banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jul 2009, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Jel ima?

A joj apokapaneštose, vidiš da te ne zajebavam, ne fali joj ništa, ali nije auto. Ako hoćeš da nigdje ne stigneš, da se više hebeš kako ga popraviti nego da ga voziš i da eventualo pogineš na prvoj raskrsnici, kupi ga vala odmah, daću ti ja pola para (5km).

Radije skupi još malo para pa uzmi Corsu A (ima ih i za 500KM) Golfa Mk.1 ili tako nešto, što je ipak auto... Šta si navalio na četvorku ko mmmumumuutav, da valja vozili bi ih ljudi, ili bar prodavali, ne bi bacali pored puta.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 15:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Joj ljudi pa sto ste cudni :D Generalizujete previse, a generalizacija zna biti cesto daleko od istine. Ja imam nekih para i ocu da za te pare nadjem sto bolji vagen. Zapeo sam za cetvorku, ali ako je ne uspijem kupiti kupicu nesto drugo, ako sta bude bolje bilo za te pare kupicu sta bude najbolje. Mislim da su savjeti tipa kupi sebi korsu a ili golfa keca glupi. Zasto. Zato sto sam se nagledo dovoljno i gofova kec i korsi koji nisu ni za optada. Sa druge strane vidio sam po gradu par jako lijepih cetvorki. Kao i obrnuto. Nemozes reci za cetvorku da nije auto a da golf kec jeste. Automobili su obadvoje. Ja ako nadjem dobor keca za pare koje imam ja cu ga i kupiti. Problem sa golfovima u BiH je kad uzmem oglase odma mi se digne pritisak, precjenjenijeg auta u zivotu nisam vidio. Nemam nista protiv golfa 1 i 2 ali sto je previse previse, ljudi na ta auta gledaju koda ih je bog pravio. To je jedan od razloga zbog kojih trazim cetvorku. Vi ste odma udarili po generalizaciji, kao da ako kupim golfa dvojku nikad u zivotu se nista nece na njemu pokvariti.

I nemoj da se vrijedjamo ja nisam ni malac ni mutav, nit sam ja prvo koga od vas tako nazvao, pa mislim da nije korektno da vi to i meni cinite.

Sto se tice te sage o prevrtanju, to je SAMO JOS JEDAN OD MITOVA.

Da mozemo mi pricati o razlicitoj stabilnosti vozila, ali KO ZNA DA VOZI za njega je svako vozilo stabilno. Onaj ko ne zna svoje granice i granice automobila za kojim upravlja prevrnuce ma kakvog mu bolida das, onaj ko zna vozit nece se prevrnuti sa nekim dzipom koji je deset metara visok i ima sirinu medju tockovima metar i dva centimetra.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Joj, nasmijašte me ljudi sad... :lol:

Neeeegooo...

Druže apokaptuse, kažem ti ovo zato što znam "thing or two" o tim autima... To ti je moj savjet koji, kao takav, ne moraš poslušati. Ne podcjenjujem te ili tako nešto ni iz daleka.
Ako smo to rješili, idemo dalje...

Golf 2... taj auto... kad ga vidim... osjetim nalet agresije, imam potrebu da trgam metal, zubima ako treba, davim vlasnika i slično... Čisto da ne pomisliš da bih ga kovao u zvijezde. To o "nepokvarljivosti" je idiotski mit dunđer-majstora koji čine 98% bivših, budućih i sadašnjih vlasnika. Činjenica jeste da su djelovi jeftini i lako dostupni, ali, shodno onome "kakva plata takva vrata" izuzetno nekvalitetni. Golf 2 ni u groznici ne bih nekome preporučio. I slažem se s tvojom opaskom o cjenama.
Sad smo i to valjda rješili...

Opet, vraćam se a 4-ku. Auto je noćna mora, ne znam da li si ih imao (ako jesi, i opet hoćeš, samo naprijeeed...) ali ja sam čačkao tu i tamo ponešto oko njih, i mogu ti reći da su me malo prepali...kvalitet izrade i inženjering kompletno.

Za Golfa 1, to je bio dobronamjeran savjet... smatram ih daleko boljima od "dvica", a cjene su daleko realnije (ne kažem realne!) u svakom slućaju, ako nažeš pristojan primjerak, vrijedi više od sjajnog R4.

