Euroth je napisao:
P. S.
Wllado, pogriješio si, W124 je linija E-klasse, ono sto većina taksista u BL vozi, a ovaj sto se tebi svidja je '91 - '98, S-klasse, linija W140, konkretno S500 je 5.0 V8 sa oko 340ks...
Hvala na ispravci! Tetak mi je vozio to auto od 92.-2004. Mislim da je kod njega bio V12 sa 400 i jos nesto KS, znaci S600 (covjek zivi i radi u Njemackoj, da neko ne bi pomislio da je ratni profiter, 92. god., Benz S600 i tako to

). Znam da je imao ESP i jos 1000 stvarcica koje danas vecina noviteta nemaju. A ja bih ESP ves davno stavio u seriju, s obzirom da su troskovi njegove proizvodnje i ugradnje relativno mali. Slicno je i sa ovim jaguarom. Auto sa takvom opremom bi danas novo kostalo sigurno 30 000, ne maca, moze neki drugi brend u nizoj klasi.
U svakom slucaju, ja sam se zaljubio u tog Benza, jer me tetak svako malo vodio sa sobom na neki poslovni put, dok sam boravio tamo kao klinjo. A 2004., prije nego sto ce ga on prodati, imao sam cast i da ga provozam. Tolika limuzina sa toliko snage pod haubom... Ide ko SLS
I da, mecka je pojela tone i tone evropskog asfalta ---> 660 000 km kad ju je prodao. Motor radio ko Rolex, sve bilo ispravno.