banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2004, 05:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Znam sad ce me svi napasti, ali svi su nesto sirotinja,zalost i sex na seljacki nacin, cast izuzetcima ("Mi nismo andjeli", "Rane","Lepa sela lepo gore" tj.sve od S. Dragojevica i naravno oni stariji), a posebno ne volim Kusturicu, covjek je bruka svaki mu film na isti fazon.
Steta samo sto Srdjan Dragojevic nesto slabo snima filmove u zadnje vrijeme, on mi je poslednja nada. 8) 8) 8)

Vrh

Tema posta: Pozdrav
PostPoslato: 18 Jun 2004, 10:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2004, 11:39
Pozdrav Danijela, posto citam da ne volis domace filmove molim te pogledaj "Jagoda u Supermarketu" i "Profesionalac" mislim da ce ti se svidjeti. Jagoda ima nesto sa Kusturicom. Prijateljski pozdrav Goran. :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
i propose to ban this person from forum

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pogledaj "Profesionalac" i "Lavirint"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 20:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Danijela nemoj dusu grijesit, bas sam juce ponovo pogledala "Balkan Express 2 " ma komedija ziva, smijala sam se kao da ga prvi put gledam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa dobro rekla sam cast izuzetcima, pri tom osim onih vec navedenih mislim na te starije tipa "Maratonci" "Balkan Express"...itd. A Gorane sto se Kusturice tice, tesko da cu se natjerati nesto njegovo opet da pogledam,mada bi "Jagodu u supermarketu" pogledala samo zbog Todorovica-lik mi je skroz gotiva.
A sto se tice ovih sto bi da "banuju"-NO COMMENT! :lol:
I WAS JUST BEING HONEST!
8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 23:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
ako ne volis kusturicu,ok,ali mislim da si
pretjerala kad kazes da ne volis domace
filmove uopste...
glupih filmova ima i stranih i domacih
e sad,svi mi se nesto pravimo...kao sto je bilo pre,
stare stvari,u ovom slucaju filmovi,su dobre
ali ima ih i novih da nisu losi
ljudi sa neke tacke se mora poci,a gdje cemo stici
ostaje da se vidi,usput gleda li iko filmove 'BH produkcije'?

a komentari na engleskom nekako mi bas ne idu uz sve ovo 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2004, 00:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
danijela.p je napisao:
a posebno ne volim Kusturicu, covjek je bruka svaki mu film na isti fazon.

Hajde molim te obrazlozi,jer ne znam da li da se smijem ili placem na ovakve tvrdnje.Sve se bojim da cu cuti:pa u svakom filmu mu je curka ili neka zivotinja!!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2004, 01:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa ne znam sta da ti kazem-placi ako ti je do toga. A sto se curki tice,sto jes' jes' ima i toga, ali to nije razlog zasto ga ne gotivim. I hajde molim te navedi mi jedan njegov film koji se po necemu razlikuje od ostalih njegovih filmova.Svi su na isti fazon! Uzmi Dragojevica, covjek snimio tri filma(koliko ja znam) i svaki je drugaciji. A Kustrurica... uf!
A za Rebeccu odgovor-rekla sam cast izuzetcima, ali generalno ne volim i ne gledam domace filmove. A sto se BIH produkcije tice... LUDILO!
Pozzz svima! :wink: :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2004, 03:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Draga Danijela :lol:
Ni ja nesto ne gotivim puno domace filmove, ali recimo izdvojio bih Profesionalac (odlican), Apsolutnih 100, Lepa Sela Lepo Gore, Vukovar jedna prica
Jezim se na tijesne koze, zikine dinastije i sl.
E od starijih mi je gotivan onaj kad Milena Dravic ide sa tri cerke na more, zaboravio sam kako se zove

