E sad da vidim forumske stručnjake na djelu...
Elem, prije jedno mjesec i po dana, neko se grubo našalio na moj račun i razbio mi kamenom zadnju šajbu. Novu nisam uspio da pronađem, već samo polovnu i napravio vjerovatno najveću grešku. Prvo što mi se žurilo da je kupim, pa sam uzeo od Janjoša, za kojeg sam mislio da jedini ima dijelove za Renoa, pa sam drugu grešku izgleda napravio što sam to dao onima iz Auto glasa da mi ugrade. Onaj dole ratar mi je uzeo 150 km za šajbu, a ovi još 100 km za ugradnju, zato što su je dobili sa sve polupanim zadnjm vratima, pa su morali da je vade i montiraju... Nebitno je to, ali moram da se izjadam... Sve ukupno 250 Km i pa pa za veliki servis, bar još neko vrijeme, ali...
Nije tuga u tome, već u činjenici da mi grijači ne rade... Ovim psima, kad su ugrađivali šajbu, lijepo sam rekao da je pregledaju i vide da li je u redu. Rekoše, das u grijači malo oksidirali, ali da je ostalo u redu. I šta je bilo... Grijači ne rade, a pošto je prokleto ljeto, ja ih nisam ni palio i trebalo mi je 2 sedmice da to vidim. Na ponovnom pregledu kod istih mešetara u Auto glasu, kažu mi da su grijači isprekidani na puno mjesta i da je to posljedica toga, što je šajba prije vjerovatno imala foliju, koja je otrgnuta i sa njom su otišli i grijači. Zaključak - pojeo vuk magarca, jer se njima ne isplati da to povezuju tečnim grafitom, jer ima puno prekida. Njihov savjet mi je da vozim tako, a kad dođe zima da se molim Bogu, pošto se ne isplati mijenjati šajbu samo zbog toga... Važno je da su stavili svoju naljepnicu na staklo (je... li im da im ..bem) Ispsovao sam sve odreda, i onoga ko je razbio šajbu i ko mi je prodao feleričnu i proklete prodavnice u Banja Luci, što nigdje nema nove i posebno sebe, pto sam poletio da je kupim momentalno kod onog ratara. Ali šta je tu je, sad moram to da popravim kako god znam...
Ima li ko kakav pametan prijedlog? Znam da bi trebalo da se prekinuti dijelovi spajaju tečnim srebrom ili nekim sličnim materijalom, ali nisam siguran gdje ga u BL ima za nabaviti i kolika mu je cijena... Uglavnom, sad može i da prođe, ali kad dođe zima, to više neće biti bezazlen problem...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|