banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 11:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2009, 15:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 13:31
Jedan drugi post (o cjenjkanju sa preprodavcima automobila) me ponukao da otvorim ovu temu.

Kakva su vaša iskustva sa cijenama polovnih automobila kod nas? Da li je finansijska kriza izazvala pad? Da li možemo očekivati da će cijene pasti u bliskoj budućnosti? U kakvoj se situaciji nalaze preprodavci automobila i autokuće? Koliko se cijene mogu sniziti cjenjkanjem?

Ja sam kupovao auto prošle godine, i prošao sam kroz mukotrpan proces pretraživanja oglasa i autokuća. Gledajući danas oglase ili web stranice autokuća, prepoznajem mnogo istih vozila, koja znači stoje najmanje godinu dana na placevima. Kako se nekome može isplatiti da drži auto godinu dana?! Da su pare držali u banci, dobili bi barem 5%, a ovako auti gube na vrijednosti, kapital se ne obrće... Ako su još u kreditima, moraju vraćati rate, kamatu. Ili svi dovoze jeftine krševe koje malo poprave, pa ako prodaju imaju 30% (ili više) zarade, pa im se isplati čekati?

Posljednjih godina kod nas je izniklo bezbroj autokuća, nedjeljom je auto pijaca prepuna. Ali, koliko se realno proda polovnih automobila kod nas? Mnogi kažu da se na auto pijaci proda vrlo malo automobila, da se preprodavci, pogotovo nešto skupljih auta, hvataju za glavu? Šta je od sveg toga istina? Da li je ovo dobro vrijeme za kupovinu onome ko ima ili takvo vrijeme neće doći?

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Nije im lako definitivno. Pratim cijene, i pad se osjeti. Gledam po gradu, ima auta koje stoje vec vise od pola godine. Covjek mi prica, prodaje auto ispod cijene po kojoj ga je kupio (ako mu je vjerovati), a vidjam to auto vec tu pola godine stoji, spustio ga za 20%, tj 5000 KM, samo da ga izvuce. Odem juce pogledati neko auto, malo obidjem, vidim dve tri packice na njemu, nista ozbiljno, a nedavno je doslo auto, i covjek ga spusta za hiljadu u startu, ne sumnjam da bi moglo i nize. Isti model auta sam gledao prije 2-3 mjeseca, covjek u startu ga spusti za 1.500KM, samo priupitao ga. Ocigledno, borba je velika, velika konkurencija velika, a kupovna moc opala.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ko je prosle godine kupio auto zestoko se zajebao, al bas zestoko

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Citiraj:

Zato ću ja čekati još koju godinu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Hertzog je napisao:

pazi, ko je kupovao auto a da mu kucni budzet ne pati zbog toga i nije se zajebo jer ce voziti to auto a godine zivota prolaze. Sa druge strane ko vaga svaku marku, a takvih je stvarno vecina, se jeste zajebao, pogotovo sto se tice novih auta, tu je cini mi se najveci pad.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Hertzog je napisao:

:D taj sam :lol: :lol: ali "zivot ide daljeee, zivot brzo prolaziiii....tananana" :D :cat:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 22:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 13:31
manitu uci da svira je napisao:
Hertzog je napisao:

:D taj sam :lol: :lol: ali "zivot ide daljeee, zivot brzo prolaziiii....tananana" :D :cat:

I ja sam, ali izbora nisam imao. Auto mi je trebao. :D Čak sam dobro i prošao - dobro sam prodao svoj "stari" stari auto i kupio "novi" stari auto :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ima nas jos.
morao.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
+1

Ali dobro prosao, bolje neg sad da kupujem.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 11:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Sto se tice naseg svijeta i naseg trzista polovnjaka ja ti mogu reci da su cijene jako malo pale,gotovo da se i ne osjeti kod nas ta kriza....ovde su ljudi jako cudni,dozvolice da im auta stoje ako treba po par godina ne prodata ali nece spustiti cijenu,sto se tice trzista polovnjaka po stranim zemljama npr. Njemacko trziste e tu je znatna razlika....recimo Njemacka vlada je sada obecala svakom davati popust na nova auta ko se rijesi polovnjaka tako da sad polovnjaci tamo idu doooosta doooosta jeftinije...ovo znam jer se i sam bavim tim poslom....jbt proslu nedelju nakon 100 god. odem na pijacu i kad se nisam srusio koliko ljudi cijene auta...covjek cijeni golfa 4 2004 godiste 19500 km...za te pare ja zatvorim u Njemackoj 2005 golfa V bez ikakvih problema cak i 2006 se da naci za te pare....onda covjek prodaje passata 2001 za 19000 km...i tako dalje...ima jos specijalaca koji za audija 3 2003 godiste traze 23500 km itd....jako su cudni kod nas ljudi...!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]