banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Nova verzija automobila „fijat uno” proizvodiće se u Srbiji, a prve isporuke u Italiju i Evropu očekuju se krajem 2011. godine, navelo je danas nekoliko italijanskih sajtova specijalizovanih za vesti iz automobilske industrije. Konferencija za medije na kojoj će „Fijat” ozvaničiti proizvodnju novog „una” biće održana početkom maja, a tom prilikom gigant iz Torina će objaviti i pokretanje proizvodnje ovog modela i u Brazilu.

Slika

Razlika između brazilske i srpske verzije „fijata uno” biće u tome što će automobil namenjen evropskom tržištu biti sa dodatnim ulepšanjima i boljim motorom. Dimenzije novog „fijata uno”, koji je do sada u planovima kompanije iz Torina pominjan kao „projekat 327”, slične su dimenzijama „punta klasik”: dužina 3,77 metara, širina 1,64 metra i visina 1,49 metara, uz zapreminu prtljažnika od 290 litara. Sajt „auto.it” navodi da bi novi automobil trebalo da zameni „punto klasik” u Italiji i Evropi. U Brazilu će novi „fijat uno” zameniti tamošnji model „mile”.

U menadžmentu „Fijata” u Srbiji potvrdili su za „Blic” da će se u Kragujevcu proizvoditi naslednik „punta”, ali se, kako objašnjavaju, izgled novog modela neće sa sigurnošću znati do nekoliko meseci uoči početka njegove proizvodnje. Naš sagovornik navodi da će novi model „fijata uno” biti prezentovan 7. maja u Brazilu, gde će se i proizvoditi. Inače, kragujevačka fabrika se uveliko priprema za proizvodnju modela B klase. Plan je da se samo tri odsto automobila proizvedenih u fabrici proda u Srbiji, a da se 97 odsto izvozi.

Slika

Aleksandar Ljubić, predsednik UO „Zastave”, kaže da će novi model koji će se proizvoditi u Srbiji kompanija predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi u septembru naredne godine ili na Sajmu u Detroitu. Ljubić kaže da se „Fijat” drži ugovora i najava iz nedavno objavljenog petogodišnjeg plana i dodaje da bi „preuranjeno predstavljanje modela i planova potpuno uništilo prodaju sadašnjih ‘Fijatovih’ automobila”.

Prvobitnu verziju „una” italijanska kompanija je sa velikim uspehom proizvodila od 1983. do 1995. godine, kada je „Fijat” prodao više od osam miliona ovih automobila.

(blic)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Sto jeste jeste "onaj", da tako kazem stari uno je stvarno bio prodan u veeelikom broju, nema sta, zamjenio ga je punto i on je isto tako postao jedno jako popularno auto i jako dobro se pokazalo....nadam se da ce se i ovaj uno (mada mi je ruzan ovako na prvi pogled) uspjeti ostvariti prodaju koju su ostvarili njegovi prethodnici....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A jeste ovo ruznooooooooooooo :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Covjece jes ovo ruzno ko govn@ fuuuuuuuuj

Imao sam fiata una mk1 1.3 dizel i to je jedan od najizdrzljivijih malih automobila koji je postojao u to sam siguran 100 kroz 100. Taj motor je imao 350 000 i i dalje je picio ko lud. Jes malo dimio na iberlauf, ali daleko od toga da se mora odvajati od filtera za vazduh.
Taj motor je bio made in brazil a karoserija made in itali. Za benzince sam cuo da su fire motori neunistivi takodje ali su volili i popit koju vise. Ono moje dizel cudo je trosilo 4 litra po otvorenome(da manje i od golfa dvice 1.6 :) doduse isti su me drali brzinom uvijek). Doduse nije mogo vise od 110 ali nije ni bilo potrebno.

Fiat uno mk2 je meni mnogo ljepsi od mk1 i jedan je po mom misljenju od najljepsih auta iz te generacije. uvijek sam zeljeo da imam jedan fiat uno mk2 ali nikad nije bilo prilike :(

A ovo cudo je mnoooogo ruzno :)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ruzan, pa sta? Uostalom, lijepo pise da FIAT jos nece objaviti konacni izgled novog Una.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 18:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ako su Italijani poznati kao veliki šminkeri izbacili na tržište onu ispresavijanu rugobu zvanu multipla, ne bi me čudilo da se u Kragujevcu pravi ovakav automobil.
Ipak se nadam da će malo dotjerati linije do finalne verzije :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Multipla se sasvim fino prodavala, cak docekala i drugu verziju... A kad se nesto prodaje, onda pravi profit i radna mjesta ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 19:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Sve to za prodaju stoji, i da je jako prostrana unutrašnjost i da je preglednost odlična zahvljujući velikim staklenim površinama, ali da je ružna-ružna je.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao sto vidis, kako kome :) Zenama se svidjala, kao i nekim kao metro tipovima iz tog vremena...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ukusi su razliciti. vjerovatno ce se naci neko kome se svidja:)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Uvijek bi prije uzeo za iste pare polovnjaka iz Italije ili neke zapadne zemlje nego novog ovog iz kragujevca.
Jednako tako prije bi uzeo polovan reno u francuskoj nego kod nas nov u salonu, jer je taj iz salona napravljen u turskoj za ova istočna tržišta.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
De ne lupaj dalje.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ovo ide prvo u zemlje poput Maroka, Tunisa ili Moldavije... Pogledajte samo klirens ali i kockast izgled. Vidi se da je za losih puteva i uslova saobracaja.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 07:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
sto bi reko jedan moj poznanik..."i kurve su ruzne al se ebu" pa ce i ovo auto neko da kupi :cat:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]