banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 21:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zamjena sasije vozila
PostPoslato: 07 Feb 2006, 23:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
Da li postoji legalna procedura za zamjenu sasije vozila ?

Primjer:
trenutno vozim kadett D, sa jako losim limom i trulom skoljkom, ali mehanikom u fenomenalno dobrom stanju. E sad, nasao sam dobru skoljku na otpadu, koja je drugacije boje, ali je zdrava.

Kakva je procedura sto se tice serijskih brojeva karoserije, da li trebam podnositi neke zahtjeve da mi se odobri zamjena skoljke, naravno, lakirao bi je u istu boju kao i ova postojeca.

Znam da ovo nije bash isplatan potez, ali mozda budem prisiljen na njega, pa mi ne vrijede savjeti tipa rijesi se krsha :) ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2006, 02:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
kakva crna legalna procedura? uzmesh flex i prepakujesh to

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2006, 10:40 
Pripravnik
Pripravnik

AdelonE je napisao:

Zelio bih da ne moram razmisljati o tome svaki put kad me zaustavi policija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2006, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
mislim da je to moguce. moja je bivsa komsinica to uradila, cini mi se na legalan nacin. odi u sup i pitaj za proceduru i sta ti treba... mislim da i ne dodje puno.

a koje ti je godiste taj kadet?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 03:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Svestenik je napisao:
AdelonE je napisao:

Zelio bih da ne moram razmisljati o tome svaki put kad me zaustavi policija.

e pravo pa ce ti policija kontrolisati kadeta 1,6D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 07:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa to i ja kontam... 1.6diesel star najmanje 15 godina... uzmi flexu i sredi to! prekucaj broj sasije... a moze i limar koji ti bude to prepakivao da ti prebaci cijeli komad lima gdje je broj sasije na org. skoljci, ako je moguce. neznam gdje se nalazi broj sasije kod kadeta ali majstor ce da ti kaze jel izvodljivo ili ne.

a policajac ako te i uhvati ne moze nista na licu mjesta da ti uradi, ako si prekucao broj. vec treba auto da posalje na vjestacenje broja sasije tj da se utvrdi da li je broj originalno ukucan ili prekucavan.., sto ti daje prostora da ga kupis sa 10km uz obrazlozenje da je to ipak kadet koji je star 15god. i da ne vrijedi vise od 1500KM. ;) ako cemo realno sanse da ti kontrolise broj sasije su JAKO MALE manje od 0.1%. jedino ako putujes sa tim autom u inostranstvo tj preko granica...
u svakom slucaju opet stoji... ako se moze to sve legalno za nekih 50-ak KM srediti ja bi sredio i bio miran... ali ako treba puno vise... ipak to auto, vjerovatno, ne vrijedi puno da bi se za tako nesto izdvajao novac.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 10:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
imo sam u familiji lika koji je radio na vjestacenju i bas mi je jedne prilike spominjao da je to neko uradio na kadetu.
kaze nije nam jasno sto je to uradeno, jer to vozilo nema neku vrijednost, jer se to obicno radi na novijim vozilima.
Ja bih ti savjetovao sve legalno jer nikad ne znas koga imas u komsiliku ko ce te otkucat!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Iscijeljitelj ima pravo, komsiluk je gadan a na tom kadetu nije smao na jednom mjestu broj sasije, vec na poprilicno i zato... Pamet u glavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
a na tom kadetu nije smao na jednom mjestu broj sasije, vec na poprilicno i zato...

ne kontam! :-?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2006, 04:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ma kao ima na pepeljari.... ili tako neshto ma daj...
15god starom auto ni slovenci ne kontrolishu shasiju, vec ispravnost!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2006, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čuj Slovenci su Slovenci a naši kokošari ipak kokošari. Otiđi ipred bilo koje policijske stanice i tamo nećeš naći bog zna koliko skupocjenih limuzina, već sve neki pusti krš poput tog kadeta... A sad ti misli otkud to tu.

