana linija, cak i na veoma nepreglednim krivinama. Puna linija ide samo na ekstremne slucajeve.

...

Njemacka i Austrija su pune kamikaza prejakih automobila tako da... Preticati samo na kilometar cistine

Kroz Austriju vozim veoma cesto (uzduz i poprijeko) i cinjenica da su magistralni putevi uski ALI asfalt je odlican! Profil saobracajnice je takodje odlicno isprojektovan i nema nikakvih problema sa voznjom2-3x vecom od dozvoljene ;) (Znam da nije pametno ali cesta dozvoljava ;) )
Druga bitna stvar je sto se 99% auta krece krajnje desnim dijelom saobracajnice i nikada nema problema sa prestizanjem (komotno se smjeste 3 pa i 4 auta). Sredinom voze u 99% slucajeva auta sa istocnoevropskim (PL, CZ, SK) tablicama...
I sto se tice kamikaza - na auto-putu u A malo ko vozi preko 150-160, a preko 200 se sretne jedan na citavu drzavu i to obicno u kasnim nocnim satima. Cim se predje u HR situacija se dijametralno mijenja - malo ko na auto-putu vozi ispod 150...

EDIT

Da ne bude da samo pucam OT - pri prestizanju skoro uvijek redukujem stepen prenosa i podignem obrtaje na optimalne (najvisi obrtni momenat) ako vec nije u toj zoni. Prestizem samo na preglednim mjestima ili onima koja dobro znam.
Desi mi se da prestizem na punoj ali samo u krajnjim situacijama (kamion koji se vuce i nece da se skloni...). Dupla puna - NIKADA!
Aha, pri pravilnom preticanju auto ubrzava u svojoj traci a ne pored prestizanog vozila. A najgori su mi papci koje prestizem a oni tada dodaju gas... :mad:
BTW Za bezbjedno preticanje potreban je i dovoljno jak auto ;) (uglavnom vozim auta sa min.100KS po toni)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pricam o magistralnim putevima, dakle cesta je super jasno obiljezena, asfalt je boli glava, ali sve je to nekako usko. Auto put je na nivou i tu se zbog mnogobrojnih kamera vozi sasvim korektno.

Na kraju, preticati u Austriji ali i Njemackoj, sasvim oprezno i sa velikom preglednoscu. Mnogo vecom nego sto treba kod nas.

Btw. Stepen dva nize, sledece saltanje kod prednjih tockova preticanog vozila. U slucaju da neko pretice ispred mene, ne pratim ga dok ne zavrsi jer ko zna kakva je kila soli u pitanju. Ali pratim kada neko preko pretice vozilo ispred onog koje ja mislim preticati jer na neki nacin meni cisti put.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 22:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2007, 22:47
da li po pravilu na magistralnim putevima treba davati desni žmigavac kad se završava preticanje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ne....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
pavle71 je napisao:
da li po pravilu na magistralnim putevima treba davati desni žmigavac kad se završava preticanje?
ne, ja nikad ne dajem.

A sto se preticanja, na cistini, ako je pregledno.
U gradu, pa ponekad, ako bas zurim negdje, ili nemam zivaca cekati. Nekad mi dodje, pa se po gradu vozim k'o "papan", ne prelazim 40km/h, pogotovo ako sam umoran, ili mi cisto dodje, pa pustim sviju da me prolaze, al' te situacije su dosta rjedje neg suprotno.

Na magistralnim, uglavnom ne mogu gledat auto ispred sebe, jer ako sam ga stigao, znaci da idem brze nego on, tako da prolazim ako imam mogucnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 22:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ne dajem ni ja, ali vidim da neki to rade, pa sam htio da se preispitam.. (:
što se tiče mog preticanja, pretičem kad je neko sporiji od mene.. primaknem se, čekam isprekidanu liniju, brzina niže, retrovizor, žmigavac i dižem brzinu kad prođem auto.. ne vidim čemu filozofija i rasprava o tome, to svi znamo..
usput, povratni žmigavac na autoputu nisam dovodio u pitanje, ali ahaj.. rijetki su oni koji ga daju, iako je obavezan..

