banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 01:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2010, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
contador je napisao:
Euroth je napisao:
Hajde, kad si ti takav inžinjer, napravi im prijekat pa pošalji...kao da je to problem...

Ozbiljno, daj mi primjer "ruskog auta", daj reci jedan model ruskog auta koji je za tebe pojam ruskog auta?

sve starije lade. znači: robusno, ruzno itd itd itd, kao njena jugoslovenska braća i sestre: yugo, stojadin, florida... ako si malo bolje pročita (očigledno nisi) mogao da primjetiš: ''ako ne mogu da naprave dobar motor, mogu barem da spoljašnjost naprave originalnije bez da kopiraju amerikance, nijemce i ostale koji nešto znače u auto-industriji. jasno? :)

E, ovde sam te cekao...
Sve starije Lade, od prvih Žiguli-ja do '90's Rive su goli Fiat 124, eventualno malo "presvucen", sa par uproscenih sklopova tu i tamo... Gdje su tu Rusi?
A jos starije Lade i Moskwitchi su na bazi Kadett-a A.
Sjedi, jedan.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
ok, recimo da su radjeni na bazi starih opela, fiata i ostlih zapadno-evropejaca, ali ovaj Zil konkretno, da ga pogledaš sa 10 metara rekao bih 100% neki amerikanac. onaj prototip neću ni pominjati. dakle: malo originalnosti ne bi škodilo, kad već imaju toliki nalet patriotizma. Znam ja da će mehanika u ruskim autima uvijek biti evropska. evo, lada suvlasnik VAZ-a, sad će LADA da dobije Megan-ovu školjku. jedan savjet za tebe: drži se ti mercedesa, ostale karikature od auta samo zaobići ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
VAZ, GAZ, UAZ, ZiL, ZAZ, itd, itd, itd.... Svi su oni pravili auta po nekoj licenci (Lada 2101, 2102, 2103,2105 i 2107 su licencirani Fiat 124, npr.) ili kao bestidne plagijate...
Ironija je to sto su kao koncepte ruski inzinjeri imali odlicne ideje (Samara Wankel, npr...napravljeno jako malo, samo ih policija sad ima...ide kao vrag), ali su uvijek imali brutalno traljavu realizaciju koja je ubijala svaki projekat; u nekoj fazi...
Zato su na kraju shvatili da im je jesnostavnije raditi ono sto su oduvijek radili - kupovati Chrysler/GM/Opel/Fiat licence (tu i tamo plagirati ako sta nije na prodaju).
Ne kazem da ne bi trebalo da sam probaju napraviti svoj (koliko je to moguce) auto, samo me nervira sto pricas o nekoj tradiciji ruskih auta, koje i nema bas...pogotovo sto se srednje i ultravisoke klase tice.

Hvala na savjetu, drzim se samo zidova/sipki, kad ne mogu stajati... Mercedesima se (uglavnom) bavim, ali znam ponesto i o drugim autima...; )

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 09:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Lada nije suvlasnik VAZ-a, vec je LADa VAZ-ova robna marka, a odskora je Reno kupio 25% plus jednu akciju AVTOVAZ-a :) A neka pametna uprava Avtovaza je ranije poklonila prava na ime Niva GM-u. Genijalno.

I ovo je sto je Euroth napisao je tacno sve do zadnjeg zareza. Moze se reci da je jedina specificnost ruskih vozila u ponekad mastovitoj serijskoj opremi... I aljkavosti rukovodstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]