banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 10:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jul 2004, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Bio sam skeptik prema ovoj seriji prije nego što se počela prikazivati, nekako mi nije djelovalo da autori mogu osmisliti dobre epizode s obzirom da se sve dešava na nepokretnoj stanici, za razliku od Nove Generacije sa Pikardom i Voyagera gdje putuju kroz svemir. Ali ispostavilo se baš suprotno. Već mi se prvi serijal veoma svidio (sad je u toku zadnji sedmi serijal, ostalo je još 9 epizoda) i prijatno sam se iznenadio.

A sad pred kraj serije mogu reći da je sjajna, neki elementi su me posebno obradovali.

Sve Star Trek serije (Nova Generacija, Voyager, DS9) imaju i dobrih i manje dobrih epizoda, neke su dosta zanimljive a neke su podosadne. Ali po do sada viđenom mogu reći da meni DS9 ima mnogo manje tih lošijih epizoda nego što ima Nova Generacija sa Pikardom i Voyager.

Najdraži lik mi je Quark :), a najdraži tandem su Odu i Quark, njihova prepucavanja su nezaboravna.

Pored glavnih likova veoma su zanimljivi Garak, gul Ducat, Vejun, scenaristi ne dozvoljavaju da neki od njih pogine jer oni nose pojedine aspekte serije na svojim leđima.

Proroci su dosta zanimljivi, kao i odnos Bendžamina Siska kao i ostatka Federacije prema njima, dok zvanična Federacija misli da sa radi o fantaziranju i primitivnoj religiji Bejdžoranaca ili jednostavno o nekim alienima, Sisko zna da se radi o nečemu sasvim drugom, zbog ličnog iskustva.

Pratite li ovu seriju?
Kako vam se čini?
Šta vam je zanimljivo?
Koji su vam najdraži likovi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2004, 10:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
DS9 je super :)

NG i Voyager su odlicni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2004, 13:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ja sam otišao na sajt serija i pročitao čitav 'timeline' koji se tiče rata sa Dominijumom, pa mi sad sve što se ne tiče rata dosadno. (znam šta će da bude, samo ne znam kako će da bude)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Dobar je DS9, samo cini mi se da karakterizacija likova nije bas dobro odradjena... Quark je i meni najbolji od likova, a Odo mi se ne svidje previse al je podnosljiv. Ne svidja mi se gluma Cirroca Loftona ili je mozda u pitanju lose napravljen lik kapetana Benjamina Ciska ali uvijek mi je nekako neugodno dok ga gledam. Slicno je i sa Kirom, a Worf mi je po tom pitanju najgori. Iako je ideja Worfa kao klnigonca odgojenog medju ljudima dobra, ni u joednoj od serija gde se pojavljuje mi nije previse svideo, nikako da ga definisu do kraja... Glupo mi je sto su se Odo i Kira zblizili jer ga je ona ranije vrlo jasno odbila... Jadzia mi se svidjela kao lik, impulsivna, spremna na sve, odlucna... Od ovih "bocnih" likova, Garak mi je favorit dok su Ducat i Weyoun svakako interesantni na svoj nacin, mada mi se Ducat vec popeo na vrh glave... I njega su prvo predstavili na jedan nacin, pa onda na drugi, te nije tako los, te ipak je public enemy broj jedan, njegov odnos sa cerkom - haos, cas ovako, cas onako, nikad ne znamo ko je on u stvari... itd. Inace, imao sam iste sumnje u kvalitet serije u odnosu na ostale ST serijale i isto tako sam se prijatno iznenadio nakon nekoliko epizoda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2004, 20:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Vader, tema je skroz dobra. Meni je vise puta padalo na pamet da je otvorim ali nikada nisam imao dovoljno vremena ili piva...

