Ovako,sto se tice brava,moja preporuka ide na stranu WD40,ima ga gtovo svako domacinskto,a i da nema,nie skupo a uvek zatreba,znaci uz njega dobijes i onu malu cevcicu sa kojom ces lako dospeti iza zareza na bravi (koji i sluzi da u bravu ne ulazi voda i prljavstina).Slobodno staviti malo vise,od viska glava ne boli,samo krpicom obristite ako sta izadje iz brave.
A za kedere (tako se zovu,a ne dihtunzi) dobro je rekao mirdza,samo treba obratiti paznju da ta krema ne ostavlja tragove na garderobi dok se ulazi/izlazi iz auta.Zato je moj savet da se sa njima ne preteruje.Ja sam pre koristio glicerin i dovoljno ga je namazati jednom i da drzi celu zimu.Prosle godine sam kupio neku REX-ovu tecnost,mala bocica koja na vrhu ima spuzvicu,jako lako se nanosi i takodje me jos nikada nije izneverila,tako da ako je neko u prilici da naleti na nju,neka slobodno uzme,nece zazaliti.
P.S. Sad se seti,pre sam imao i privezak za kljuceve (dobio ga kod Palackovica),izvlaci se mali tanki limic,on se ubode u bravu (kao kljuc) i pritisne se dugme te se isti zagreje za nekih 10sec i odledi bravu.OK stvar,ali ko ce cekati svaki put 10sec pre nego se udje u auto.