banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 14:19 
Dosta toga recheno i sve dobri savjeti....svaka cast za to...dodao bih sto se tiche gradske voznje da zaista nema potrebe po gradu ici brze od 60 km na sat...najbrze sto mozete doci na odrediste ako idete preko te brzine je 1 ili 2 minuta, a to nije vrijedno vasheg ili tudjeg zivota.....ja po gradu pretichem samo retarde koji idu 20-30 km na sat...interesuje me takodje je li voznja od 20 km na sat (na primer) kaznjiva jer samim tim vozac ometa druge u saobracaju???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
psyborg je napisao:
interesuje me takodje je li voznja od 20 km na sat (na primer) kaznjiva jer samim tim vozac ometa druge u saobracaju???

Ja sam cuo da je kaznjivo koliko ima istine neznam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
naplatna kućica je napisao:
ali za to vrijeme se moja prosječna brzina kretala od 80 km/h po gradu kad sam tek položio, do 40 km/h po gradu sada..

Prosjek od 80 po gradu je praktično nemoguć, sem ako nisi vozač samoubica!

:roll:

Polako ljudi!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 17:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
pravi vozač je onaj koji auto od 5 metara može uparkirati iz cuga u prostor od 6,5 metara..

Pa to i nije tako tesko... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 17:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pravi vozač je onaj koji auto od 5 metara može uparkirati iz cuga u prostor od 6,5 metara...

Nebi se slozio sa ovim zakljuckom to je klasicno parkiranje koje ucis na poligonu na kojem niko u istoriji polaganja nije pao.

Pravog vozaca nema imas samo budalu koja ti ide u susret

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
TNS je tu dionicu davno apsolvirao, tako da znam kako moze izazivati, jos ako je pun rupa za obilaziti...

Btw. prosjecna voznja je predjeni broj km u odredjenoj jedinici vremena. Za Bosnu je uspijeh (i veoma rizicna voznja puna opasnih preticanja i ostalog) ako se popne na 60 km/h na dionicama od BL-SA, BL-BN, BL-MO ili bilo koja druga kombinacija duza od 100 km.

Inace kad je magla i kisa nemojte preticati bas, bas ako ne morate. Jer meni se znalo desiti da krenem preticati kakav sleper a iz suprotnog pravca mi naidje sivo ili bijelo vozilo bez upaljenih svijetala kojeg nisam vidio od onog oblaka vode koje dize kamion.

Jos nesto, kad kisa padne nakog duzeg vremen, cesta je jako skliska. Kao po poledici. Zato pazite...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 19:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2007, 22:47
Tiki the Boyler je napisao:
Prosjek od 80 po gradu je praktično nemoguć, sem ako nisi vozač samoubica!

nisam mislio baš bukvalno, ali brzina se kretala 90% vremena oko 80 km/h, s tim da bi, kad god bi bilo moguće, išla na 100+ km/h.. nije nemoguće, vjeruj mi.. (:

Vuk_samotnjak je napisao:
pravi vozač je onaj koji auto od 5 metara može uparkirati iz cuga u prostor od 6,5 metara...

Nebi se slozio sa ovim zakljuckom to je klasicno parkiranje koje ucis na poligonu na kojem niko u istoriji polaganja nije pao.

misilš? iznenadio bi se koliko ljudi ne zna uparkirati auto, a zove sebe vozačinama.. jer, po njihovim mjerilima, vozačina ne spušta kazaljku brzinomjera ispod 100 km/h.. to što ne može izvesti najobičniju operaciju uparkiravanja bi prećutali..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 19:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nemozes nekog smatrati dobrim vozecem samo zato sto zna uparkirati auto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
nije nemoguće, vjeruj mi..

Svasta je moguce .. samo je pitanje, koliko je pametno .. ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Preticanje je za idiote, ali isto tako i "čučanje" iza kamiona ili nekog trabanta na otvorenom putu. Svaka situacija za preticanje je različita i više stvari treba da se poklopi u datom trenutku da bi neko preticanje bilo pametno i opravdano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 20:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Vuk_samotnjak je napisao:
Nemozes nekog smatrati dobrim vozecem samo zato sto zna uparkirati auto.

Ako cemo iskreno pravi vozac se gleda po tome kako rukuje menjacem?!

A potpuno se slazem sa tim da vozac nije ni V od toga ako se ne zna parkirati.Ako nema osecaja za prostor,vreme,brzinu automobila,uopste kretanje pri malim brzinama,pa kako tek treba biti pri vecim.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 21:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nista njemu ne pomaze ako se zna parkirati a stisne kocnicu na ledu. Ali da neidemi iz teme "preticanje" poznavanje parkiranja je isto tako vazno kao i sve ostalo za volanom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Citiraj:
TNS je tu dionicu davno apsolvirao, tako da znam kako moze izazivati, jos ako je pun rupa za obilaziti...

Btw. prosjecna voznja je predjeni broj km u odredjenoj jedinici vremena. Za Bosnu je uspijeh (i veoma rizicna voznja puna opasnih preticanja i ostalog) ako se popne na 60 km/h na dionicama od BL-SA, BL-BN, BL-MO ili bilo koja druga kombinacija duza od 100 km.

BL-Turbe preko Knezeva...., cirka 90km.... ispio sam par puta da mi prosjek bude preko 70km/h, cak blizu 80km/h, ali to je zaista bila lidjacka voznja ipak potpomognuta idealnim uslovima za voznju.
Sjecam se Travnik-Turbe (skretanje za Knezevo) - Karanovac (most) 58 min to sam jednom napravio, ali necu vise.
Natim sleperima ili ako kisa sipi na tih 90ak kilometara izgubis 10ak min max.

