banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 07:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2008, 15:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Frenki je napisao:
kroz taj kraj emporioa se prolazilo 3-4 puta kroz crveno dok se nije upratio semafor :))

Hahahah :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2008, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Sondri je napisao:
I u Čelincu, isti takav :D

I jedan na putu Banja Luka - Celzi. Mislim da je to jedini semaforr koji me nikad nije uhvatio na crveno, jbga, navece uvijek svijetli zeleno. Koja mu je poenta. Pa valjda je skola tu u blizini.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 12:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Škola je 10m od tog semafora, isti takav ima i u šeheru kod škole. To su oni semafori "na dugme".

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2008, 22:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ti su malo nezgodini, pali se zuto i po gasu da prodjes, a djeca vide zuto pa se prave pametna pa krenu na crveno posto ce ciko stati. Onda belaj nastane

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
smucek je napisao:
Ti su malo nezgodini, pali se zuto i po gasu da prodjes, a djeca vide zuto pa se prave pametna pa krenu na crveno posto ce ciko stati. Onda belaj nastane

Jebaga ja kad sam polagao, žuto je značilo da treba da počenš da kočiš a ne da stisneš gas.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 10:39 
Veteran
Veteran

Evropski standardi :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
automotive je napisao:
Meni je onaj kod MY WAY-a ubjedljivo najgori. Jest da je to najprometnija raskrsnica u Bl ali stvarno sto je previse previse je. Kolona se nekad uhvati od semafora kod crvenih zgrada pa do gore pomenutog semafora. Mislim da bi pametnije bilo da su tu napravali kruzni tok nego sto prave ovaj kod gimnazije...

Definitivno kod my waya, ne znam koji je debil ono projektovao, ali veći protok, tj. duže zeleno imaju ovi s petrićevca o odnosu na tranzit. :angry4:
Stvarno nema smisla.

A, i zeleni val im je stvarno. Možeš proči samo ako voziš 30 ili 140.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Euroth je napisao:
automotive je napisao:
Meni je onaj kod MY WAY-a ubjedljivo najgori. Jest da je to najprometnija raskrsnica u Bl ali stvarno sto je previse previse je. Kolona se nekad uhvati od semafora kod crvenih zgrada pa do gore pomenutog semafora. Mislim da bi pametnije bilo da su tu napravali kruzni tok nego sto prave ovaj kod gimnazije...

Definitivno kod my waya, ne znam koji je debil ono projektovao, ali veći protok, tj. duže zeleno imaju ovi s petrićevca o odnosu na tranzit. :angry4:
Stvarno nema smisla.

A ko je tek projektovao raskrsnicu na tranzitu prije semafora u Rosuljama?
Ideš pravo desnom trakom kad ono nema pravo...šalili smo se...
Kao da su napravili zvečku da ubiru kazne...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Euroth je napisao:
automotive je napisao:

Stvarno nema smisla.

I sto je najgore, ljudi MASOVNO idu u lijevu traku, desna prazna. Za popizdit kad moras prema Petricevcu, i svaki faca oce da je u lijevoj traci a desna prazna. Kako onda elegantno radi dupla puna.

ps
Jos mi ne idu u glavu ti likovi koji po BL voze u lijevoj traci (naravno gdje imaju brze trake) po nekih 50km/h.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2008, 20:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Tommy Vercetti je napisao:
Euroth je napisao:
automotive je napisao:
.

ps
Jos mi ne idu u glavu ti likovi koji po BL voze u lijevoj traci (naravno gdje imaju brze trake) po nekih 50km/h.

У граду ни немаш брзе траке. Жалосно је што ми можемо видјети само двије траке па нам је лијева брза. Онај код MY WAY (што би народ рекао МУ ВАУ) је најгори дефинитивно. Мјесто да направе надвожњак, гдје имају природну падину од Петрићевца према Тропику они стављају семафор који не може ријешити ону раскрсницу.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2008, 22:41 
Veteran
Veteran

Da, ali ne mora u toj lijevoj traci po pravilu biti najsporije auto..

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Euroth je napisao:
automotive je napisao:

Stvarno nema smisla.

A ko je tek projektovao raskrsnicu na tranzitu prije semafora u Rosuljama?
Ideš pravo desnom trakom kad ono nema pravo...šalili smo se...
Kao da su napravili zvečku da ubiru kazne...

Zar nije to ista?
Zadnja raskrsnica pre Rosulja, kad ideš PREMA gradu?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Semafor koji je samo donijeo 10x vise stete - onaj na potezu cajavec - tranzit (raskrsce koje vodi za muzicku skolu/Novu Varos/Medicinsku elektroniku).
Pa ljudi boziji, na tom raskrscu stvarno nije bio problem ukljuciti se sa sporedne ulice, uvrh glave minut da cekas, a sada, gledam, kolona tamo skrooooz do muzicke skole se napravi, jednom sam zaglavio 20 min u toj ulici, pa kakva je ono debilana majko mila!

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

^^

Bosanska.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
[/quote]
Zar nije to ista?
Zadnja raskrsnica pre Rosulja, kad ideš PREMA gradu?[/quote]

Da, to je ta raskrsnica.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Zar postoji dobar semafor u ovom gradu???

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 21:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Rakun_Slavko je napisao:
Semafor koji je samo donijeo 10x vise stete - onaj na potezu cajavec - tranzit (raskrsce koje vodi za muzicku skolu/Novu Varos/Medicinsku elektroniku). Pa ljudi boziji, na tom raskrscu stvarno nije bio problem ukljuciti se sa sporedne ulice, uvrh glave minut da cekas...

Da, gledajući sa strane vozača to je tako. Ali šta je sa pješacima? Nekad si i kafu mogao popiti dok se neko ne bi smilovao i propustio te na pješačkoj zebri. Pored toga, zebra se ni ne vidi dobro kad ideš iz smijera Medicinske elektronike (zbog blage krivine), a da ne spominjem kakve su se brzine "hvatale" na toj dionici. Plus što tom raskrsnicom prolazi dosta invalida u kolicima, na putu prema Zavodu distrofičara. Da li si se ikad zapitao kako je njima prelaziti onako prometnu raskrsnicu bez semafora?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 01:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ajoj drugar moj, ja sam sve osim vozaca, stalno na biciklu ili na patikama, i sada mi je daleko teze preci tu raskrsnicu, prije sam je prelazio za najduze petnaestak sekundi, a sada, dok docekas zeleno, ne gine minut-2 na zvizganu, a zeleno traje taman da ga pogledas krajickom oka, i odeee, prelazis preko crvenog. Pa ko je tamo lud, svi ili niko?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
I ja sam na toj raskrsnici bar 5-6 puta dnevno, što u autu, što na biciklu, što na nogama, i ne sjećam se kad sam čekao duže od 20 sekundi na prelazak preko zebre. S druge strane, kad sam u autu gubim bar 5-6 minuta dnevno više u odnosu na period prije semafora, ali ne žalim se. Bitnije mi je biti sigurniji kao pješak. A to se sa semaforom definitivno dobilo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]