Kako se utrvdjuje cijena? Pa gleda se, kao sto si navodio, kilometri predjeni, ocuvanost automobila, oprema. E sad, nesto tipa tog book value ovde ne postoji (sem tih carinskih knjiga koje se koriste pri uvoza automobila, a koliko mi je poznato nema ih javno), vec se i vrse poredjenja neka sa automobilima slicnog stanja. Naravno, zavisi ti od prodavca. Ja sam ljetos prodao auto covjeku za prilicno fer cijenu, sumnjam da sam ja bio kupac, od nekog drugog, da bih ga dobio za te pare. Znaci zavisi ti i od osobe koja ga prodaje. Jbga, imas ljudi pa ti zacijeni auto u nebesa, radi nekog svog razloga.
Drugi dio, kazne. Ne razumijem za sto bi bile kazne za alu feluge? Nema toga ovde. Za zatamnjena stakla, ne znam tacno, zakon je prije bio da zadnja sajba, i zadnja stakla mogu biti zatamnjena, ako imas bocne retrovizore. A sto se tice prednjih stakala, ona nisu smjela biti zatamnjena. Nesto sam nacuo da je bilo neka promjena zakona prije par mjeseci o tome, pa da ni zadnja stakla ne smijes zatamnjivati, ali nisam siguran. Uglavnom, imas dosta auta po gradu koja su zatamnjena, neka cak i potpuno (racunajuci prednju sajbu). A za kubikazu, preko 2500ccm ide skuplja registracija za odredjeni iznos, kao to je neki luksuz, u tom fazonu nesto.
_________________ "Baš je dobro kada misliš da živiš u slobodi"
|