Ponavljam, ne max brzina vec idealna putanja, kocenje na vrijeme..... pratim ja Audi 6 3.0 ostavi me na pravcu ko bu dalu, al ga na krivini stignem i izmem ga u nekoj polukrivini u momenti njegovog pada koncentracije. Kad ga uzmem, ne moze me vie prestici... osim ako ne upali rotaciju, jebga... onda ga pustim.

Ali moram ponovit

Golfom 4 TDI 4x4 gazio nemilosrdno i dosho iz
Sarajevo Holiday Inn - Banjaluka tranzit, raskrsnica kod cajevca za 2h i 55min. Preko Doboja i Vucjaka
Nemilosrdno gazio
Sarajevo Holiday Inn - Banjaluka, Djukic pumpa via Knezevo 2h 15 min

Mostar OMV pumpa - Banjaluka Djukiceva pumpa 2h i 45 min via Jablanica-Bugojno...ovo sam ljetos oborio za koji minut... nesto cini mi se 2:37... tako nesto :)

NAPOMENA: Svaki put sam bio sam u autu... prazan, bez tereta i icega da leta tamo imo i dekocentrise... sa jako kvalitetnim gumama i slicno...trijezan, naspavan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007, 12:46
da šumaher pozavidi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema se tu sta zavidjeti, to je samo rezultat xxx puta pregazenog Vlasica i upoznavanja svih krivina, rupa i stijena na dionici. Nema tu puno mogucnosti za preticanja, ali nema ni saobracaja, a i policija je tesko vidljiva. Naravno, sve to sa automobilom koji najmanje trosi... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 19:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Nema se tu sta zavidjeti, to je samo rezultat xxx puta pregazenog Vlasica i upoznavanja svih krivina, rupa i stijena na dionici. Nema tu puno mogucnosti za preticanja, ali nema ni saobracaja, a i policija je tesko vidljiva. Naravno, sve to sa automobilom koji najmanje trosi... :D

jos da je golf u pitanju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
posto vidim da je tema muska :D bar po dosad napisanim komentarima, pa reko' da i zena da koji komentar :D

elem, preticanje....naravno da preticem kada sm sigurna da je zona bezbjednog preticanja, kada vozim auto koji guta cestu :) , tada znam gdje mogu a gdje i nije pametno, kada sam u manje jakom autu, tada je i voznja drugacija. :)

Uglavnom uvijek je tu zmigavac, pogled u bocno ogledalo, da li je vec neko zapoceo preticanje, potom samo preticanje i vracanje nazad. Zmigavac za vracanje ,nekad dam nekad ne, ali ako su 2 vozila, jedno sam pretekla a shavtim da to naredno necu preticati vec se ubaciti izmedju ta dva tada je dessi zmigavac za vracanje obavezan i zbog mene a josh vishe zbog vozaca i vozila kojeg sam pretekla, da bih dobila prostor za vracanje.

Ono sto me jako nervira je kad neko vidi da ga preticem a onda on kad ga preteknem krene mene da pretice i da razguljuje auto, je pobogu gdje ce zena briti ispred njega :roll: ...
Osim toga nervira me cinjenica dakad vidim nekog fiat pandu, nekog pola , stojadina i sl. gdje ulazi u preticanje a recimo vozi se 70-80 km/h ne zato sto ne mogu brze vec sto nije situacija za brzu voznju a on guli auto, ulijece u makazice a ja recimo koja mogu da se izvucem iz svakog preticanja sa jakim motorom vozim smireno, da bi ga nakon koji metar pretekla i njega i onih josh par ispred. Dakle,on sa poluispravnim autom rizikuje ulazeci u makazice, to je njegov izbor...mada ugrazava sve nas.. :roll:

Postujem jako vozace kamiona koji daju desni zmigavac kad je zona bezbjednog preticanja, te one kamiondzije koje stvore kolonu iza sebe te, ako je nepregledna cesta za preticanje, oni skrenu na prosirenje i propuste kolonu. Nasuprot toga ne volim kada vozac a pogotovo vozac kamiona vozi maltene po crti, svera tamo vamo, ne vodi racuna da li bi neko preticao, vec se ponasa kao d aje 'jedini na putu'.

Ima tih situacija u nedogled, posto sam za volanom skoro pa deceniju 8) :D :oops: nisam ni proocitala sve ove postove...prethodne, no jednom rjecju, preticati da , kad je bezbjedno, kada je cista cesta, prav put, a sve to pod brzinom koja je razumljiva, sa postovanjem drugih u saobracaju.
A sto se tice preticanja po gradu, to ne radim jer za takve stavri tesko da ima prostora, jer 60-80 km/g se moze voziti samo na mjestima gdje dupla traka, tranzit i sl, a sve ove manje ulic emora biti sporija voznja, pa dakle cemu ond apreticanje?! osim u sledecim situVacijama : kad je vozilo ispred parkirano, ili stoji sa 4 zmigavca, ide 5 na sat i kad su 2 trake...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
merlinko je napisao:

Golfom 4 TDI 4x4 105 KS ... 6 brzina, karavan, g.p. 2004 ... preso 60k

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 00:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad kazem ,,najmanje trosi,, mislim na sluzbeno, ok?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 07:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
merlinko je napisao:

Golfom 4 TDI 4x4 105 KS ... 6 brzina, karavan, g.p. 2004 ... preso 60k

šta sam vam rekao: u ovoj državi ne možeš ni u wc da odeš od golfova, pošto očigledno puno seru...šala mala.
a jesi li probao sa tuaregom da uradiš nešto po pitanju brzinskih ispita

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]