I ja sam bio mnogo skeptican u pocetku. Bash se nekako poklopilo da u prvoj epizodi koju sam gledao neki Klngonac kao vodi restoran i pjeva jebene shansone uz francusku harmoniku (to i danas nikako ne mogu da svarim a necu moci ni sutra)... To me je uzasnulo i navelo da prvih nekoliko mjeseci obavezno prebacujem kanal kada pocne Deep Space 9., kao shto sam to radio i za vrijeme Voyager-a... Davao sam prednost cak i filmovima na OBN-u u odnosu na to, a to bash i nije lako (kao da ih dopremaju sa deponije na kojoj se odlazu promasaji filmske industrije)... Poslije sam je poceo pratiti i sve mi se vise svidjala. Dosta je dobro uradjena. Radnja se sjajno odvija, mene non-stop iznenadjuju razvoji situacije, a opet ne mogu reci da su besmisleni na americki nacin... Bilo je epizoda koje su bili totalni promasaji ali, jebes ga, cijeli Seks i grad je jedan veliki promasaj pa su im dijelili nekakve nagrade i tako to... Karakterizacija likova je sasvim solidna. Ima, doduse, odredjenih nelogicnosti koje je Motoko Kusanagi nabrojao. Ne slazem se, kosooki, sa tobom u pogledu Worf-a. Mislim da je Worf najbolje karakterno definisan lik. U posljednjih nekoliko epizoda su ga malo komercijalizovali pa se zaljubljuje sve u 16, ali je sve to prihvatljivo... Crni kapetan je dobra ideja. Odo je sjajan. Quark vise-manje... Dobri su i zenski likovi... S druge strane, napravili su sranje sa Romom, koji je od totalnog idiota izrastao u genijalca. Za mene je najveci promasaj Dukat. Tipican proizvod americke kinematografije koja se rukovodi zeljama gledalaca a ne zdravim razumom. Treba nam jeben negativac, uvedimo crnog Dukat-a. Treba nam dobar-losh momak, Dukat-a cemo malo preurediti... Opet nam treba gad, zasracemo Dukat-a maksimalno...

Od svih likova, meni se najvise svidja Garak. Cini mi se da seriju upravo pratim zbog njega... Weyoun
je zanimljiv.

Ovo posljednje shto cu reci, Vaderu se nece pretjerano svidjeti. Imam utisak da se Prorocima daje previse prostora i znacaja. To me prilicno nervira.

Btw., da li je neko pratio onaj kratki serijal Star Trek-a (mislim da su ga emitovali poslije Voyager-a), koji se bavi prvim letovima Zemljana pomocu worp pogona ? Meni je bio jako dobar jer je pruzio nekoliko dobrih objasnjenja na koji nacin se kao razvijala tehnologija koju Federacija koristi... Dobra je bila i ona Vulkanka, oficir za nauku i slicne zajebancije.

Ipak, Jean-Luc i ekipa su neprevazidjeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2004, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Što se tiče Oda on je bio dosta zanimljiviji ranije, i ne samo zato što smo se prvi put susreli sa metamorfom (a i tada je više mijenjao oblik) neko je kao lik bio drugačiji. Njegovi tadašnji okršaji sa Quarkom su mi uvijek bili zanimljivi, kao i Quarkova postavka u svemu tome. Sada su on i Quark čak nešto kao jarani, Quark ga tješi, savjetuju kako da se udvara Kiri i slično što je po meni umanjilo snagu i zanimljivost kakve su imali njihovi nekadašnji dijalozi i prepucavanja.

Dukat je takođe prije bio puno zanimljiviji, sad je i on bljeđi. Prije mi je bilo drago kad se s vremena na vrijeme pojavi, te epizode su uvijek imale nešto posebno i kad je u pitanju radnja (upletenost Kardasijanaca i sve ono što sa tim ide).

Quark je prije puno više citirao "pravila stjecanja" a to je bilo baš zabavno, a i više je muljao, toga više nema. Da stvarno, sad mi pade na pamet - toga baš nema u zadnje vrijeme. Šteta.

Weyoun zanimljiv, mada je i on u početku bio zanimljiviji, bio je prepredeniji, prikazivao se divno i krasno, voljan za dijalog i slično. Sada djeluje dosta okrutnije ali ne na neki zanimljiv način. Možda je stvar u tome što je ovaj Weyoun 8. klon a onaj koji je prije dugo bio je 6. klon, koji nam je poznatiji. 7. klon se samoubio da bi spasio Odu.

Nekako mi ne leži što su se Ezri Dax i Worf (tako lako) spetljali. Mislio sam da do toga neće doći, nekako je naginjalo da će ona biti sa doktorom Bashirom. A i u početku mi je bilo teško zamisliti Jadziju i Worfa, kao i Oda i Kiru.

Kad se Ezri pojavila baš me je interesovalo kako će se Worf postaviti prema tome, a i ona.

Kapetan Sisko je izrastao u dobrog kapetana, sviđa mi se. U početku nije djelovao tako...kapetanski. Sad je dobar.

Rom je u nekim situacijama i dalje levat, ali sad mnogo više ističu njegovu genijalnu stranu. No nije čudno da neko ko je bio (ili tako djelovao) levat i smotan ispadne nešto sasvim drugo. I nije čudno da parovi koji naizgled nisu jedno za drugo na kraju budu zajedno. Dešava se.

