banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 04:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:17 
Planiram da uzmem automobil posto mi je Skoda u stanju raspadanja...mogu da dignem kredit od 5000 KM. Pricao sam sa nekim ljudima i svi su mi rekli da uzmem golfa II iako mi se nesvidja auto.
Ajde dajte svoje predloge sta da kupim i navedite koje su dobre i lose osobine istog vozila.
Naravno zelim po mogucnosti dizelasa mada ni benzinac nije iskljucen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
zavisi za sta ti treba? ako ti treba autic za grada onda uzmi malo auto, benzinca sa malom kubikazom, Fiat Uno, Ford Fiesta....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 17:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
5.000 je sitna lova, al stas kad se nema vise.. Krug ti je prilicno suzen. Golf 2 ti je ONAKO rijesenje. Nisam bass neki ljubitelj Golfa, al za te pare mogao bi kupit Golfa benzinca 90-91gp u dobrom stanju. Druga rjesenja su ti nesto od Fiata ili mozda Peugeot 205 benzin ili nekog malog japanca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Sacuvaj te pare ,ako se mozes strpiti za malo vise para mozes uzeti mnogo bolje auto .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 19:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
ja bih za 5000 KM radije kupio audija jaje,
druga solucija, sacekas jos godinicu i kupi fiata mareu.
nisu skupi, mogu se lako i odrzavati, a auto je udobno.
ja ga vec vozim godinu dana i nsiam imao nikakvih problema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 03:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
stavi ti pet hiljada na 31 crno, pa ako kuglica uleti e onda kontaj shta cesh kupovati :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
http://www.autopijac.com/index.php

eto tu imas nesto, pa pogledaj... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
u sunce ti 2 500 bureka.. to je paraa

statijaznam znajbojle odes pa vidis ko najbolje hvali auto tad znas da ces nabasati na krsa i onda ga kupis i kazes sebkii bolje da asmam, se u vrbsa basio nego da stro sam kuipio ovo.

tako ti je kad zena bvozi

prikzi postpis ukluceno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 02:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
audi jaje je dobro auto za te terene,izdrzljivo,a dobro i leti u kanale(to ja iz iskustva) :lol: a golf mi se iskreno gadi,jest da imas dijelove na svakom kiosku ali cini mi se da je jos uvijek najpopularnije za kradju(osim ljeti kad stigne dijaspora) :lol: a za sitniju lovu imas onih konzervica(fiat,pezo,ford...)sto su dobre za gradsku voznju,manje trose,jest da ja ne volim mala auta,btw ne kupuj na "dzungli"i ostalim "provjerenim"mjestima,da ne ostanes bez auta,kod mljekare je bio neki salon sto rade s polovnim autima,cini mi se i na kredu,sretno :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 06:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
cuj azdaje :) i savjeta iz nuu jorka :).... sta ce i auto u bl uopste sve ti je na 20 min gdje god da krenes :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pa vidis meni je bilo teze 5min setati u bl nego ovdje voziti 1h.ljenost gora nego bolest :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 10:40 
Svidja mi se audi jaje, jedno od boljih automobila ,a takodje mogu i na put sa njim..cini mi se da tju ipak uzeti audi jaje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
audi jaje je proglasen za auto smrti ..bas zbog ovog sto neko rece zavrsavanja u kanalima i izlijetanja iz krivina...

za 5000 KM kupi golfa II dizela negdje oko 90-tog godista (precijenjen jeste, ali malo trosi,.jeftin za odrzavanje, odlican za po gradu, a moze i na duzu relaciju, ipak je stabilniji od fiestica, corsica,pezoica , pandica i slicnih autica tog godista ... :wink: )
mada mozes kupiti i mercedes 190-tu dizel..isto ti malo trosi a ipak je mercedes u voznji nesto drugo :wink: a nece ti mnogo izgubiti na vrijednosti tj. ne pada im cijena tako brzo (kad ga budes prodavao :) )
sretno !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pri kupovini vozila (novog ili stargog, nebitno) se mora paziti na nekoliko stvari ali prvenstveno treba biti nacisto sa sobom cemu ce to auto sluziti. Vecini je novac problem tako da bi trebalo obratiti paznju i na troskove koje nastaju u toku ekpslatacije vozila, tu je najmanji problem dizel ili benzin jer je cijena dizela i benzina kao goriva prilicno ista.