Poslednji put menjao DJP dana 31 Avg 2007, 22:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
pavle71 je napisao:
ne vidim čemu filozofija i rasprava o tome, to svi znamo..

da je tako ne bi bilo toliko poginulih :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Jako dobra tema,svaka cast

Po pravilu se zmigavac ni ne daje kada se preticanje zavrsi,jedino ako si ostao u levoj traci duze pa se vracas u desnu,ali samo na cestama sa dve trake.

Sto se mene licno tice,preticem,zasto da ne,ako neko ispred mene kilavi,ne zna ni sam gde ce,nema rutinu i slicno.Ono sto mrzim je to neko zagusivanje saobracaja u samom centru grada,obicno kada je spica,npr. neko stane,upali cetri zmigavca i ovi iza njega stoje dok covek ponovo ne krene,a mogu da ga preteknu (jako cesta scena kod 5+ u centru grada).
Van grada,pa ne mogu reci da ne preticem,evo priznajem,nekada i na punoj liniji,ali tek kada sam 100% siguran da iz suprotnog pravca nema nikoga (iskreno mislim da svako ko kaze da nikada nije pretekao na punoj liniji laze,a iste te pune linije su na mnogo kilometara postavljene bez nekog opravdanog razloga).Dupla linija - NIKAD,od malena su me ucili da je ona kao zid i to postujem kao boga,magla - NI U SNU.

Sto se tice samog preticanja evo ovako ja gledam na to:
Veoma kompleksna radnja za izvesti,znaci trebate otvoriti cetvero ociju,obratiti paznju na srednji retrovizor,levi,ali svakako pogledati malo i preko levog ramena jer NE POSTOJI retrovizor i njegov polozaj koji nema mrtvi ugao (mesto koje ne pokriva),kada se uverite da nema nikoga ko se iza vas odlucio na preticanje,izvirite malo,pogledajte stanje na putu ispred vas,sledi davanje levog zmigavca,nakon toga u zavisnosti od broja obrtaja sledi ubacivanje u nizi stepen prenosa,nekad je potreban jedan,a nekad i dva,i gas do poda.Osnovno pravilo pri preticanju je da se auto ne stedi,izvlaci se maksimum iz njega.

Ono sto me strasno nervira i vozaci kojima bih trajno oduzeo vozacku se mogu pronaci ovde:
-Ljudi koji preticu i koji cim preteknu vozilo odmah se ubace ispred preteknutog;
-Oni koji preticu lagano,kao da im se ne zuri,po mogucnosti u 5.-oj brzini;
-Neko je spomenuo,telefoniraju i preticu;
-Ne gledaju u retrovizor i samo se izbace u levu traku,e te bih na sud poslao automatski;
-Preticu kolonu "vozila na srecu";
-Preticu po magli.