Što se tiče isticanja Proroka, vjerujem da ima onih kojima to smeta, to sam i pomislio i ranije. Meni je tu zabavno kako ih Sisko sluša, nisam to u početku očekivao. Čak i u ovim zadnjim epizodama kad su mu rekli da se ne ženi sa onom svojom isprve je odustao što me malo začudilo, ali kasnije je uradio ono što je uradio. Meni je to zanimljivo sa više aspekata. Vidjećemo koje će biti posljedice njegovog braka. Ali čini se će Proroci u ovih zadnjih nekoliko epizoda imati zanimljivije uloge jer je dosta čudno da su se sad po prvi put javili onoj kai Win i rekli joj da dočeka nekoga a ona u tome prepoznala prerušenog Dukata. I koja je uopšte Dukatova namjera? Ako su Proroci stvarno mislili na Dukata šta to znači? A ako nisu mislili na Dukata pa se kai Win zeznula... :D

I biće zanimljivo vidjeti šta će biti od one bolesti Osnivača...i kako je do bolesti došlo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2004, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hari_Haler je napisao:
da li je neko pratio onaj kratki serijal Star Trek-a (mislim da su ga emitovali poslije Voyager- a), koji se bavi prvim letovima Zemljana pomocu worp pogona ?

Serija se zove "Enterprise" i mislim da je najnovija u redosljedu snimanja, prikazuje sami početak čovjekovog istraživanja svemira pomoći warp pogona, prve kontakte sa drugim rasama. Dakle radnja i prije Kirka. Prikazali su samo prvi serijal, ne znam koliko ih je u ovom trenutku snimljeno. Mislim da kad sad završi Deep Space 9 ide opet cijeli Voyager.

Zanimljivo, "Enterprise" prikazuje radnju prije Kirka a ja Kirka nisam mogao gledati, ne njega lično :) nego serije sa njim, one prekidače na konzolama, ono pištanje komunikatora i ostalu "starudiju". Serija "Enterprise" prikazuje još starije vrijeme ali ju je dosta lakše gledati. A to je sve zbog "grafike". Ova serija je novija produkcija i, bar meni, lakše ju je gledati nego ono sa Kirkom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 18:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2001, 01:00
... Da i ja dam koji komentar...

Citiraj:
Ne svidja mi se gluma Cirroca Loftona ili je mozda u pitanju lose napravljen lik kapetana Benjamina Ciska ali uvijek mi je nekako neugodno dok ga gledam. Slicno je i sa Kirom, a Worf mi je po tom pitanju najgori.

U pocetku je Sisko zaista djelovao neharizmaticno, ali se nakon prva dva serijala i on popravio, pogotovo kad je uveden Defiant u seriju.
Ja se ne mogu na Kiru naviknuti i na njen kez od uva do uva.
Sto se tice Worfa, na njegovom liku se pocelo malo vise raditi jos u STNG zadnja dva serijala, tako da je on vec bio poprilicno izgradjen karakterom.
Mada me nervira sto se stalno uvijek vraca na iste probleme, previse je osjetljiv po nekim pitanjima.
Jadzia je bila poprilicno kompletan lik sto je i normalno za Trilla.

Meni je odnos doktora i O'Briena najjaci i najrealniji kao i njihovi likovi zasebno. Svi su se u nekim serijama razvodnili previse sem njih dvojice. Bas se ne mogu sjetiti lose epizode sa njima.

Citiraj:
Za mene je najveci promasaj Dukat. Tipican proizvod americke kinematografije koja se rukovodi zeljama gledalaca a ne zdravim razumom. Treba nam jeben negativac, uvedimo crnog Dukat-a. Treba nam dobar-losh momak, Dukat-a cemo malo preurediti... Opet nam treba gad, zasracemo Dukat-a maksimalno...

Potpuno se slazem povodom Dukata. Koliko su ga puta prevrnuli to nije normalno. Taj lik mi je postao kao iz meksickih sapunica. U pocetku je zaista bio prava faca, negativac u ocima Federacije i cak se naslucivalo kako ce lijepo da pokazu da nije sve crno i bijelo u karakteru neke osobe i onda naravno upropaste sve. Garak je izuzetno interesantan lik, bio i ostao.

Sto se tice DS9 uopste, odmah mi je iza STNG. U globalu ima najmanje glupih epizoda.
Zaista se moze u Voyageru uociti odredjena pravilnost, 4 limunade od serije(razvodnjene do bola) i onda peta bude haos dobra.