Korsa... Vozao sam se neko vrijeme u jednoj, 1.1+plin, '84., opreme ni u snu (čak ni kineski radio), plaćena nekih 500KM, nakon par mjeseci (nije više bilo potrebe za njom) za toliko je i otišla, ništa (sem na gorivo) nije potrošeno na nju, a trošila je "kao upaljač" (šta drugo očekivati od bilo kog tolikog auta sa tolikim motorom koji je ispravan?) i nagnala me na mnoooogo pozitivnije mišljenje o Opelima nego do tad... Da je bila leš, jeste, ali poslužila je, čak se na kraju i isplatila.
Tako da ti je preporučujem, ako ti treba nešto jaako jeftino, za mobilost "dok se ne snađeš". Kao i Golfa 1... Svjestan si naravno da ne smiješ ni pomisliti o izlasku na "auto put" (jeste da je ovo običan magistralni put, ali kad su ga svi tako krstili, i ja ću...) niti dizanju brzie preko nekih 70-80, da ti ne bi bilo poslednje. Mada, po tvom prethodom postu zaključujem da si "na mjestu" što se toga tiče, i da ti slične egzibicije ne bi padale na pamet, ali čisto da upozorim...

Još neke opcije za razmotriti: PUG 205 i Renault 5 (manje grozan od starijeg brata...)

Sa koliko para raspolažeš (ne brini, neću ti probati uvaliti nešto za tačno toliko, čisto da vidimo do koliko bi išao) i za šta ti tačno treba auto (pomenuo si da si nov u BL - da li to znači da misliš njime putovati kući, ili za vožnju po gradu, ilii...?)?

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pa nekih 1300 u stvari 1200 maraka jer treba pedesetak ili vec kolko za prepis, pa onih drugih pedesetak za gorivo da se provoza s tim da auto mora bit registrovan sto duze,ili ne registrovan nikako a da mi ostane love za registraciju

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Razmisljaj u pravcu kakve Ascone... Debelo potcijenjen komad gvozdja...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
a mozda polo za te pare, ili yugo. R4 je bas kul sa onim mjenjacem, vozio sam ga jedno vrijeme, i jeste rupa bez dna ako je u losem stanju.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 22:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pa i jugo i polo il bilo sta drugo je rupa bez dna ako je u losem stanju, stvar je u tome da auta kao golf 2 drze cijenu cak i kad su totalni krsevi, eto zasto bih najradije iskuliro te :popularne "marke"
ovi stariji poloici su zaista fini autici, al sumljam da se za te pare mogu naci

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 23:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Yugo mi se cini dobra opcija, nemas dijela koji ne mozes naci za 20 km

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

odem danas, oko dva sam upo na pijacu, gledam gore onaj znak kaze auto pijaca lijevo, skrenem lijevo hodam hodam, kad tamo kamioni puni lubeenica, auta natovarena vocem i povrcem, ne kontam nista, krenem kruzit, i nadjem pijacu naravno kontra znaku :) sa desne strane od ulaza. Hehe cak imaju i one kucice za prepis automobila. Ali valjda sam dosao kasno, nigdje autombolila, bilo je svega petnestak dvadeset makina tu parkirano. Moram opet sledece sedmice otici, al sledeci put poraniti zoru prevariti. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Na pijacu se ide oko 9 - 10 sati , gdje ces u dva tad je vec sve gotovo :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Nacrtaste covjeku sve i zaboravite reci da je u 1 raspad sistema uveliko. :) Na pijacu se ide od 8-11, u 12 se vec krece kuci, a u 1 ostanu oni sto dolaze vec xx puta i nikako prodati, poslednja nada umire:))

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 15:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Frenki je napisao:
Nacrtaste covjeku sve i zaboravite reci da je u 1 raspad sistema uveliko. :) Na pijacu se ide od 8-11, u 12 se vec krece kuci, a u 1 ostanu oni sto dolaze vec xx puta i nikako prodati, poslednja nada umire:))

Pa to njemu i treba, ovi sto prodaju krseve pa cekaju do zadnjeg otkucaja srca :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 15:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

a znaci od 8 do 11
Hvala na terminu.
8)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Evo naletio sam na jedan R4, pa ako jos nisi nasao...
Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
sinko za 1 000 KM uzmes extra yuga 45-55 oko 91-92 godište :) ili, ako ti se posreći da naletiš na neku malo bolju ali stariju corsu, asconu ili sierru 1.6i (EFI motor)...malo troše (za njihove kubikaže) a mogu da solidno posluže...fordovi su sada baš jeftini (i prije su bili najjeftiniji), mnogo potcjenjena marka kod nas ali veoma solidna...taj R4: bjezi od toga, to je sve staro po 25-30 godina

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Sep 2009, 14:38
najbolje je kupiti auto preko interneta , pod uslovom da nakon dogovorene kupovine odeš da pogledaš stanje auta i da se uvjeriš šta dobijaš.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kako je najbolje auto kupiti preko neta, za razliku od kupovine preko malih oglasa ili odlaska na pijacu :D Da mozda nemas neki sajt za preporuciti na kome je dosta povoljnih vozilica :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nema co'ek dzaba u potpisu link za autopijacu!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I da li se pazario nesto :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 07:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
ahhaahahahaha kakav kralj hahahhhhah nisam se nasmijao ovako ima jedan duuug period :) ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]