Joj, nasmijašte me ljudi sad...
Neeeegooo...
Druže apokaptuse, kažem ti ovo zato što znam "thing or two" o tim autima... To ti je moj
savjet koji, kao takav, ne moraš poslušati. Ne podcjenjujem te ili tako nešto ni iz daleka.
Ako smo to rješili, idemo dalje...
Golf 2... taj auto... kad ga vidim... osjetim nalet agresije, imam potrebu da trgam metal, zubima ako treba, davim vlasnika i slično... Čisto da ne pomisliš da bih ga kovao u zvijezde. To o "nepokvarljivosti" je idiotski mit dunđer-majstora koji čine 98% bivših, budućih i sadašnjih vlasnika. Činjenica jeste da su djelovi jeftini i lako dostupni, ali, shodno onome "kakva plata takva vrata" izuzetno nekvalitetni. Golf 2 ni u groznici ne bih nekome preporučio. I slažem se s tvojom opaskom o cjenama.
Sad smo i to valjda rješili...
Opet, vraćam se a 4-ku. Auto je noćna mora, ne znam da li si ih imao (ako jesi, i opet hoćeš, samo naprijeeed...) ali ja sam čačkao tu i tamo ponešto oko njih, i mogu ti reći da su me malo prepali...kvalitet izrade i inženjering kompletno.
Za Golfa 1, to je bio dobronamjeran savjet... smatram ih daleko boljima od "dvica", a cjene su daleko realnije (ne kažem realne!) u svakom slućaju, ako nažeš
pristojan primjerak,
vrijedi više od
sjajnog R4.
Korsa... Vozao sam se neko vrijeme u jednoj, 1.1+plin, '84., opreme ni u snu (čak ni kineski radio), plaćena nekih 500KM, nakon par mjeseci (nije više bilo potrebe za njom) za toliko je i otišla, ništa (sem na gorivo) nije potrošeno na nju, a trošila je "kao upaljač" (šta drugo očekivati od bilo kog tolikog auta sa tolikim motorom koji je ispravan?) i nagnala me na mnoooogo pozitivnije mišljenje o Opelima nego do tad... Da je bila leš, jeste, ali poslužila je, čak se na kraju i isplatila.
Tako da ti je preporučujem, ako ti treba nešto jaako jeftino, za mobilost "dok se ne snađeš". Kao i Golfa 1... Svjestan si naravno da ne smiješ ni pomisliti o izlasku na "auto put" (jeste da je ovo običan magistralni put, ali kad su ga svi tako krstili, i ja ću...) niti dizanju brzie preko nekih 70-80, da ti ne bi bilo poslednje. Mada, po tvom prethodom postu zaključujem da si "na mjestu" što se toga tiče, i da ti slične egzibicije ne bi padale na pamet, ali čisto da upozorim...
Još neke opcije za razmotriti: PUG 205 i Renault 5 (manje grozan od starijeg brata...)
Sa koliko para raspolažeš (ne brini, neću ti probati uvaliti nešto za tačno toliko, čisto da vidimo do koliko bi išao) i za šta ti tačno treba auto (pomenuo si da si nov u BL - da li to znači da misliš njime putovati kući, ili za vožnju po gradu, ilii...?)?
Pozdrav!