Ni ja nisam pronašao temu o ovom filmu, mada znam da smo o njemu malo pisali.
Ovaj film sigurno zaslužuje svoju temu, odličan je.
Meni je dobar i sa te strane što sam i od ranije znao da neki ljudi kad umru toga nisu svjesni, egzistiraju na nekom nivou astrala jer su za života bili dosta vezani za materijani svijet bez svijesti o duhovnosti i duhovnom svijetu zbog čega i nakon smrti ostaju "prizemljeni" i (mada ni meni nije najjasnije kako) neko vrijeme pokušavaju stupiti u kontakt sa živim poznanicima i ne kontaju da su umrli. To je jako lijepo prikazano u filmovima "Sixt Sence" i ovom "The Others".
Drugim riječima meni su ovi filmovi pored svega ostalog dobri i zato što su realni...iako se mnogi sa tim ne bi složili
Ali ima vremena, učićemo, spoznavaćemo, skidaćemo veo po veo misterije. Samo treba biti hrabar i upustiti se u sve to istraživanje, a ne samo čekati da drugi za nas sve otkriju, jer je lično iskustvo najjače i najbolje, mnogi bi tek tada povjerovali...mnogi su tek tada povjerovali.
Nedavno je bila dobra epizoda Voyagera po ovom pitanju, isto je bilo o smrti i šta bude nakon smrti, pa iako je nauči pristup osoblja Voyagera u početku mislio da su oni koji vjeruju u život poslije smrti u zabludi kasnije su vidjeli da i nije baš tako. I to su uočili senzorima (dakle naučno). Tek tada se skeptik Kim zapitao. A pošto već ima i načnih istraživanja o smrti (o čemu postoji i tema ovde na forumu) i nekih zanimljivih rezultata koji više idu u prilog duhovnim a ne skeptičnim pogledima možda će tek od sada veći krug ljudi koji vjeruje samo nauci to početi prihvatati.
U potpunosti se slažem sa kapetanicom Voyagera kad na kraju te epizode kaže:
"Ono što ne znamo o smrti daleko prevazilazi ono što znamo".