banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 04:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Auto do 15.000 KM
PostPoslato: 07 Jul 2010, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Otisao motor. To je puno preslo.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Po mom misljenju, atomobil je ipak nesto vise od motora.
Znaci ako vise nemas ogibljenje, amorti su smjesni, plovis na rupama, upravljas ladjom jer okreces volan kao kormilo dok ne osjetis neku reakciju, onda takodje imas problem. Mislim kreces se ti i sve to...samo ne mozes da upravljas :) Motori tih 124-ki ce mozda napraviti milion sa generalkom, ali ostatak auta ce proplivati.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 01:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dragi nindža,
Ako dozvoliš da ti propadne ogibljenje, propisa servo, preskoce svi zubovi...itd, nece ti ni u snu dogurati do 1.000.000km. Ni W124. (Za W123 nisam siguran, znam par u takvom stanju sa preko pola toga, a skoro "oduvijek" su takve...ali W123 je W123 pa ga nema smisla porediti sa novim autima.)
Kako ti rece: "Auto je mnogo vise od motora."
Jeste.
I održavanje auta je mnogo više od sipanja goriva.

P. S.
Kojom generalkom?
P. P. S.
Kod Mercedesa je fabrički jako indirektan upravljač...pokušavam zamisliti kako je kad propliva... :lol:
P. P. P. S.
Komšijin W123 ima sve 4 gume različitih dimenzija i špur trapeza naprijed i paralelograma nazad... :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 09:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2009, 14:47
Ja ne znam svataju li ljudi ovde da za auto nije nista 300 000 km na satu,ako je to tacno tako,posebno za Svabe,ako se redovno odrzavalo mislim da o tome govori ronny_legenda...!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Euroth je napisao:
Dragi nindža,
Ako dozvoliš da ti propadne ogibljenje, propisa servo, preskoce svi zubovi...itd, nece ti ni u snu dogurati do 1.000.000km. Ni W124. (Za W123 nisam siguran, znam par u takvom stanju sa preko pola toga, a skoro "oduvijek" su takve...ali W123 je W123 pa ga nema smisla porediti sa novim autima.)
Kako ti rece: "Auto je mnogo vise od motora."
Jeste.
I održavanje auta je mnogo više od sipanja goriva.

Jbg, il si nindza il...:)
Odrzavanje auta jeste mnogo vise od sipanja goriva...ali i mnogo manje od zamjene 70% djelova na autu.
Citiraj:
P. S.
Kojom generalkom?

Motora.
Citiraj:
P. P. S.
Kod Mercedesa je fabrički jako indirektan upravljač...pokušavam zamisliti kako je kad propliva... :lol:

Sjedi u taxi, sve ce ti biti jasno :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
honda civic

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod:
[quote="buzz"]Jbg, il si nindza il...:)
Odrzavanje auta jeste mnogo vise od sipanja goriva...ali i mnogo manje od zamjene 70% djelova na autu.[quote]
Imaš delove koji kad krepaju, krepaju, Mogu se zameniti, ali...amortizeri, puževi volana, servo pumpe, kočioni cilindri/diskovi/pakne ipak ne spadaju u to. Auto je dobar ukoliko uz normalno održavanje dogura do visoke kilometraže - kao što rekoh, ni Mercedes neće dugo izdržati ako u 100.000km samo gorivo sipaš...doguraće do 10x.xxxkm, u tom slučaju, ali tada ulaganje jednostavno neće imati smisla/opravdanosti. Sa druge strane, i Yugo može preći 1,999,999km sa 4 karoserije, 5 motora i 13 generalki, ali da li ga to čini dobrim autom?

[quote="buzz"]Motora.[quote]
Ironija. Mislio sam na W124 koji, ako je dobro održavan, bez problema može do tih 1.000.000km bez generalne motora. W124 sa preko milion nisam vidio, čuo sam za par komada, ali vidio nisam, ali sam vidio W201 190D 2.5 (dakle, isti motor kao u W124 250D) sa 1.200.000km bez generalke, samo uredno servisiran. Nije baš "kao nov", ali je opet bolji od većine sa višesturko nižom kilometražom.

[quote="buzz"]Sjedi u taxi, sve ce ti biti jasno :)[/quote][/quote][/quote]
Vozio sam se sa vjerovatno svakim taxistom u BL koji ima Mercedesa, ali nisam primjetio pretjerano strašne (iako ih ima grozno, po meni, zapuštenih, ali ništa "terminalno")...iskreno, nisam siguran da želim, to mi je kao da vidim bliskog rođaka na samrti...

Oprosti što je u ovoj formi, ima nekih problema sa tagovima, pa sam ga morao staviti u /code

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]