banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sluzbena vozila
PostPoslato: 07 Sep 2007, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zahvaljujci Tommy-ju, ko je sve imao prilike voziti sluzbeno auto, nebitno koliko dugo, nevezano za odredjeno radno mjesto, a najmanje je bitno ime firme?

Kakav je vas odnos prema tom autu/autima, kakav drugih kolega, a kakav sefova? Takodje, da li je neko od vas sa druge strane, odnosno poslodavac i kakav je njegov odnos prema voznom parku i radnicima vezanim za isti?

Eto, ja sam svoju karijeru sa sluzbenim kolima poceo na jednom prelijepom tada novom Polo Classicu iz 1999. godine. Sa vremenom se izmjenjalo dosta toga od starog Eskorta, preko dzipova pa do preskupih AMG verzija.

Sva ta sam auta vozio kao svoja. Ili bolje recno i svoja vozim sluzbena :)

Tacnije, nisam ih rasturao, pazio sam na redovan servis, urednost, itd. Vozila su vecinom bila kod mene i nakon regularnog radnog vremena jer u neku ruku i nisam imao regularno radno vrijeme.

Velika prednost je u tome sto sefove nisam vidjao (osim po kafanama) i po nekoliko dana, a bogami ni druge kolege iz firme. Iskreno takvo stanje stvari mi nije ni najmanje smetalo.

Najmrze mi je bilo kad mi se neko zensko zanovijetlo utrpa u auto i onda tusi satima do Sarajeva.

Primjeri:
Gdje smo sada? puta milion (Moj odgovor:Turbe; Reakcija: Suuuper, Turbe-Travnik, napokon civilizacija! Ja: Rekao sam Turbe, ne civilizacija!);
Meni vruce!;
Meni hladno!;
Zasto sada pretices!;
Zasto brisaci rade? Muti mi se u glavi od njih... (!!!!?);
Moja baba...deda...ujna...rodjak...(da vec ne psujem);
Meni se ova kafana ne svidja...(ma ko te pita?);
ITD. itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ja u firmi vozim dva teretna vozila: Renault Kangoo 1.5dCi iz 2002. godine i Ford Tranzit iz 95-te...
Zajedno sa još 5 kolega...

Prema vozilu se ponašam kao da je moje. (na neki način i jeste, jel')
Drago mi je što se i moje kolege tako ponašaju, jer nam ispravno auto treba svaki dan. Smatram srećnom okolnošću što smo svi iskusni vozači, pa se niko nije učio na tim vozilima.
Na kraju krajeva... savršena lamela na pređenih 150.000 na teretnom vozilu govori dosta toga...

Jedan čovjek u firmi je zadužen za redovne preglede i servisiranje vozila, tako da tu problema nema. Šef je poprilično pedantan kada su vozila u pitanju i ne štedi novac na neophodne stvari. (ali se i ne razbacuje nepotrebnim glupostima)

Jedino me nervira što u Fordu nema muzike (ukrali nam) pa se izluđujem na dugim turama!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ja sam vozac....
Sluzbeno vozilo vozim isto kao i svoje, mozda cak i malo opreznije zato sto je mnogo skuplje od mog pa kad bih ga slupao bilo bi svega.....

Trenutno vozim
1. Touareg R5 TDI
2. Golf TDI 4 motion karavan
3. Golf TDI 4 motion

98% slucajeva sam u Touaregu i prilicno sam zadovoljan.... s obzirom da ga ja nisam kesiro. Mislim da se za te pare moze kupiti mnogo kvalitetnije vozilo, ovijek bih se odlucio za nekog Volva... ali posto je ovo SUV, a i lagano odlazim u OT.... eto, to je to.

