banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 126, 127, 128, 129, 130
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Frustracije
PostPoslato: 30 Mar 2025, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Znamo, znamo.. ti kao da to prvi put vidiš, magnetna BiH oznaka je najčešći korištena jer se lako može skinuti ako te zaustavi patrola.
Evo još primjera, razne naljepnice, kovid maske, a sportski/naked motociklisti skinu nosač tablice i postave istu pod takvim uglom da se ne vidi (mislim na sliku dole-lijevo).
Kazna je 15 KM (u roku od 8 dana) ako nisu nešto mijenjali, a ja lično to nikad nisam radio.. možda bih radio da vozim nešto jače/brže, ali zasad nema potrebe.
Postoje i motorizovani nosači koji se dignu/spuste na jedno dugme kao ovaj sa video klipa ispod slike.

Slika

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2025, 08:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Казна је повећана на 100-300 марака, али шта вриједи кад се слабо примјењује. Исто као и казна за пјешаке и бициклисте који користе слушалице док се крећу, не знам да је ико икад кажњен за тај прекршај а значајно утиче на безбједност.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2025, 10:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Megabyte je napisao:
Ništa, evo jedan primjer kako motordžije skrivaju tablicu

https://vm.tiktok.com/ZMBPnmHNR/
Riba okačila video na tik tok, a na profilu ima link do instagrama sa punim imenom i prezimenom.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 12:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Za ove što prelijepe dio tablice ili ga nekako sakriju, samo jedna stvar za razmatranje.

Evo ova riba iznad:

Slika

Vidljivi dio tablice je M5?-A-??7. Znači 3 cifre su nepoznate i teoretski je to maksimalno 1000 kombinacija.
Ako kažemo da je prvi ? broj 3 ili 7, to smanjuje broj maksimalnih kombinacija na 200.
Mada se vidi da je taj broj zapravo 3, što znači da imaš 2 nepoznate cifre ili maksimalno 100 kombinacija.

E sad ide ono zanimljivo. Tablice se možda random generišu i nisu po redu što znači da od tih 100 kombinacija, vjerovatno ima puno manje realnih tablica koje postoje.
Pa onda još izbaciš sve tablice koje nisu za motor, pa taj broj smanjih na vjerovatno jednocifren broj tablica. Pa onda taj jednocifren broj uporediš sa modelom i bojom motora i dobiješ vrlo vjerovatno jedinstveno rješenje o kojem se vozilu radi.

E u tom slučaju onda treba ribnuti jebenu kaznu za marifetluke. Ako hoćeš da muljaš, onda muljaj kako treba, a ne ovako glupo kao ova riba...

Da ne idem dalje da analiziram brojeve i da kažem da se i zadnja dva upitnika mogu naslutiti da je prvi broj recimo 2, a drugi 0, 8 ili 9. Ili da je postavljala slike sa vidljivom tablicom...

Jednostavno, ljudska glupost...

Za radoznale: Puna tablica je:
Spoiler:
M53-A-207

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šerloče, nije poenta ovoga da naprave zagonetku koju ćeš ti riješiti nego da ne dobiju "speeding ticket".
Ako se na radaru/kameri ne vidi jasno broj tablice, to formalno/pravno/sudski/prekršajno nije legitimno za kažnjavanje.

Ima ona i lice i puno ime i prezime na Tiktokovima i Instagramima, ali misliš da je policija dokona pa će je na osnovu toga potraživati?
Da ne bude zabune, ja lično nisam nikad ovo radio, niti planiram, ali opet razumijem ljude sa 500 ili više kubika koji ne mogu da odole, da li je to u redu, ili nije, ne zanima me.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A imaš Šerloče na drugim klipovima jasno vidljivu tablicu, kao npr. ovdje: https://www.tiktok.com/@tijana_900/vide ... 2807474437

Analiza brojeva ti je bila nepotrebna ali ajd'. 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 18:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da ti Šerlok objasni, pošto sam nisi skontao logiku.
Policija da hoće, vrlo lako može da izvede punu tablicu na osnovu "sakrivene" i da ti ribne kaznu za taj prekršaj skrivanja tablice, a onda možda i nakalemi ostale prekršaje.
Nisam pravnik, tako da ne bih određivao koliko je to pravno moguće ili ne...

