banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Glavni ostetni centar
PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2008, 09:25
Nedavno sam imao priliku da ucestvujem u saobracajnoj nesreci, pri cemu nisam bio kriv. policija je dosla, napravila uvidjaj, i nakon nekog vremena mi je stiglo pismo iz te agencije, koja se zove glavni ostetni centar u kojem tvrde da od osiguranja mogu naplatiti 50 do 100% vishe, nego sto inace osiguravajuca drustva nude i placaju, a za svoje usluge traze 10% od ostvarenog iznosa stete.
Da li neko ima iskustva sa njima, i da li ja stvarno mogu od osiguranja dobiti puni iznos stete koja mi je nacinjena, ako idem sam.

unaprijed hvala na sugestijama...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako je tvoja steta 100 KM, osiguranje ti ponudi 20 KM, onda ti ovi ti najvise mogu izvuci 40-4=36 KM... ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

a da nije malo mAlo na 100 maraka stete da mi daju 20?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
što se tiče osiguranja kod nas to je tuga živa, što je najgore izborom osiguravajuće kuće ti ne dobivaš ništa jer tebi štetu plaća osiguranje onog drugog, ako je njegovo osiguranje neka fuš kuća poput ovih naših predstoji ti duga borba, pa ti je moj savjet prihvati usluge agencija za naplatu štete.
po meni bi bilo logično da štetu na mom vozilu ukoliko nisam kriv, plaća moja osiguravajuća kuća koju sam izabrao, pa bi taj izbor imao smisla ovako kakva mi je korist od izbora najrenomiranije, kad od toga može imat koristi samo onaj drugi.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 17:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A koje bi to bile jace kuce, bas me zanima, da vidim da se mozda odlucim da sam ganjam.

Ja recimo kontam da maximalno mogu dobiti 70%, pa ako agencija moze i 90% opet bih dobio vishe...

Da li starost mog vozila ima uticaja...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 18:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
A da nam napises koje je auto, otprilike kakva steta?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kennty je napisao:
A koje bi to bile jace kuce, bas me zanima, da vidim da se mozda odlucim da sam ganjam.

Ja recimo kontam da maximalno mogu dobiti 70%, pa ako agencija moze i 90% opet bih dobio vishe...

nisi me shvatio, koja je god tvoja osig. kuća ona tebi ne plaća štetu, već ti štetu plaća kuća kod koje je osiguran onaj što te udario, zato izabrao bilo koju svejedno ti je, što je nelogično,ali tako je.
agencije za naplatu štete uzmu 10% zato im je cilj što veća procjena i naplata, znaju kako se to radi poznaju regulativu i puno ćeš više izvuć s njima nego sam redovnom procedurom.
ako ti je u pitanju npr. golf2 ideš na procjenu štete i po predračun kod ovlaštenog servisera, tako i kad je u pitanju tojota ili bilo šta, ideš kod najskupljih i još ih zamoliš da ti napišu i veći predračun. ali ovi iz agencija za naplatu štete to najbolje znaju i ja bi to prepustio njima.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Radi se o opelu vektri starom 17 godina, otisao branik, vezni lim, hauba, jedan blatobran, hladnjak, farovi i jedan zmigavac...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
kennty je napisao:

nisi me shvatio, koja je god tvoja osig. kuća ona tebi ne plaća štetu, već ti štetu plaća kuća kod koje je osiguran onaj što te udario, zato izabrao bilo koju svejedno ti je, što je nelogično,ali tako je.
agencije za naplatu štete uzmu 10% zato im je cilj što veća procjena i naplata, znaju kako se to radi poznaju regulativu i puno ćeš više izvuć s njima nego sam redovnom procedurom.
ako ti je u pitanju npr. golf2 ideš na procjenu štete i po predračun kod ovlaštenog servisera, tako i kad je u pitanju tojota ili bilo šta, ideš kod najskupljih i još ih zamoliš da ti napišu i veći predračun. ali ovi iz agencija za naplatu štete to najbolje znaju i ja bi to prepustio njima.

ma shvatio sam ja, ali pitam to jer znam koje je osiguranje od ovog sto mi je to skrivio...
u svakom slucaju i ja kontam da je agencija bolja, jer je problem i u vremenu - ko bi to sve stigao izganjati pored redovnog posla i ostalih obaveza...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kennty je napisao:
Radi se o opelu vektri starom 17 godina, otisao branik, vezni lim, hauba, jedan blatobran, hladnjak, farovi i jedan zmigavac...

neka ti procjenu štete i djelova i ruku radi opelov centar, s njihovim predračunom traži naplatu.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
na zapadu odavno postoji praksa da imas zastupnike koji se sude za vaas u svim tim tuzbama oko stete i uzimaju procenat od naplate, i oni vam mogu uvek dati dobar savet i pomoci vam da izvucete svaki pfening

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Jea, al' na zapadu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]