banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 08:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

DA LI CE VRSENJE TESTA VOZACA NA DROGE SMANJITI BROJ SAOBRACAJNIH NESRECA?
Da 32%  32%  [ 8 ]
Ne 68%  68%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 25
Autoru Poruka
 Tema posta: Droga Test!?
PostPoslato: 12 Jan 2009, 18:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Okt 2008, 10:47
Sta vi mislite o tome sto ce se vrsiti test vozaca na droge?Da li ce se smanjiti broj saobracajnih nesreca?

http://www.oocentar.org/forum
http://www.sipovo.org/forum
http://www.exyuforum.co.cc/phpbb2

Vrh

Tema posta: Re: Droga Test!?
PostPoslato: 12 Jan 2009, 18:23 
Nece, mislim mozda i hoce, ali u neznatnoj mjeri.

Po meni alkohol je glavni uzrok saobracajnih nesreca.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2009, 22:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Hajd' ljudi, sta se zanosite... I alkohol provjeravaju zadnjih...uh...ko ce ga znati koliko godina, pa ljudi opet piju i voze. Jednostavno, svi znaju da 10-20KM rjesava vecinu problema sa policijom. Sa drogama ce da bude isto tako samo ce sume da budu vece ;)
BTW Policajac ne moze da te natjera na alko-test kao ni na narko-test. Moze da se slini i te ubjedjuje da moras ali nema pravne osnove ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 07:38 
Citiraj:
BTW Policajac ne moze da te natjera na alko-test kao ni na narko-test. Moze da se slini i te ubjedjuje da moras ali nema pravne osnove ;)

Stan', stan', to znachi da kada me ustave mogu 'ladno reci da necu da duvam u bal0n???

U cemu je caka jer je mora biti??

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
tensSa je napisao:
Citiraj:

Stan', stan', to znachi da kada me ustave mogu 'ladno reci da necu da duvam u bal0n???

U cemu je caka jer je mora biti??

Caka je sto ti odmah moze nakalemiti neku kaznu :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
...и одузети драјвер лајсенс... :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
mirdza je napisao:

U kojoj je to zemlji taj zakon??? :roll: :roll: :roll: :roll:kad ti ga uvali u zvalje ima da puses htio ili ne!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 14:31 
Znao sam da ima caka. 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ljudi nemojte lupati. Kako nema pravne osnove. Ako odbijes alko test moze te privesti na vadjenje uzorka krvi, a tek onda si donji. Ako si toliko siguran u to dodji ovde pa pokusaj, ja radije ne bih.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 16:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ni u jednoj civilizovanoj zemlji ne moras da se slozis na djelovanje na vlastitu stetu (svjedocenje, alko test, i sl.). E sad, u tom slucaju se indirektno priznajes da si isto djelo pocinio ;)
Ne znam kako je u RS ali u EU imas pravo da odbijes davanje uzorka krvi na analizu bez obrazlozenja zasto - zasniva se to na zakonu o zastita lica, imovine i intelektualnog stvaralastva. Koliko mi je poznato i BiH/RS je prilagodila zakone evropskim standardima ali nisam siguran 100%.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
mirdza je napisao:
Ni u jednoj civilizovanoj zemlji ne moras da se slozis na djelovanje na vlastitu stetu (svjedocenje, alko test, i sl.). E sad, u tom slucaju se indirektno priznajes da si isto djelo pocinio ;)
Ne znam kako je u RS ali u EU imas pravo da odbijes davanje uzorka krvi na analizu bez obrazlozenja zasto - zasniva se to na zakonu o zastita lica, imovine i intelektualnog stvaralastva. Koliko mi je poznato i BiH/RS je prilagodila zakone evropskim standardima ali nisam siguran 100%.

U pravu si,i kod nas mozes da odbijes i duvanje i davanje krvi,samo sto ti onda,kao sto je vec napisano, pisu da si pod uticajem alkohola i na sve kazne dodaju jos 100 KM kazne za odbijanje alko testa...moj drug je skoro ovako nesto pokusao pa kad su mu objasnili onda se predomislio...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ako ako, nego sta ce nego smanjiti, dao bog da se za ovo ne daju potkupiti, pa da svi ventilatori pjeske idu i pusu u prste...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
trebao si staviti i treću opciju ''možda''

Ovako sam bio prisiljen da glasam za NE

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2009, 20:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kasparrow je napisao:
U pravu si,i kod nas mozes da odbijes i duvanje i davanje krvi,samo sto ti onda,kao sto je vec napisano, pisu da si pod uticajem alkohola i na sve kazne dodaju jos 100 KM kazne za odbijanje alko testa...moj drug je skoro ovako nesto pokusao pa kad su mu objasnili onda se predomislio...

Upravo tako.Napišu da si pod uticajem alkohola,pa ti dokaži da nisi.Malo je glupo kurčiti se kada te zaustavi policija......treba sve "u fino",sa osmjehom :D .Pa i oni su ljudi.Mene su zaustavili bruka puta,ja izađem iz auta,da pokažem da ga poštujem,malo se našalim i sve prođe bez problema.Doduše ja ne pijem ali znali su me zaustaviti nakon što sam prošao kroz crveno,idući 40km/h iznad ograničenja i sve uradim kako sam gore napisao i prođem sa 10KM.Još ih počastim sa još deset.Da sam se pravio pametan ode vozačka.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
_zoka je napisao:
Upravo tako.Napišu da si pod uticajem alkohola,pa ti dokaži da nisi.Malo je glupo kurčiti se kada te zaustavi policija......treba sve "u fino",sa osmjehom :D .Pa i oni su ljudi.Mene su zaustavili bruka puta,ja izađem iz auta,da pokažem da ga poštujem,malo se našalim i sve prođe bez problema.Doduše ja ne pijem ali znali su me zaustaviti nakon što sam prošao kroz crveno,idući 40km/h iznad ograničenja i sve uradim kako sam gore napisao i prođem sa 10KM.Još ih počastim sa još deset.Da sam se pravio pametan ode vozačka.

Probaj tako sa Gradiškom policijom.

Sve kazne koje sma platio, platio sam ovoj policiji.

Nema rasprave.
Jednom su me zaustavili zbog prebrze vožnje (29 km iznad ograničenja) i kad sam pokušao ono tipa ''ajd nemoj pisati, bolje da dam tebi...''
On meni: Jel znate vi kolika je kazna za podmićivanje policajca''.

OnTopic.

Mislim da je dobro ovo ali isto tako mislim da neće se smanjiti broj nesreća.

Ono što sam primjetio je da se u poslednje vrijeme nesreće dešavaju tako da neko umisli da on ima prednost nad svim i svakim.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Treba uvesti test na debilitet i kretenluk koji su u isto vrijeme najveci uzrok saobracajnih nesreca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]