Poenta mog posta je da pokažem koliko je glupo sakrivati jedan ili više brojeva, jer se na prost način može pročačkati koja je zapravo tablica, bez da vršljam po instagramu ili slično i budem detektiv.
Zapravo, ako već nešto skrivaš, onda sakrij sve i to je to. A ne da budeš levat koji sakrije jednu cifru i misli da je anoniman...

I evo info iz prve ruke: Firma koja upravlja auto-putevima u Austriji upravo tako rješava "anonimne" slučajeve.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2025, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
Policija da hoće, vrlo lako može da izvede punu tablicu
Pa u tome i fora, naravno da neće!
Ne znaš ti koliko manjih ili većih krivičnih djela kod njih stoji u ladicama, a kamoli da ganjaju random djevojku sa sakrivenom cifrom na tablici motocikla i da joj uruče prekršajni nalog od 100 KM.. daj ba.

Castra je napisao:
Poenta mog posta je da pokažem koliko je glupo sakrivati jedan ili više brojeva
Zapravo, ako već nešto skrivaš, onda sakrij sve i to je to.
Upravo suprotno, sakrivanjem jedne/dvije cifre postaješ "anoniman" za RADARE, a potezom jedne ruke se magnetna BiH naljepnica skine ako te zaustavi patrola, zato je ovo najčešća metoda sakrivanja od radara i kamera.
Zapravo nju ne bi ni kaznili jer je pripadnica ljepšeg pola.. vjerovatno. :wink:

Castra je napisao:
Firma koja upravlja auto-putevima u Austriji
Eto ti odgovora.
Ovo nije jebena Austrija nego Jugoslav.. pardon, BiH i ovdje sve može bez ili sa malim posljedicama, za pojedince je to "na sreću" tako, a za populaciju "nažalost" tako.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2025, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
*ebala te jugoslavija

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2025, 16:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad zafali sledeći put para u budžetu, sjetiće se da ručno pregledaju prekršaje gdje tablica nije prepoznata. A kamera koje čitaju tablice po gradu ima na pretek, sve se to lako uveže…

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2025, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

S obzirom da im treba najmanje 5-6 mjeseci da obrade kaznu za prekoračenje brzine sa radara (crnog stuba) i isto toliko da npr. pošalju zahtjev za deponovanje VD, traženje sakrivenih tablica bi se odužilo kao istraga o nekoj tamo nečijoj vili na Dedinju.
Ali tu si ipak u pravu, ako bi baš htjeli, mogli bi to, ja npr. nekad prođem većom brzinom kada radar gleda prema meni (dakle ne vidi se tablica nazad), a pošto je sve pokriveno raznim kamerama ponekad pomislim da se neko može zainatiti i lako me naći.
Evo sada će im povećati platu da li 30% ili 40%, a ima ih kao miševa po onim stanicama i kancelarijama, ažurni su kao u "Državnom poslu", a da se malo reorganizuju i pojačaju kontrole mogli bi dobro napuniti budžet.
Ali nisam optimista, ne vjerujem da ćemo ikad dostići neki približni evropsko nivo kulture saobraćaja i sankcionisanju prekršaja.. i svega ostalog, zapravo mi samo nazadujemo ali neću više u off.

Castra je napisao:
Kad zafali sledeći put para u budžetu
Kad zafali? Para fali odavno, samo se krpimo.....

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2025, 19:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Нису сви спори. Ја направио прекршај уторком око 16 часова, у петак ујутро дошла у фирму разгледница "Поздрав из Дрињаче". :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2025, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
E ti su oko Zvornika baš ekspeditivni tako da to nije čudo što te je brzo stigla čestitka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 126, 127, 128, 129, 130

Sva vremena su u UTC [ DST ]