Inače, ako je ta druga šasija već bila registrovana u BiH, ne bi trebalo biti problema. Treba uraditi samo atest i promjenu saobracajne i mozda tablica. Najbolje je da nazoves tehnički u TAM servisu ili direktno SUP na 301-300 (provjeri broj, nisam siguran) i trazis lokal od registracija. Objasnice ljudi bez problema. Nije frka pitati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2006, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e auto_web, cova nemoj se provaljivati prije 2godine je bila akcija policije na otkrivanju ilegalnih vozila... pa su malo malo bili policijski punktovi na kojima se kontrolisalo vozilo cak i kod interpola u sarajevu. i mog starog su jednom prilikom zaustavili i na licu mjesta provjeravali broj motora i sasije i podatke diktirali interpolu u SA. a znam licno nekoliko ljudi kojima su auta tih dana i oduzeta! ta oduzeta auta su bila parkirana u krugu kosmosa... moguce je da josh tamo stoje(kako smo azurni) pa mozes da pogledas kakvih sve auta ima. ja sam jednom bio i sva su auta novija i vrijednija od 2-3000eura. tad a i sad su aktuelna auta koja su krivo, ilegalno carinjena. znaci vozila koja su 7-9godina stara... a ovaj kadet... ma samo flexa i opleti! ja se ne bi razmisljao ni 2min a kamoli 5!!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kefalo, ne provaljujem se vec vidim svojim ocima.

Znam i ja sta je bilo prije dvije godine i znam da su se jurila ,,skuplja,, auta. Ali isto tako znam da ce u normalnoj situaciji svaki zandarcic radije iskontrolisati neki Kadet nego neki skuplji Audi jer ne valja se ljudima zamjeriti...

I kazem, mozda j jeftinije i bezbolinije lijepo pitati sta i kako pa to odraditi legalno nego fleksom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mislim da cemo(CE MO) da se pocnemo vrtiti u krug! oko ovoga se slazemo:
Citiraj:
I kazem, mozda j jeftinije i bezbolinije lijepo pitati sta i kako pa to odraditi legalno nego fleksom...

ali kao sto sam rekao ako je to skuplje malo... ne bih se razmisljao!

mislim da sam svoje jasno rekao... i nema razloga da se ponavljam...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 01:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ali isto tako znam da ce u normalnoj situaciji svaki zandarcic radije iskontrolisati neki Kadet nego neki skuplji Audi jer ne valja se ljudima zamjeriti...

ne moze ti svaki "zandarchic" ni zaviriti pod haubu. zna se kad se moze gledati shasija, kad tuzilac odobri akciju (jer policija ti ni gepek ne moze otvoriti bez naloga, ama ni kasetu) na npr nivou grada i tada je precizno odredjeno vreme i trajanje akcije. a tada se kontrolishu i jugici i kadeti al najvishe bolja auta.
ti prichash o nekom proshlom vremenu kad te policajac mogao maltretirati bez potrebe, a boga mi otkad ih je par hiljada popushilo otkaz i policajci paze shta rade

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 09:14 
Pripravnik
Pripravnik

AdelonE je napisao:
Citiraj:
Ali isto tako znam da ce u normalnoj situaciji svaki zandarcic radije iskontrolisati neki Kadet nego neki skuplji Audi jer ne valja se ljudima zamjeriti...

ne moze ti svaki "zandarchic" ni zaviriti pod haubu. zna se kad se moze gledati shasija, kad tuzilac odobri akciju (jer policija ti ni gepek ne moze otvoriti bez naloga, ama ni kasetu) na npr nivou grada i tada je precizno odredjeno vreme i trajanje akcije. a tada se kontrolishu i jugici i kadeti al najvishe bolja auta.
ti prichash o nekom proshlom vremenu kad te policajac mogao maltretirati bez potrebe, a boga mi otkad ih je par hiljada popushilo otkaz i policajci paze shta rade

Evo mene natrag nakon par dana i vidim, dosta toga je napisano na temu. U medjuvremenu sam ipak nasao nacin da se rijesim krsha, pa sad necu morati potezati za zamjenom brojeva i sl.
Hvala svima koji su se potrudili da odgovore na ovu temu :)

BTW, novo auto ce ipak biti iz familije Subaru :) :) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A mi se poklasmo ovde, a sta je najbolje svi isto mislimo :)) A ti ni manje ni vise nego Subaru...

Btw. Adelone samo po sebi je jasno da je procedura neophodna, a zandarcic je karikiranje situacije jer zandarcic moze biti i neki inspektor ili sta ja znam, carnik... Svejedno... :)

Aj u zdravlje, covjek ce da guli krivine u Subaruu.... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2006, 01:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ex sad.... subaru se veoma teshko "prepakiva" :D s toga

pun gas peta!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]