banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 13:06
nuvolari je napisao:
Slika

Pozdrav, žao mi je zbog tvojih problema, gore je upustvo za skidanje ručice na zadnjim vratima. Izgleda da ima neki osigurač koji se skida specijalnim alatom ali se vjerovatno nešto može iskombinovati. Što se tiče elektronike u mjestu Šije kod Doboja ima provjeren majstor ali najpouzdanija i najskuplja varijanta je Sofa u Vitezu, oni rade sa originalnim dijelovima i imaju servis sa obučenim mehaničarima.

Hvala, skidanje ručice vrata sam riješio, a i ostalo ću STRPLJIVO i uz VAŠU POMOĆ. (Sada radim na otkrivanju greške na centralnom zaključavanju...)

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Je li električno ili vakumsko?

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jel Gornje il Donje Sije...

ne vrijedi mu da ponovo otvara i cacka komp, nego potrazi i kupi drugi..

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 20:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nuvolari je napisao:
Slika

Pozdrav, žao mi je zbog tvojih problema, gore je upustvo za skidanje ručice na zadnjim vratima. Izgleda da ima neki osigurač koji se skida specijalnim alatom ali se vjerovatno nešto može iskombinovati. Što se tiče elektronike u mjestu Šije kod Doboja ima provjeren majstor ali najpouzdanija i najskuplja varijanta je Sofa u Vitezu, oni rade sa originalnim dijelovima i imaju servis sa obučenim mehaničarima.

Hvala, ručice sam poskidao, ali nisam riješio centralno zaključavanje vrata: zaključa sve ali otključati neće.Kada otvorim vozačeva vrata i izvučem ključ ono ih opet zaključa, a kada otvorim vozačeva vrata ono se čuje neko škljocanje koje prestane kada ručno otvorim zadnja vrata do vozača???

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 23:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Pa možeš pokušati da izvadiš kontrolnu jedinicu centralne brave i zamjeniš je sa ispravnim uređajem npr sa otpada. Nalazi se iza pretinca za rukavice, trebalo bi da budu dvije kutijice, manja je za kontrolu centralne brave a veća za kontrolu električnih prozora.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 13:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nuvolari je napisao:
Slika

Riješio sam problem ručica, ali nisam riješio problem centralno zaključavanje: zaključava sve, ali ne otključava. Kada otvorim vozačeva vrata, negdje nešto škljoca, pa nakon ručnog otvaranja i zadnjih lijevih vrata to "škljocanje" prestane, ali su i dalje zaključana oboja desna vrata. Kada otključam vozačeva vrata i izvadim ključ ono ih ponovo zaključam. Kada bi mi neko kazao na kome dijelu auta da tražim kvar i KAKO?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa rekao ti je covjek u postu iznad tvog prije tri dana, valjda nisi vidio.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
veze te dve matice nemaju, al ajde..

Doista te dve matice nisu imale veze. Skinio sam komp očistio utore, nanaio silikon stegama pritegao, sutradan vratio u auto i to je ok. Kažite mi kako da skinem prekidač ventilatora kabine jer još nisam osposobio klimu pa da mi je bar taj ventilator da radi. Pretpostavljam da je na njemu vrisnula štampana veza ili neki el-dio, ali nikako ne mogu da ga skinem. Od vas pomoć, od mene VELIKO HVALA!

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2010, 08:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kratko pitanjce. Da li prilikom promjene upravljačke table ostane sadašnje stanje pređenih kilometara ili ću imati stanje sa nove (stare-ispravne) upr table. Neznem gdje su memorisani podaci: u kompjuteru ili nekoj memoriji na kontrolnoj tabli. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 17:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve kvarove na svome automobilu sam otklonio zahvaljujući uglavnom vašim savjetima. Zato vam puno hvala SVIMA.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Drago mi je cuti da si ga uspio reanimirati.

Usput, sto se proslog pitanja tice, mislim da se kilometraža memoriše u obe jedinice ali da kompjuter ima prednost, tako da ce ti resetovati tablu na stanje kompjutera. Ili ce nastaviti zasebno ocitavati, pa ces na tabli imati stanje auto sa koga je tabla dosla + ono sto ti predjes sa njom a kad ga spojis na kompjuter/dijagnostiku da ce ti ispisati tvoju stvarnu kilometrazu.
Ako si vec rijesio ovo, javi mi koje je od toga bilo...
Sajla je zakon! :D

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 15:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Cestitam odlicno si odradio, s obzirom da je auto bio potopljen do prozora vecina ljudi bi na tvom mjestu odustala.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 10:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da obavijestim sve forumaše da sam svoj auto, zahvaljujući vašoj pomoći, doveo do stanja, prije poplave. Za sada funkcioniše bezprijekorno.Ja sam nekoliko puta pokušavao slati svoje postove nakon ovog predzadnjeg vašeeg posta ali nije uspijevalo. Neznam zašto?!

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 10:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Drago mi je cuti da si ga uspio reanimirati.

Usput, sto se proslog pitanja tice, mislim da se kilometraža memoriše u obe jedinice ali da kompjuter ima prednost, tako da ce ti resetovati tablu na stanje kompjutera. Ili ce nastaviti zasebno ocitavati, pa ces na tabli imati stanje auto sa koga je tabla dosla + ono sto ti predjes sa njom a kad ga spojis na kompjuter/dijagnostiku da ce ti ispisati tvoju stvarnu kilometrazu.
Ako si vec rijesio ovo, javi mi koje je od toga bilo...
Sajla je zakon! :D

Pošto u vrijeme pisanja svoga posta nisam procitao tvoj evo da ti odgvorim: Ja sam na otpadu u Srpcu kupio drugu instrument tablu i njen displej je bio oštećen, pa neznam šta bi pokazivala. Sa svoje table sam skinio displej koji je lagano skiniti (odvrnu se dva šarafića i samo se izvuče iz konekcije),ugradio u kupljenu tablu, i meni pokazuje moju kilometražu koju sam i prije imao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]