Ja imam punta već dvije godine, 2001. godište, full oprema. Motor 12, 8v, potrošnja 6-7 litara, ali zimi skoči do 8! S druge strane drug ima isti, samo 16v i kaže 9-10 litara ode... ali ima 30 konja više i stvarno leti kad stisneš gas, u odnosu na ovaj! Prije dve godine plaćen 9.000, sa 80 i nešto hiljada pređenih kilometara. Klima, el.podizači, city servo, daljinsko zaključavanje, abs, trip computer,... čak i navigacija! Dosad jedan jedini kvar, ali to je čovjek naglasio i kad sam kupovao, stalno radilo rikverc svijetlo. Promijenio neku pečurku za 30KM i taj problem riješen. Sa elektronikom nisam imao problema, malo je tvrd na rupama i ležećim policajcima, ali mislim da je kod mene vrijeme da mijenjam amortizere, tako da... Ako si strpljiv pa imaš živaca voziti na otvorenom 70-80km/h, može se potrošnja spustiti na 4.5l!!! To sam ljetos testirao kroz HR, nisam išao autoputom, a isprepadali me da moram pratiti ograničenja, a policije nigdje :) U odnosu na Clio ima puno više mjesta pozadi, za ostala auta iz te klase ne znam... Ja sam možda imao sreće, ali sam bio strpljiv, bar 3 mjeseca sam svaki dan tražio, sve auto kuće obilazio i na kraju naletim na ovaj na pijaci :) U autokućama je bilo i jeftinijih sa sličnom opremom, ali nešto nemam povjerenja u njih, prije bi dao pare nekom ko se bavi time, da ti uveze tačno ono što tražiš, ali je izgleda i taj posao u fazi izumiranja, ubi ova kriza :)
|