ALI...
Danas benzinci i dizeli iste snage skoro podjednako trose goriva na 100 km što dovodi do sumnje da li se uopste isplati kupovati dizela placati ga par hiljada vise da bi mjesecno ustvarili ustedu od 50-tak maraka na gorivu.

Zato prst na celo pa sracunati koliko treba vremena proci se Golf 2 dizel izjednaci sa cijenom recimo istog tog Golfa sa 1.3 benzincom. Pogotovo ako neko prelazi u prosjeku 20-tak dnevno km po gradu. Znam da nije bas najsretnija usporedba ali uzmite bilo koje drugo auto sa razlicitim motorima i racunajte. Pogledajte cjenovnik, uporedite prodajne cijene, cijene odrzavanja, registracija, planirani prosjek predjenih kilometara, pad vrijednosti vozila i sve to obracunajte za 1 godinu...

Naravno ovo sve vazi ako se ne zelite rasipati novcima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka

da skoro sam citao neke testove vezano za nova auta sa dizel ili benzin motorom. naime proracunali su da ako se odlucis za dizel varijantu nekog auta treba da predjes barem 80 000 da bi ti se pocela isplacivati kupovina jer je dizel u samom startu poprilicno skuplji od benzinaca. tu ima druga zacickoljica koja se zove nase gorivo (pogotovo dizel) i njegova kvaliteta.

mada sam gledao novi megan sa 1.5 dci motorom trosi oko 6 litara i daje nekih 80 konja dok clio sa 1.2 motorom trosi 8 litara uz pribliznu snagu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Primjetio sam i ja taj clanak negdje (mislim auto motor i sport mag.) Pogledacu bas...
Ali ovo gore navedeno znam i od ranije iz iskustva. Oni su to samo sveli u neke tablice.

Ovo je su tablice potrosnje za ta dva modela sto si naveo, ali i dalje ostaje mnogo visa reg., kasko, odrzavanje za Megan. Kad ces to stici? Sa 50.000 predjenih km godisnje?

Potrošnja [l/100km] Megan 1,5 dci 82 KS
Grad 5,6
Kombinirano 4,6
Otvorena cesta 4,0
Obujam spremnika [l] 60

Potrošnja [l/100km]Clio 1,2 60 KS
Grad 7,9
Kombinirano 6,2
Otvorena cesta 5,2
Obujam spremnika [l] 50

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka

megan -clio sam spomenu samo figurativno.

recimo ako poredis clio sa 1.2 motorom i clio sa 1.5dci (posto se taj motor ugradjuje i u njega)

onda treba traziti poredjenje. kod nas to ne pije puno vode jer ti auto nekada trosi 6 a nekada 8 litara naseg goriva. no vani je vec druga prica.

no opet vani ima raznih taksi pri registraciji na dizel auta (ekologija itd) pa se dodatno povecava cijena. u svakom slucaju znam da ko vani kupuje dizela planira zestoko da ga "trosi" jer imati dizela a prelaziti 1000 km mjesecno za svabu nije pametna kupovina

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To nije ni ovde pametna kupovina, pogotovo jer su ovi svi novi dizeli jako osjetljivi na ovdasnje loz ulje (daj boze daj ber kao loz ulje).

Osim toga 60 KS nije isto sto i 82 KS. Samo razlika osiguranju ti je dovoljna da benzinca vozis mjesec dana.

Naravno ako pricamo o nemanju novca, ako ga se ima e onda imas privilegiju da si kupis sta ti srce zeli bez da pravis racunicu za svaki predjeni km :)

Btw. Realno najveci broj vozaca u gradu jedva i dostigne tu 1000 mjesecno. Cesto i nema potrebe. A dizel u Njemackoj je cak osjetno jeftiniji nego kod nas (oko 15 centi) pa je nastupila frka oko isplativosti dizela. Elem sto kazes, ne vrijedi ga uzimati ako ga ne planiras gaziti dan noc.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 13:32 
simplicity je napisao:
audi jaje je proglasen za auto smrti ..bas zbog ovog sto neko rece zavrsavanja u kanalima i izlijetanja iz krivina...

:-?
I moj stari se slaze sa tobom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije nesto ali udje u okvir od 5000 KM sa carinom i porezom naravno.
Inace Opel Kadett u dusi i dijelovima. Samo pazi u kojoj je zemlji sklapan.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=295471

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 25 Avg 2005, 15:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]