posto vidim da je tema muska

bar po dosad napisanim komentarima, pa reko' da i zena da koji komentar
elem, preticanje....naravno da preticem kada sm sigurna da je zona bezbjednog preticanja, kada vozim auto koji guta cestu

, tada znam gdje mogu a gdje i nije pametno, kada sam u manje jakom autu, tada je i voznja drugacija.
Uglavnom uvijek je tu zmigavac, pogled u bocno ogledalo, da li je vec neko zapoceo preticanje, potom samo preticanje i vracanje nazad. Zmigavac za vracanje ,nekad dam nekad ne, ali ako su 2 vozila, jedno sam pretekla a shavtim da to naredno necu preticati vec se ubaciti izmedju ta dva tada je dessi zmigavac za vracanje obavezan i zbog mene a josh vishe zbog vozaca i vozila kojeg sam pretekla, da bih dobila prostor za vracanje.
Ono sto me jako nervira je kad neko vidi da ga preticem a onda on kad ga preteknem krene mene da pretice i da razguljuje auto, je pobogu gdje ce zena briti ispred njega

...
Osim toga nervira me cinjenica dakad vidim nekog fiat pandu, nekog pola , stojadina i sl. gdje ulazi u preticanje a recimo vozi se 70-80 km/h ne zato sto ne mogu brze vec sto nije situacija za brzu voznju a on guli auto, ulijece u makazice a ja recimo koja mogu da se izvucem iz svakog preticanja sa jakim motorom vozim smireno, da bi ga nakon koji metar pretekla i njega i onih josh par ispred. Dakle,on sa poluispravnim autom rizikuje ulazeci u makazice, to je njegov izbor...mada ugrazava sve nas..
Postujem jako vozace kamiona koji daju desni zmigavac kad je zona bezbjednog preticanja, te one kamiondzije koje stvore kolonu iza sebe te, ako je nepregledna cesta za preticanje, oni skrenu na prosirenje i propuste kolonu. Nasuprot toga ne volim kada vozac a pogotovo vozac kamiona vozi maltene po crti, svera tamo vamo, ne vodi racuna da li bi neko preticao, vec se ponasa kao d aje 'jedini na putu'.
Ima tih situacija u nedogled, posto sam za volanom skoro pa deceniju

nisam ni proocitala sve ove postove...prethodne, no jednom rjecju, preticati da , kad je bezbjedno, kada je cista cesta, prav put, a sve to pod brzinom koja je razumljiva, sa postovanjem drugih u saobracaju.
A sto se tice preticanja po gradu, to ne radim jer za takve stavri tesko da ima prostora, jer 60-80 km/g se moze voziti samo na mjestima gdje dupla traka, tranzit i sl, a sve ove manje ulic emora biti sporija voznja, pa dakle cemu ond apreticanje?! osim u sledecim situVacijama : kad je vozilo ispred parkirano, ili stoji sa 4 zmigavca, ide 5 na sat i kad su 2 trake...