Za kraj evo i nekih mojih saveta:
-Nikada nemojte preticati tako sto se zalepite vozilu ispred sebe na gepek,razloga ima puno,nemate preglednost situacije ispred njega,a i kada se izbacite u levu traku imate u najboljem slucaju njegovu trenutnu brzinu,sto znaci vece opterecenje motora i samo duze zadrzavanje u levoj traci.Uvek ostavite nekoliko duzina vozila ispred sebe (dve ili tri) i ako procenite da je situacija pogodna krenite sa ubrzavanjem.(ovo govorim za situacije van grada,tj na otvorenom putu)
-Odlucite li se za preticanje kolone vozila,istina nije preporucljivo,ali ako se nekome zuri ili je drug kamiondzija na celu kolone preopterecen pa mora voziti kao po jajima necete ga valjda otpratiti do garaze (naravno NE SRLJAJTE vec dobro razmislite kad je pogodan trenutak za to).Zasto ovo pisem,vecina nas se bar jednom nasla u makazicama (kao jedan od ucesnika) prvo i osnovno pravilo u ovoj (po meni najgoroj situaciji u saobracaju) je da se vozac koji pretice NIKAKO NE uplasi i POCNE KOCITI (u ovo se ne racuna sam pocetak preticanja),vec stisne pun gas i da sve od sebe da se ubaci izmedju dva vozila ispred (razlog je taj sto se kolona u medjuvremenu vrlo verovatno zgusnula i mesto na kojem ste bili malopre je zauzeto,znaci tesko cete se ubaciti nazad).U takvim situacijama su obicno vozac u vasoj desnoj traci (kojeg obilazite),i vozac koji je ispred vas (u njegovoj traci) prisebni i refleksno ce ONI stisnuti kocnicu ili skloniti nogu sa gasa da bi se vi mogli vratiti u svoju traku.U vecini slucajeva je kolovoz projektovan tako da se tri vozila mogu mimoici,ali to je vec stvar iskustva i u to ne ulazim.
-Voznja po noci morate priznati da je jako zanimljiva,neka zavojita cestica,noc,mozete seci krivine i voziti mnogo brze jer vidite da li neko dolazi iza krivine (osvetljenje farova),vi zeljni malo adrenalina,ma sve je to OK.Ali treba biti oprezan,zasto?Zato sto je do sad masa ljudi stradala tako sto se iza krivine nalazio (neosvetljen ili slabo osvetljen) kombajn,traktor ili jos gore zaprezno vozilo.

Uvek treba misliti o svemu,zato treba imati hladnu glavu i gledati deleko ispred sebe te predvidjati desavanja na cesti, te reakcije ostalih vozaca,jer nismo svi isto koncetrisani na voznju.
Danas ce pogresiti neko pored vas,nemojte se odmah na njega ljutiti,blicnite mu da uvidi da je pogresio,sutra bi ista stvar mogla biti i sa vama,ljudi smo,gresimo zato treba imati razumevanja.

Raspisao sam se,ali verujem da ce nekome ovo pomoci,kome se ne da ciutati neka preskoci ovaj post.[/i]

