banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jan 2012, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
borke je napisao:
Kupuju po 20 krseva ... znaci ja jos nisam ovdje vidio pismeno auto da se prodaje ..

To što ti nisi vidio je tvoj problem, inače upuštaš se u raspravu o nečemu o čemu vrlo malo znaš.

Evo pokušat ću ti otvoriti oči prostim primjerom, uzmimo naprimjer auta sa ovog linka, lik je naš pa ga možeš i nazvati; http://home.mobile.de/AUTOGALERIE-FRANKFURT#ses.
Sada zamisli da dođeš ovome liku i kažeš kolika je zadnja cifra za sve što imaš na lageru, kešom na neviđeno, zatim sve to prešlepaš preko svog kooperanta ili svojim labudicama na koja stane po 9 komada gdje te po autu ne izađe ni 1ooE, dođeš na carinu i tu imaš svoje ljude koji ti to završe skoro duplo jeftinije nego nekom padobrancu fizičkom licu.
Hoću ti reći da takvi likovi auto koje je tamo za tebe 6000 E kupe to isto auto za 5000, prevoz i ostale peripetije koje tebe koštaju preko 600 E njega koštaju 100 E, carinu i porez koji ćeš ti platiti 3000 KM on će platiti 1500 KM, prema tome, on može prodavati to isto auto ovde sa plaćenim svim dažbinama za iste pare koliko bi ti dao u DE i opet da dobro zaradi.
Imam jednog takvog ovde u blizini i uopšte nema isplativosti da sam dovučem auto već ga kupim od njega i izađe me jeftinije, čak nekad uzmem auto od njega i preprodam ga i zaradim 1500 do 2000 samo što auto provučem kroz ruke.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
sve to tako ide, samo što si zaboravio dodati da tog švercera boli ona stvar kakav će auto dovesti, već samo i SAMO koliko će zaraditi. Može se potrefeti i dobar a može da ti se zgadi život kad poslije konstatuješ da je auto bio lupan ili u vodi (primjer za koje znam ljude koji su kupovali auta od švercera) Uglavnom on nema nikakve obaveze prema tebi, garancija prestaje kad mu daš lovu u šake.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
znaci koliko ja znam i koliko ne znam ti definitivno ne mozes ocjeniti iz dva tri posta ...
da u banjaluci se po placevima prodaju samo
1) izraubovana auta sa nekim felerom
2) auta sa muljanim papirima
Znaci klapan ... bez rasprave ti i ja ... jer ja sam iznjeo svoj stav bez potrebe da me ti ucis ovom ili onom ...
To ti nekom kad doje kupit kod tebe auto, ja to sam rijesim znas

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Normalno je i da svaki čovjek brani svoju struku. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]