banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Dec 2010, 21:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Kolega i ako nadjes polovan alnaser ja bih ga prepakovao kada je vec vani,znaci da se vide piksle,cetkice,da se ocisti i podmaze,a ako hoces vec nov alnaser mislim da je skup a najpovoljniji je preko puta peveca otprilike,firma se zove Cargo,i uvoznik su svega sto se tice elektrike za auta i auto klime.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 21:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Da li ti je mehaničar rekao to za bravu, pošto ima mehanizam koji sprečava prenos snage sa zamajca na starter. Dakle nije važno koliko dugo brava ostaje uključena solenoid je zaštićen. Mislim da svakako ne bi trebao da koristiš stari starter niti da ga repariraš.
Čudno je što nisi imao neko upozorenje ako ima bord kompjuter.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 00:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Dec 2010, 14:11
Hvala na savjetima i preporuci banjalucki_gang, a mislim da ću se odlučiti za polovan u svakom slučaju.

Pozdrav nuvolari! Jeste mi majstor rekao za bravu i vidio sam i sam da je taj uložak brave istopljen jednostavno je popušio a ne znam ni ja kako, ali uvjerio sam se u to. A zašto da ne koristim stari starter ili da ga repariram? A ima bord computer ali auto se u trenutku pojave dima ugasio i nestalo je svih obavještenja, a bord nije prije toga ništa upozoravao. I da zaboravio sam reći da je gorio i kabl koji ide od akumulatora na starter.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 16:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
markonibl je napisao:

Aleksej hvala što učestvuješ u raspravi ali pamti ono što pročitaš i primjetićeš da sam u prvom postu napisao da na autu nije dosad bilo intervencija osim zamjene remenice. Znači nije bilo "stručnjaka" osim onih u fabrici peugeot.

:
.

nista nisam napisao zlonamjerno, samo sam se naslusao prica o zapaljenim autima i to sve zbog "strucnosti" raznih autoelektricara. Obicna konstatacija, nista drugo ... sretno, pozzzz

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 18:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
spavac je napisao:
i brave na vratima su shit...aj zensko kad se navlazi pa i radi..al bravice kad se navlaze, vrtis kljucem do zore i onda udjes kroz gepek... :lol:

Sve brave na pežou su shit. I jebala ih plastika, čim je malo hladnije neće da se vraćaju kako treba ili popucaju. Nekidan mi puče ono sranje za otvaranje haube, a juče nisam mogao zatvoriti rezervoar jer se plastični zub oštetio.

Ali jebiga nisu oni krivi što nisu imali bravara kao mi :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 23:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
markonibl je napisao:
Pozdrav nuvolari! Jeste mi majstor rekao za bravu i vidio sam i sam da je taj uložak brave istopljen jednostavno je popušio a ne znam ni ja kako, ali uvjerio sam se u to. A zašto da ne koristim stari starter ili da ga repariram? A ima bord computer ali auto se u trenutku pojave dima ugasio i nestalo je svih obavještenja, a bord nije prije toga ništa upozoravao. I da zaboravio sam reći da je gorio i kabl koji ide od akumulatora na starter.

http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=11649.0
OK repariraj ali bi trebao i da provjeriš ispravnost uređaja za zaštitu od preopterećenja. Na gornjem linku piše bendiks ali ne vjerujem da je tako u Pežoa, mislim da je nešto ovako
Slika
Taj dio gledaj da kupiš nov pošto pretpostavljam da su kod tebe zaribali ovi elementi koji se zovu sprags na engleskom, to je to.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 21:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Dec 2010, 14:11
Pozdrav svima,

Pežo je napokon na nogama! Danas je sve sastavljeno i išao sam na put do Broda i nazad i nisam primjetio nikakve promjene, automobil bi trebalo da je u sada u redu, bar se tako čini.

A sada što se tiče računice ona sada izgleda ovako:

1. kao što sam na početku rekao kupio sam uložak brave paljenja i platio na auto otpadu Borojević 40 km
2. gumena crijeva koja sam ranije kupio (10km) nisu mogla da se adekvatno stave na uložak filtera goriva-puštala gorivo čak i sa šelnama, tako da sam morao da kupim originalna plastična zajedno sa priključcima koji se jednostavno uškljocaju na odgovarajuće naglavke za crijeva. Drugog riješenja nije bilo. Taj komplet crijeva kojih je bilo 4,5 sa priključcima sam kupio polovna kod Brkića, cijena 50km.
3.Što se alansera tiče nije mu bilo lijeka neki autoelektričar od ovog mog majstora htio nešto da krpi kako od jednog dva ali pitanje šta bi tada dobio i cijena nije ispod 100km tako da sam se opet odlučio na polovan, plaćen 150km ponovo kod Borojevića.
4. Takođe sam kupio i nosače poklopca motora (zaštitna plastika). Njih sam kupio nove kod Brkića, tri komada jer sam jedan uspio sačuvati. Cijena je 13,50km
5. Majstor (Željo the king) naplatio mi šlepanje, dva odlaska po dijelove i njegov rad 70km.

Ukupno me sve izašlo 333,50 km. Nadam se da sam sve dobro sabrao.

Hvala svima koji su učestvovali na forumu i u ovoj mojoj problematici. Nadam se da je problem sada riješen.

Srdačan pozdrav svima, posebno tebi nuvolari.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Fina suma, ali za taj slucaj i nije. Srecno.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 21:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Ma to je džaba majke mi... Kada sam pročitao gorilo auto ja sam mislio ispod 2000 KM štete nije bilo... Kad ono 300 KM... Pa ozbiljniji kvar na autu je dosta skuplji od toga...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 02:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
markonibl je napisao:

.... Znači nije bilo "stručnjaka" osim onih u fabrici peugeot.

:
.

Odakle u njihovoj fabrici stručnjaci ? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Da li je moguće da ovo auto košta ovoliko? http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=lssvbjdpmznd

usput, da li neko ima iskustva sa 2.2 hdi motorima?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nije moguce, privatna ponuda bez imena ili bilo cega na osnovu cega se moze utvrditi identitet... Prica ej obicno da ne za lokalni jezik (u ovom slucaju italijanski), da je diplomata ili bankar, doktor bla, bla... Da ide u drugu zemlju da radi i da zato teska srca prodaje auto... Nacin placanja je prica za sebe...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 23:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
enc0re je napisao:
Da li je moguće da ovo auto košta ovoliko? http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=lssvbjdpmznd

usput, da li neko ima iskustva sa 2.2 hdi motorima?

Moguce je zasto ne bi bilo moguce. Cijena jeste povoljna ali ne toliko da bi da bi oglas bio neistinit. Ali u svakom slucaju treba obratiti paznju na ovo sto je tns rekao.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Trazi li ti euro unaprijed, otkantaj ga. Ima ovih slucajeva masa, niska cijena, uplate si dio para unaprijed, i samo se oprostis s njima.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
A prešao 179 000 :D

Toliko im predju u prosjeku auta stara 3-4 godine :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
mozda je vozio deda, vidi jesu mu ostale papuce u gepeku :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]