banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Fiat Stilo
PostPoslato: 05 Feb 2012, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Naime, skupio sam neke pare i kontam da kupim svoje prvo auto. Malo sam gledao po internetu,po novinama, placevima po BL itd. i nesto sto se uklapa u moj budze a opet da mi odgovara izgled,konfor itd je Fiat Stilo. Interesuju me vas misljenja, pogotovo forumasa koji su imali ili imaju takav auto. Vezano za odrzavanje, potrosnju, konfor... Konkretno, nasao sam nesto zanimljivo na jednom placu u Gradisci, 1.9 jtd motor-dizel- presao 180 000 ako ne laze jel :) 4/5 vrata. 85kw 2002godiste 115 konjskih snaga... Samo vas misljenje i iskustvo sa takvim modelom?!

Vrh

Tema posta: Re: Fiat Stilo
PostPoslato: 06 Feb 2012, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
2002 sa 180tkm...laže bar za 100.000...

Ja ga nikad ne bih uzeo, što od sramote, što jer je Fiat...a to je opet kod mene sramota, ali realno gledano, kažu da je taj Stilo sa 5 vrata i 1.9JTD-om proglašen za "novi Golf 2" po izdržljivosti...

Koliko para?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
I meni se svidjaju Stilo auta...
Definitivno moj prvi izbor. Zasto? Jednostavno mi se svidja :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hm...ispravka u godistu,ipak je 2001 godiste... trazi 7i700 al vjerujem da bi to moglo ici i 300-400km nize na gotove pare...
A ono,kaze da je uvoz iz Austrije, nije Italijan-sad i ne znam bas neku razliku u tome,al on to napominje. Al ono,htio sam cisto neka iskustva sa tim autom..potrosnje,izdrzljivost..servis itd.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako je iz Austrije hrdja, ako je iz Italije ne hrdja.

Realna kilometraza po meni. Tesko ce neko uzeti taj sepet da prelazi stotine hiljade kilometara :) Motori jesu izdrzljivi.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tip na Lancia Lybra...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 17:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 13:31
Imam Fiat Stilo 1.9 JTD. Vrlo pouzdano prevozno sredstvo. Za dvije i po godine nikakvih nepredviđenih kvarova, uključujući elektroniku (auto je 2004. godište). Odražvanje lako i relativno jeftino. Potrošnja u gradu (BL) do 8l/100km, na magistralnom putu, ako se baš pazi može i ispod 4l/100km (po putnom računaru, mada je to realno nešto iznad).
Izgled je takav kakav je, nikoga neće privući niti ćeš nekoga impresionirati autom. Mada, ovaj (Fiat Stilo Uproad ili Giardinetta) mi se baš sviđa, ali do sada nisam niti jedan vidio kod nas:

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 18:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Ja sam imao ar 147 sa baš tim motorom jtd 8v od 115KS do prije godinu i po dana. Potrošnja sa klimom u bl je 8-8.5 litara na otvorenom 6-6.5 mada može i manje ako paziš. Od kvarova sam imao MAF senzor 170KM i termostat 150KM sa ugradnjom, i kvačilo je bilo na izdisaju. Kada budeš testirao pazi da taj motor treba jako da povuče iz nižih obrtaja, kažem ti to zato što se dosta kvarova pogotovo sa elektronikom manifestuje sa slabim odzivom gasa. Druga stvar je ulje, zdrav jtd motor ne troši ni malo ulja, ja nisam u 10k km dosipao ulje mada ti je to teško provjeriti. Ako ga kupiš set pumpe za vodu, zupčastog i španera košta oko 250KM, klinasti i klizač koštaju oko 50-70KM nisam siguran, preventivno bi trebao zamjeniti remenicu na radilici koja košta oko 150-200KM. Sve u svemu začin C, generalno robustan, jednostavan i čvrst motor koji trpi i oštru vožnju, ako te još nešto zanima pitaj ili se učlani na fiatisti.hr tamo imaš vrlo aktivan forum, sretno!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nuvolari je napisao:
Ja sam imao ar 147 sa baš tim motorom jtd 8v od 115KS do prije godinu i po dana. Potrošnja sa klimom u bl je 8-8.5 litara na otvorenom 6-6.5 mada može i manje ako paziš. Od kvarova sam imao MAF senzor 170KM i termostat 150KM sa ugradnjom, i kvačilo je bilo na izdisaju. Kada budeš testirao pazi da taj motor treba jako da povuče iz nižih obrtaja, kažem ti to zato što se dosta kvarova pogotovo sa elektronikom manifestuje sa slabim odzivom gasa. Druga stvar je ulje, zdrav jtd motor ne troši ni malo ulja, ja nisam u 10k km dosipao ulje mada ti je to teško provjeriti. Ako ga kupiš set pumpe za vodu, zupčastog i španera košta oko 250KM, klinasti i klizač koštaju oko 50-70KM nisam siguran, preventivno bi trebao zamjeniti remenicu na radilici koja košta oko 150-200KM. Sve u svemu začin C, generalno robustan, jednostavan i čvrst motor koji trpi i oštru vožnju, ako te još nešto zanima pitaj ili se učlani na fiatisti.hr tamo imaš vrlo aktivan forum, sretno!

Hvala ti, svakako da mi znace ove informacije i naravno, registrovacu se na sajtu.

p.s. intereusje me, da li si ove cijene pisao sa ugradnjom tj. ruke ili .... I interesuje me koliko dugo vremenski te posluze ti djelovi koje ocigledno debelo platis... Citao sam da im je karter osjetljiv,pa ako mozes nesto o tome...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 18:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Ove cijene što sam ti nabrojao su za originalne dijelove pošto sam to kupovao kod Fijatovog dilera u Vitezu, bilo mi je usput, danas su sigurno nešto jeftiniji. Ova remenja i španeri su bez ugradnje, zavisi kakvog majstora imaš, to ti je tzv veliki servis ali sumnnjam da ćeš nači nekoga da ti to radi ispod 100KM. Za karter prvi put čujem, to sigurno nije istina, zaboravio sam da napišem da zamjena ulja sa svim filterima košta oko 150KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 02:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
baki je napisao:
hm...ispravka u godistu,ipak je 2001 godiste... trazi 7i700 al vjerujem da bi to moglo ici i 300-400km nize na gotove pare...
A ono,kaze da je uvoz iz Austrije, nije Italijan-sad i ne znam bas neku razliku u tome,al on to napominje. Al ono,htio sam cisto neka iskustva sa tim autom..potrosnje,izdrzljivost..servis itd.

covjek ocigledno hoce 7500, ali ni sam ne zna zasto toliko, pa se slazem da bi moglo ici nize.
Ja sam inace prodao Mareu 97o godiste, za te pare 2009e, ali dok jos nije bila kriza u punom jeku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]