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 00:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Sve je manje-vise receno,ja bih samo dodao da treba izbjegavati situacije kada neko ispred vas krene u preticanje a vi za njim,cak i kad smatrate da je preglednost ok,jer vi znate sa cim raspolazete ali ne znate sa cim raspolae onaj ispred vas i kako ce odreagovati,jer nije se jednom desilo da taj ispred nesto zayebe pa onaj sto je za njim krenuo popushi do balchaka.Sto se voznje uopste tice treba unaprijed predvidjati(ili bar pokusati) razne situacije i uvijek racunati da ce iskociti najgori moguci scenario.Kad vozite kraj parkiranih vozila u lijevoj traci,ne nuzno lijevoj mada je najcesce lijeva(pogotovo ako su stambene zgrade u blizini)uvijek pomislite da se djeca igraju "ganje" i da ce neko iskociti tik ispred vas,ako idete sporo ok,ali malo brze i.......ili situacija kad obilazite bus,malo ko od ljudi koji su izasli na stanici postuje pravila pa prelazi cestu iza busa,nego se guraju da predju ispred pa iznenade vozace koji obilaze bus.Izvinjavam se na OT ali rijetko mi se da da pisem nesto ovdje pa kad vec pisem da pokusam reci nesto korisno.....pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 00:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja ne pretičem, auto nema snage :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ja u gradu vozim izuzetno disciplinovano.... nema skripe.... kocim na treputce zeleno....preko lezeceg policajca u prvoj... trub kad ima djecice oko puta, tajem na pjesacke cak i one od pozorista do mljekare... Ali na otvorenom si dam oduska i naravno ud uslova za voznju, vremenskih i automobila koji vozim i frekvencije saobracaja prilagodim voznju i ne tusim. Vozim dinamicno i da sto prije stignem tamo gdje sam krenuo, ali bez brzinskih rekorda... barem nne na silu tamo gdje se to ne moze, gdje ugrozavas saobracaj.
jucer sam npr... od raskrsnice u seheru gdje se tranzit spaja sa putem za jajce pa do raskrsnice u Turbeti gdje se sa Knezeva sidje na put Travnik-Vakuf napravio prosjek 75 km/h sto je ekstra brzina... iako je bilo malo magle u prvoj dionici do knezeva, bilo je malo i sklisko, bilo je i malo klizanja... drzao sam automobil pod kontrolom i drzao sam se nekih pravila u brzoj voznji.. vise sam obracao paznju na idealnu putanju nego na kranju brzinu... ali to je bilo moguce jer nije bilo saobracaja.... U povratku popodne sam pokusao da uradim isto i imao oslican prosjek u prvih 21 km od Turbeta 75km/h, ali je pocela kisa i pregusta magla... tako da sam austomatski odustao i ubacio u "kul mod" 70km/h max... ali bez obzira na to na onoj jebenoj krivini kod Vidovog vrela, ona "S" krivina ostra koja se nalazi na kraju onog dugackog pravca iz smjera BL gdje ljudi voze i po 140+ ja sam izlazio iz krivine iz smjera Knezevo, a frajko je sa Golfom 2 u isto vrije i isti cas naletio namene, ali pokusavajuci da uradi ono sto vecina nas radi " presjece krivinu". Kako sam ja bio malo izbacen (jebi ga fizika) prema punoj lik se prepao, jer je bilo malo i magle i kasno me skonto... on je nagazio na kocnicu i naravno plasticne gume ga golfu 2 blokiraju i on gubi kontrolu nad vozili, Srecu po njega, stao je 20 cm od kraja puta, da ne upadne u jarak ili da je isao brze da se zabije u stijenu sa desne strane... a da je mene ili ja njega samo cvkno malo, bilo bi svega, nilo bi ga posvuda.
Stadoh, malo se on i zena prepali, auti nista, meni i autu nista, nije mi jebo mater nit ja njemu, rukovali se i dovidjenja.

Jewdnostavno nesretan splet okolnosti, opasna krivina, kluzava cesta, kisa, magla.... jebga.. zato se i gine svaki dan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 13:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

vidim da se tema malo proširila od samog preticanja, pa da i ja kažem nešto..

ja sam vozačku dobio prije ravno 1 godinu, dakle neiskusan sam vozač (mada sam dosta prešao), ali za to vrijeme se moja prosječna brzina kretala od 80 km/h po gradu kad sam tek položio, do 40 km/h po gradu sada.. trudim se da poštujem brzinska ograničenja od 60 km/h u gradu, 80 km/h na magistrali i 130/120 km/h na autoputu.. istina, vozeći tako kasnije negdje stignem, ali razlika od vožnje 130 km/h i 180 km/h od beograda do BL je nekih 20-ak minuta.. što je malo, a razmislite koliko ste novca uštedili i neugodnih situacija izbjegli..

zato sam od pobornika brze vožnje i stalnog prigovaranja brzinskim ograničenjima postao pobornik umjerene vožnje.. više mi nije dobar vozač onaj koji vozi 140 km/h kroz kanjon, to svi možemo (uz odgovarajuću mašinu), pravi vozač je onaj koji auto od 5 metara može uparkirati iz cuga u prostor od 6,5 metara..

toliko od mene.. (:

Poslednji put menjao DJP dana 01 Sep 2007, 13:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Znam da ja uvijek odem malkice u OT, ali to je jace od mene i izvinjavam se svima, pogotovo The_new_Statesman-u.
Izvini.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 13:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
naplatna kućica je napisao:
pravi vozač je onaj koji auto od 5 metara može uparkirati iz cuga u prostor od 6,5 metara...

Pravi vozač je onaj kod kojeg možeš, s mirom, zaspati u autu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 13:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

recimo to onda ovako.. pravi vozač je onaj kod kog možeš na miru spavati u autu dok on uparkirava auto od 5 metara u prostor od 6,5 metara.. (:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]