... Da i ja dam koji komentar...
Citiraj:
Ne svidja mi se gluma Cirroca Loftona ili je mozda u pitanju lose napravljen lik kapetana Benjamina Ciska ali uvijek mi je nekako neugodno dok ga gledam. Slicno je i sa Kirom, a Worf mi je po tom pitanju najgori.
U pocetku je Sisko zaista djelovao neharizmaticno, ali se nakon prva dva serijala i on popravio, pogotovo kad je uveden Defiant u seriju.
Ja se ne mogu na Kiru naviknuti i na njen kez od uva do uva.
Sto se tice Worfa, na njegovom liku se pocelo malo vise raditi jos u STNG zadnja dva serijala, tako da je on vec bio poprilicno izgradjen karakterom.
Mada me nervira sto se stalno uvijek vraca na iste probleme, previse je osjetljiv po nekim pitanjima.
Jadzia je bila poprilicno kompletan lik sto je i normalno za Trilla.
Meni je odnos doktora i O'Briena najjaci i najrealniji kao i njihovi likovi zasebno. Svi su se u nekim serijama razvodnili previse sem njih dvojice. Bas se ne mogu sjetiti lose epizode sa njima.
Citiraj:
Za mene je najveci promasaj Dukat. Tipican proizvod americke kinematografije koja se rukovodi zeljama gledalaca a ne zdravim razumom. Treba nam jeben negativac, uvedimo crnog Dukat-a. Treba nam dobar-losh momak, Dukat-a cemo malo preurediti... Opet nam treba gad, zasracemo Dukat-a maksimalno...
Potpuno se slazem povodom Dukata. Koliko su ga puta prevrnuli to nije normalno. Taj lik mi je postao kao iz meksickih sapunica. U pocetku je zaista bio prava faca, negativac u ocima Federacije i cak se naslucivalo kako ce lijepo da pokazu da nije sve crno i bijelo u karakteru neke osobe i onda naravno upropaste sve. Garak je izuzetno interesantan lik, bio i ostao.
Sto se tice DS9 uopste, odmah mi je iza STNG. U globalu ima najmanje glupih epizoda.
Zaista se moze u Voyageru uociti odredjena pravilnost, 4 limunade od serije(razvodnjene do bola) i onda peta bude haos dobra.
U DS9 me u pocetku nervirala ta situacija Bejdzora i njihov odnos sa Federacijom, previse mi je Federacija licila na SAD i sve je opet nekako bilo prozeto politikom. Barem sam ja to tako vidio. Toga nema u STNG i zato mi je ta serija najbolja. Ljudi se bave istrazivanjem, unapredjuju se, uce, sve je to lijepo Pikard objasnio u jednoj epizodi... i zasto nema novca i televizije...
Ovdje se rijetko vidi da su ljudi duhovno uznapredovali, kao fol su napredni a problemi su ostali isti...
Ili recimo ona epizoda kada su ubili onog Romulanca radi visih interesa... tipicno opravdanje ponasanja nekih grupa ljudi ili cak drzava i organizacija u stvarnom svijetu.
Malo zurim pa sam ovo zbrzao do daske hehe
Pozdrav svim Trekijima