banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2008, 09:55 
Nadam se da ne ponavljam neku temu...

Da li je kod nas dozvoljeno voziti trike sa B-dozvolom ili se mora imati A ?

za vas koji ne znaju sta je trike evo jedne slike:

Slika

zna li iko koliko bi kostalo i koliko vremena uzima da se izganja A vozacka u Banjaluci?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Upoznao sam coveka koji je proizveo sve trike-motocikle koje mozes videti po gredu (trenutno ih ima oko 6),naime on se bavi i iznajmljivanjem istih i zna sve moguce o njima,radi se o unikatima i cesto se zna desiti da covek u snu nesto smisli i to sutradan primeni na trike-u koji izradjuje.Zadnji koji je izasao iz ove male radionice je Trike sa Golfovim GTI motorom (K-glava) i automatskim menjacem,a u ponudi imaju cak i diesel trike.

Sto se tice same registracije Trike nije registrovan kao motocikl ili kao automobil,rec je o "specijalnom vozilu" te kao takvom moguce je upravljati sa polozenim ispitom za B kategoriju.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 14:44 
zex-tuning je napisao:
Upoznao sam coveka koji je proizveo sve trike-motocikle koje mozes videti po gredu (trenutno ih ima oko 6),naime on se bavi i iznajmljivanjem istih i zna sve moguce o njima,radi se o unikatima i cesto se zna desiti da covek u snu nesto smisli i to sutradan primeni na trike-u koji izradjuje.Zadnji koji je izasao iz ove male radionice je Trike sa Golfovim GTI motorom (K-glava) i automatskim menjacem,a u ponudi imaju cak i diesel trike.

Sto se tice same registracije Trike nije registrovan kao motocikl ili kao automobil,rec je o "specijalnom vozilu" te kao takvom moguce je upravljati sa polozenim ispitom za B kategoriju.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

super, hvala...

mozes li mi prebaciti broj telefona tog tipa... to sa dizel trikom zvuci zanimljivo... znas li koliko uzima za takve?

nego reci mi, ako si upucen, moze li se sa takvim "specijanim vozilom" preko granice u npr. Hrvatsku ili Crnu Goru, i treba li ga voziti na tehnicke?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 16:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Koliko se secam,isli su sa njim na more,cak su tog GTI-a spremali i za sneg te voznju po snegu (tu mislim na pravu voznju-spustanje i penjanje po stazama koje nisu rasciscene),na prednjoj viljusci je bila imitacija skije,a pozadi feluge sa navarenim lopaticama.

Da ne duzim,nazovi coveka,nadji se sa njim i porazgovaraj,ja sam mu sa sinom jako dobar:
065/81-21-21

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 20:27 
GENIJALNO....

veliko HVALA! :)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 23:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Uvek...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 00:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
nadrealac je napisao:
zna li iko koliko bi kostalo i koliko vremena uzima da se izganja A vozacka u Banjaluci?

mene je na kraju sa polaganjem i onim osiguranjem i novom vozackom izaslo oko 250 KM. treba od nekih 15-ak dana pa do mjesec...najgore ti dok se malo na poligonu ne ufuras one osmice praviti, ali i to zavisi od motora na kojem polazes. ako je vespa onda nije nikki problem, dok ako je neka skljopocija na kojoj sam ja polagao jedva stane u onaj krug pa treba malo dok se ne ispraksas...inace sa skuterom mozes zatvorenih ociju, al jbg nema brzina na scooteru

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ako imaš položenu B-kategoriju, onda A možeš položiti za 15-ak dana (ne moraš raditi testove i imaš manje časova koje trebaš ispuniti), a neće te ni izaći puno para. Bar je tako bilo kad sam ja polagao, a sad ovi novi zakoni....

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 09:31 
Ovdje u svedskoj je to prilicno skupo...

par casova i teorija u prosjeku izadju oko 1000 - 2000 €, pa sam mislio da uzmem nesto casova u banjaluci preko ljeta, da se bolje obucim, prije maltretiranja ovdje....

ovi nisu normalni, sad im je bitnije da vozis "ekoloski" nego da znas da vozis...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]