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2004, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Danijela, nisi me uspjela ubjediti da uopste imas racionalne razloga da ne volis vecinu filmova domace kinematografije. Licno obozavam domace filmove, i mislim da imamo izvanredno talentovane glumce. Naravno postoje stvarno losi filmovi koje se snimaju kod nas (ona voli zvezdu! Iako sam delija film je sranje!), ali to ne znaci da treba da tako treba okarakterisati, ili etiketirati neke filmove unaprijed.
Pored gore-navedenih filmova drugih zanrova mislim da su komedije nesto najbolje sto su Srbi u stanju da snime.
Mrtav ladan, Mali svet, Munje, Kengur,...
Ja licno volim "Beogradski humor" i to je to, ovim filmovima se ili odusevis ili ih mrzis...
Kad nekom kazem da idemo gledati domaci film, a on "... ma daj, domaci film..." to mi puno smeta.
Sa toliko sranja nas zatrpava zapad (sto se filmova tice), pa niko nece reci ne volim strane filmove, a kad neki nas "genije" napravi glupost, svi su u stanju da ne vole domace rezisere, glumce, ...
Priznajem, postoji tu i jedna doza patriotizma, ali kad odredjujem kvalitet, filma koji gledam to zanemarujem...
ne znam, sve sto sam rekao je puno subjektivno i tako shvatite... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2004, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Dvije ZLATNE PALME u Kanu se ne dobijaju za bruku.Kusturica je jedan od najznacajnih umjetnika ovih prostora,visoko rangiran u svijetu filma.
Koja je slicnost izmedju prvog i zadnjeg njegovog filma?Nasi filmovi se rade sa vrlo skromnim budzetom,pa i pored toga imaju "dusu". A to sto u filmovima sve sirotinja itd,pa osvrni se malo oko sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2004, 23:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Crna macka,bijeli macor-jedan pozitivan film,ljubavna komedija
Podzemlje-po meni najbolji,a ne znam sta da ti kazem,imao toliko radnji i slojevitosti zbog cega mi se i svidja Kusturica ,od ratnih malverzacija,do jednog zivota izlovoanog od svega,pa do politike drzave...
Sjecas li se Doli Bel,Otac na sluzbenom putu-zivotni filmovi
Arizona dream-ovaj mi se ne svidja

O Dragojevicu niko nije ni rekoa ruznu rijec,ali nije jedini,meni je zna i Paskaljevic napraviti dobar film( Bure baruta ),Dusam Kovacevic nije samo dobar pisac (Profesionalac)...a o kultnim ostvarenjima da i ne govorim.

Vrh

Tema posta: SRDJAN DRAGOJEVIC
PostPoslato: 20 Jun 2004, 02:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Jun 2004, 01:55
SRDJAN DRAGOJEVIC BI TREBALO DA SNIMA NOVI FILM.SAMO ME CUDI DA TI SE SVIDJAJU RANE KOJE IMAJU BAS TO STO SI NABROJALA DA NE VOLIS.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 20 Jun 2004, 02:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Heh, interesantna tema. Budimo realni - naši filmovi su većinom loši, ako ne računamo klasike koje su radili recimo Šijan, Goran Marković, Goran Paskaljević itd. A i glumci su nam (osim nekoliko vrhunskih kao što su Bora Todorović i Bata Stojković) pretežno slabi. Previše se osjeti uticaj pozorišta.
Takođe nisam preveliki fan Kusturice i Dragojevića. Dom za vješanje me je ubio u pojam, Crna mačka beli mačor isto, umro sam od dosade. Mi nismo anđeli, prosječna komedija, ne znam šta svi vide u tom filmu.
A BH produkcija = HAHAHAHAHHAHA!

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 20 Jun 2004, 04:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Harvester je napisao:
A BH produkcija = HAHAHAHAHHAHA!

:oops:

:D ...Karavani prolaze. A OSCAR D. Tanovica skuplja prasinu dok ne uzmemo slijedeci. :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 04:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E hvala svima, prvenstveno jer ste se drzali teme i bili objektivni. Priznajem da ima dobrih domacih filmova, ali kao sto rekoh to su po meni oni stari klasici i noviji (koje sam vec navela). U principu to je sve stvar ukusa. Ja nikad u kino ne idem zbog domaceg filma (osim ako prijatelju/ici cinim uslugu i pravim joj drustvo, ali...), niti iste dizem u video klubu. A Kusturicu stvarno ne volim, a sto je najzalosnije vecinu njegovih filmova sam pogledala-j... ga desi se!
A sto se tice onoga sto neko od vas rece vezano za sirotinju oko nas, to je tacno ali meni stvarno ne treba da me se na to stalno podsjeca.
Pozzz svima! :wink: [/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ni meni se ne sviđaju Kusturičini filmovi, nisam ih ni gledao mnogo a ono što sam gledam mi se ne sviđa i nekako su mi odbojni. I koliko sam primjetio na forumima ljudi ili Kusturicu baš vole ili ga ne podnose.

Neko je napisao da je Kusturica priznat na zapadu jer u filmovima prikazuje naš jad i bijedu a zapad voli da nas vidi takve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Neko je napisao da je Kusturica priznat na zapadu jer u filmovima prikazuje naš jad i bijedu a zapad voli da nas vidi takve.

U POTPUNOSTI SE SLAZEM!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 23:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:47
Realno, domaci filmovi su vecinom jako losi-pocev od produkcije,pa nadalje. Sto se glumaca tice, mora se priznati da ih ima jako dobrih, ali cuj nisu oni krivi sto im se ne pruza prilika da to i dokazu. A sto se Kusturice tice, ni meni nije bas omiljen-on i njegovi cigani su mi na vrh... glave.
:D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]