Moja ranija iskustva su sa Ford Cerrier 1.7 D, WV Caddy 1.9 TDI, Fiat Brava 1.9 TD 100, Fiatovi Kombi vozila nekoliko modela, Mercedes kamion od 5t..... i jos po neki.... uglavnom teretna....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 20:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Firma u kojoj radim ima poprilican vozni park (od "peglice" do kamiona od 7.5t) i vozio sam dobar dio tih auta (samo B kategorija). Uglavnom vozim MB A190 i Seat Altea 1.9TDI.
Uglavnom, prema tim autima se odnosim kao i prema svojima. Ne vozim lagano (niti sam ikada vozio... :oops: ) ali ih ni ne unistavam. Odem na praonu, istresem patosnice i pepeljaru, provjerim ima li sve tecnosti...ma, ono, standard! (Pregledi se rade u servisu.)
Nemam pojma, prema svakom autu se tako ponasam. Cak mi se cini da manje pazim na svoje nego na tudje. Bilo bi mi u najmanju ruku glupo da unistim necije vlasnistvo, pogotovo kad mi ga neko povjeri...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Danas sam se imao prilike vozit sa nekim covjekom iz Uprave za indirektno oporezivanje, par kilometara, i bilo mi je dovoljno. Ide covjek na rupu dubine sigurno nekih 20ak centimetara, tamo kod 5+, i ladno desnim dockovima preko nje, ma ni da je trepnuo, a mogao ju je ladno izbjeci.
Dole u drugoj zgradi Uprave za indirektno oporezivanje, preko puta parka M.S. stoji Golf 4 TDI, uhvatila se prasina po njemu, u unutrasnjost mu se i ne vidi, paucina po retrovizorima. I pitam ja tog covjeka, sto me je vozio " je l' na prodaju mozda" , kao bice kasnije.
A prosto mi zao auta, jedino pozitvno je sto je pod nastrasnicom.

A vidi se, drzavno, boli ih patka, a ne mogu shvatit takav odnos.
Ajd sto nije tvoj auto, pa nekako to, al' kako ljudima nije zao auta. Ja kad naletim na mini rupu pizdim i poludim ponekad na sebe, a ovi papani, boli ih patka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ne bude zabune, ja sam uglavnom vozio drzavna auta, dakle ne neke firme i opet se nisam ponaso kao idiot. Jbg-a pazio sam i na potrosnju goriva koliko sam mogao, a ostalom da ne pricam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
nisu svi takvi, jer znas kako kazu"najbolji auto-sluzbeni autu''
i tu je kraj paznje i cuvanja ....udri , krshi, gasiraj, ne odrzavaj...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Da ne bude zabune, ja sam uglavnom vozio drzavna auta, dakle ne neke firme i opet se nisam ponaso kao idiot. Jbg-a pazio sam i na potrosnju goriva koliko sam mogao, a ostalom da ne pricam.

Moj Touareg trosi 7.8min-10 lit /100km maksimum kad ga ja vozim.... a moze da trosi i 13-15, ali kad ga neko drugi vozi.... i nastimao sam sebi na onboardu upozorenje za brzinu na 140km/h kad idem na auto-put, kad sam po bosni spustim na 110/h cisto informativno jer imam boljku da se zaboravim i ne gledam u instrument tablu.... pa kad zapisti.... ja skontam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je do kucnog vaspitanja, jer kao sto ne zelim da mi je u kuci svinjac tako isto ne zelim ni kad je auto u pitanju. Ljudi jednostavnu misle: Vidi ovu svinju na sta mu auto lici, a on je non-stop u njemu.

A to sto drugi misle je najmanje bitna stavka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U mom sluzbenom avtu ima wunderbaum drvce ... black classic! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam obozavao neku jabuku, ali ono gumeno zeleno drvce :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
AntiDope je napisao:
U mom sluzbenom avtu ima wunderbaum drvce ... black classic! :)

Opa
Dobar tuning :lol: :lol: :lol: :lol:

Elem, vozio sam jednog Kangoo-a 1,9dI, čuvao ga kao da je moj, ebem li ga, pa ja ga i vozim. Vozio sam jednu Daciu Logan 1,4, bio je razdrndan al nije se razdrnadavao dok sam ga ja vozio. Čak sam i neke stvari popravio.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]