banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Warlock je napisao:
DELLBOY je napisao:
I ako možeš, pošto vidim da još nisi uspio, pokupi koju banderu.

Daj liče mani se ispitivanja tehničkih podataka, za koliko može auto nabiti do 100 km/h.

Ne daj Bože da ti izleti neko dijete. :roll: :roll: :roll: :roll:

U potpunosti se slazem... plus slikanje telefonom u voznji. :roll:

Malo li nam je saobracajnih nesreca?

Obe fotke i sa Golfom i sa Touaregom su napravljene u Njemackoj gdje uslovi na cesti dozvoljavaju te brzine.... Inace se striktno pridrzavam zakona o bezbjednosti saobracaja u kojoj god se drzavi nalazim, po gradu me stalno zaobilaze nervozni vozaci Golfova 2, Audija jaje i Fordova Eskorta iz 85, da ne nabrajam ostale krseve... koji od pozorista do mljekare voze cca 80-100 km/h cesto i vise. U Hrvatskoj na autoputu rijetko kad prelazim 150km/h i odem do 160 ti o kad se zaboravim, ali cim skontam vratim na izmedju 140 i 160/km/h sto tolerisu i presretaci kojih ima dosta na hrvatskim autocestama, a na ovim brzinama na slikama koje sam pravio u hrvatskoj su kazne cca 6000 kn pa vi sad vidite dal se to isplati.

Veoma sam disciplinovan vozac, doduse volim dinamicu voznju, mrzim razvlacenje kolona na semaforu, pricanja na mobilni i zjeranja naokolo kakih treba ima po trotoaru, mrzim ne paljenje zmigavaca na semaforu i kad se obilazi.

Kad kazem dinamicna voznja, misli na sjedi i vozi... ne pricaj, ne seri, vec vozi gdje si kreno i kad dodjes parkiraj tu auto. Auto mi je prevozno sredtvo, a ne igracka za zabavu. Posto provodim dosta vremena u automobilu, namece mi se da recimo eto sa vama ovdje malo prokomentarisem o nekim stvarima u kojim smatram da sam kadar komentarisati, ali nikako se ne smatram balavcem koji ne zna sta radi. Ja cak, kad bolje razmislim, vise i ne volim nesto puno da vozim, neki dan sad uzivao kada sam sjedio na mjestu suvozaca vracajuci se iz ZGa u BL. I cim kolega stisne do crvenog, a ispred nes vidim gomilu turkih kamiondzija i krtenskih ceskih turista u svojim RS Oktavijama, okreene mi se zeludac od pomisli kakvi karamboli se desavaju svaki dan na cestama. Eto toliko, ovo je bio kratki OFF TOPIC.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2007, 11:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2007, 08:12
probaj ponovo sa golfom da nabijes vecu brzinu ali ''na vr' gasa'' nemoj ga do kraja čepati vidiš da ne može.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2007, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
sto se tice double-clutchinga, to nisam probavao, ali gledao sam kod onih japanaca da to rde. Jeli kod svih auta radis u 3. brzini? Ne ide mi bas logicki da dobija ubrzanje, mozda ono kada si nekih 90km/h pa da nabrzaka skocis na 100...

A sto se tice medjugasa, sasvim druga prica.. Razvijena kod traktora ali i kamiona :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2007, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ne može to kod ''običnih'' automobila. ako imaš NOS onda možda može (bar u filmovima). ali da istovremeno pustiš NOS i uradiš to sa kvačilom, ali nisam do sada čuo za tako nešto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2007, 20:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
mozda da mu stave brzinomjer od stoyadina onda se niko ne bi bunio da ide prebrzo :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2007, 10:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

stastopojo je napisao:
mozda da mu stave brzinomjer od stoyadina onda se niko ne bi bunio da ide prebrzo :lol: :lol: :lol:

a dobra dobra... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e svaka ti čast. možda bi tada i prebacio koji km/h preko 180 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I nece 4 TDI 4 motion karavan od 0-100 za ispod 13 sec i gotovo, barem ne na eko dizelu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 14:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Takozvano "seckanje kvacila" ima ulogu da digne na brzinu broj obrtaja.Izvodi se u bilo kojoj brzini (logicno sto je manja brzina to je i efekat veci).Izvodi se tako sto se drzi konstantan gas,ili se cak doda jos gasa i na brzinu se stisne puno kvacilo i pusti (to sto drifteri samo "liznu" papucicu je zato sto oni imaju sportsku "Sinter" lamelu),dobro dodje da bi se kod dizelasa na brzinu izbegla turbo rupa,te da se izvuce nekih 200-400 obrtaja,ali nije preporucljivo zbog velikog trosenja lamele.

A medjugas,verujem da mnogi znaju kako se izvodi,prvenstveno mu je bila namena kod nesinhronizovanih menjaca,dok se u novije doba koristi da bi se zadrzali zeljeni obrtaji prilikom saltanja.Za efektivno izvodjenje istog potrebno je dosta vezbe da bi se to izvelo jako brzo,jer se prilikom medjugasa takodje gube dragocene desetinke.

P.S.Ako vozac iole zna kako postici najbolje ubrzanje i toga se pridrzava,nemoguce je da skine 2sekunde kao sto je neko vec spomenuo,mozda koju desetinku,ali vise od toga je prosto nemoguce.To je u pitanju ako se radi o testiranju jednog te istog automobila,druga stvar koja igra ulogu,u nekim slucajevima bitnu je istrosenost guma,amortizera,lamele,kvalitet goriva,zaprljanost filtera zraka,kvaliteta podloge,temperatura...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 16:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
AntiDope je napisao:
I nece 4 TDI 4 motion karavan od 0-100 za ispod 13 sec i gotovo, barem ne na eko dizelu.

Probaj sljedecu semu:
1) prazan auto (samo ti u njemu)
2) rezervar pun do pola (ili manje)
3) iskljuci ESP (ako ga imas)
4) digni obrtaje na cca 2500rpm
5) pusti kvacilo - ali ODJDNOM a ne lagano!

E, sad, ovo je za TDI (pogotovo sa 4motion) najefikasnije kretanje ali nikako nije dobro za kvacilo, mjenjac, poluosovine, gume, itd. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
AntiDope je napisao:

Probaj sljedecu semu:
1) prazan auto (samo ti u njemu)
2) rezervar pun do pola (ili manje)
3) iskljuci ESP (ako ga imas)
4) digni obrtaje na cca 2500rpm
5) pusti kvacilo - ali ODJDNOM a ne lagano!

E, sad, ovo je za TDI (pogotovo sa 4motion) najefikasnije kretanje ali nikako nije dobro za kvacilo, mjenjac, poluosovine, gume, itd. :oops:

Mora da je do mene, ja sam ga danas bas tako... skripno mi je u startu, pa iz prve u drugu, cak i iz druge u trecu kolko sam ga cepo... ali nece.... iako je i mjerenje diskutabilno, sa mobilnim i stopericom na njemu u ruci na mjenjacu. A i mislim da sam ga previse guro do redline, on najbolje vuce od 2500-3200 o/min, barem mi se tako cini... a ima i 6 brzina pa gubis puno na saltanju. mislim da bih bolji rezultat postigao da ne idem preko 3500 obrtaja. Sta mislis?
Koliko je uopste fabricki njegovo zvanicno ubrzanje 0-100? Dosta sam ga puta gurao do maksimuma, ne bih vise, bas zbog kvacila i ostalih stvari koje si nabrojao. Na kraju krajeva, to je samo Golf dizel :). Nego dajte vi meni vase prijedloge, sugestije i misljenja na onim topic-ima o tri japanca i tri malenca, pliiiiz. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 18:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Taj motor je mrtav preko 4000rpm tako da guranje u crveno nista ne daje. Saltanje na 3500-3800 je sasvim korektno. Pitanje je i kakve su gume, kvacilo, asfalt, sve to ima veze... Mada, kao sto kazes, ipak je to Golf diesel. (130 i 150KS idu stvarno odlicno ali i oni su ipak samo dieseli...)
BTW Dobro je sto je mjenjac sa 6 brzina - mnooogo je jaci od 5-brzinca ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 08:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:

A meni se bas cini, jer sam probao slicno i na 5 brzinskom da su rezultati bolji, jer ne gubim na saltanju i u 3 brzini se mnogo brze priblizim 100ki na satu dok u 6 brzinskom negdje oko 80km/h moram u 4 da saltam. Dobro, nisam ja nikakav racer, mozda grijesim i ne radim to sve kako treba, vrlo vjerovatno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Taj motor je mrtav preko 4000rpm tako da guranje u crveno nista ne daje. Saltanje na 3500-3800 je sasvim korektno. Pitanje je i kakve su gume, kvacilo, asfalt, sve to ima veze... Mada, kao sto kazes, ipak je to Golf diesel. (130 i 150KS idu stvarno odlicno ali i oni su ipak samo dieseli...)

Probo ponovo, nisam mogao izdrazati.
Aradio sve po uputama, ugasena klima, dobre ljetne gume continental, auto prilicno novo 2004. jedino je rezervoar bio pun.
Ne moze ospod 13.+ i gotovo. Prvo put salto na oko 3800 tik prije 4000 (tesko je bas precizno svaki put isto prebacit, a ima i saobracaja da se pazi na retrovizore) i tu dobijem opet 13.7, drugi put 13.5 ... Treci put probam da presaltam ranije na 3500 kad ono jos gore, ode preko 14 sec.

Zakljucak, ja ili ovaj golf ne moze bolje... 13sec+

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma prodaj to i uzmi sebi neku Hondu :P

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 16:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@ AntiDope

Po svemu sudeci - Golf ne moze bolje! Ebat ga, fizika je neumoljiva - 110KS (ili cak 105) i nekih 1300kg (ako ne i vise) daje 12-12,5s u idealnim uslovima. To je to! ;)
A u vezi mjenjaca - 6-brzinac je fizicki jaci, tzn. izdrzljiviji na vecu snagu i cimanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mirdza to nema veze,razlike u tome od cega je menjac napravljen su minimalne,cak sta vise menjac sa 6brzina je vise rasterecen,u pravilu se manje vrti i slicno.Sto se tice samog ubrzanja,istina je da tezina igra bitnu ulogu,ali i sam menjac je takodje bitan faktor,npr. postoje kratki menjaci kojima je limit 180km/h (u petoj na nekih 5.5,6k obrtaja)ali zato te bukvalno ispale do tih 180.
Kod menjaca sa 6br. u vecini slucajeva je upravo ta 6brzina neki "ekonomik rezim" tj. sluzi za smanjenje obrtaja pri nekim vecim brzinama.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 18:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve to stoji ;) Govorim o necemu drugom - 5 i 6-brzinac kod VAG-a se dosta razlikuju a ne samo ovom jednom brzinom i prenosnim odnosima. Ovaj drugi je projektovan da izdrzi vece opterecenje. BTW Kod 1.8T je isti takav sestak samo sa drugacijim diferencijalom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U Golfu 4 TDI 105 KS ,2004. sa 6 brzina prva brzina sluzi za ispaljivanje.... radi ko na onom bolesnom Skyline bijelom, znate onaj clip kad ona dva japanca testiraju onaj bijeli skyline, sa ortomjerom u cosku.... ekonomija na Golfu opravdana, performanse nista bitno unapredjene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
... da dodam da mi golf 4 i nije nesto sampion aerodinamike. Mislim da vi mu Vmax bila kud i kamo veca da je malo "zasiljeniji"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]