U DS9 me u pocetku nervirala ta situacija Bejdzora i njihov odnos sa Federacijom, previse mi je Federacija licila na SAD i sve je opet nekako bilo prozeto politikom. Barem sam ja to tako vidio. Toga nema u STNG i zato mi je ta serija najbolja. Ljudi se bave istrazivanjem, unapredjuju se, uce, sve je to lijepo Pikard objasnio u jednoj epizodi... i zasto nema novca i televizije...
Ovdje se rijetko vidi da su ljudi duhovno uznapredovali, kao fol su napredni a problemi su ostali isti...
Ili recimo ona epizoda kada su ubili onog Romulanca radi visih interesa... tipicno opravdanje ponasanja nekih grupa ljudi ili cak drzava i organizacija u stvarnom svijetu.

Malo zurim pa sam ovo zbrzao do daske hehe

Pozdrav svim Trekijima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ajde da i ja ubacim koji komentar buduci da sam takodje veliki ST fan.

Sto se samog DS9 serijala tice kao i vecini ovdje na samom pocetku serija mi je djelovala suhoparno i neinteresantno, medjutim kako su epizode prolazile postajala mi je sve vishe interesantna, da bi na kraju zavrsila side by side sa Next Generation koji smatram najboljim ST serijalom :)

Sto se samih likova u seriji tice ...

Sisko - na pocetku dosadan, ukocen, k'o da ima metlu znate vec gdje ... kasnije pojavom Defianta (kao sto je i Jedi rekao) pocinje izgradjivati svoj karakter i licnost pravog kapetana. Druga stvar koja je mozda doprinljela njegovom liku je i to sto mu je dodjeljena uloga "Izaslanika" ... njegova vezanost za Bajor, u nekim momentima daje odredjenu dinamiku u seriji.

Jadzia - Njena smrt je definitivno jedna od najvecih tragedija u seriji (ako izuzmemo desetine miliona zrtava u ratu ;) "Najnormalniji" lik u seriji ... iako je bila high ranking officer i nevidjeno dobar inzenjer ponasala se u mnogo situacija najprizemnije i najslicnije ljudima danas. Cak i da to zanemarimo imala je svojih momenata u kojim je zabljesnula u borbi isl. Ako pak i taj razlog izuzmemo ostaje njen fizicki izgled ;)

Worf - Svidio mi se josh u Next Generation-u, tako je da je potpuno normalno da mi bude dobar lik i u DS9. Pozitivne strane mu se ogledaju u postovanju Klingonskih obicaja iako je odrastao u ljudskom okruzenju, mada kao sto ste vec i rekli zna pretjerati sa time. Druga stvar koja mi se svidja kod njega a i kod svih klingonaca je neiscrpna hrabrost i zelja za krvoprolicem te nanosenje tezih tjelesnih povreda svojim protivnicima raznoraznim hladnim oruzijima ;)

Dr Bashir - Fantastican lik, pogotovo otkako se saznala njegova "mracna" proslost. Jedne od najboljih epizoda u serijalu su upravo one u kojima on zauzima centralnu ulogu. Scene sa njim i O'Brienom @ Quark's su uvijek isprepletene humorom sto mi se takodje svidja. Rekao bih da se on i O'Brien jednostavno nadopunjavaju i cine jedan fantastican spoj bez kojeg bi serijal izgubio barem 30% interesantnosti.

O'Brien - Kao i Worf, pozitivni utisci iz Next Generation-a nastavljaju se i u DS9. Uvijek spreman za borbu, nema problema koji nije u stanju da rijesi. Druga stvar koja mi se svidja kod njega (mada i nije posebno naglasena) je odanost prema porodici.

Odo - Kao sto je Vader vec rekao, veoma interesantan lik upravo zbog toga sto se u ST serijalima do sada nije sreo metamorf ili barem nije bio zastupljen kao u DS9. Pored toga Oda karakterisu i mnoge osobine koje ga cine interesantnim likom od kojih je po meni najvaznija ta njegova "ukocenost".

Pff .. toliko za sad, nastavak slijedi, zurim, ima se obaveza ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok ne zaboravim .. jedina mana koju sam nasao u seriji : OVAJ NOVI TERMIN ! ! ! Bezveze, puno bolje je bilo kad je bilo ~14:00 sa reprizom ~00:00

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo se zakuhava, sad najviše problema možda može biti od strane preobraćene kai Winn koja je prešla na stranu pagh-utvara, vidjećemo šta sve ona i prerušeni Dukat mogu napraviti. A koliko vidim i Dukat i pagh-utvare imaju neki plan.

Inače kai Winn je izrekla neke dosta zanimljiver stvari u ovoj epizodi, i iako je uopšte nisam volio na početku kasnije sam u njenom liku oučio neke zanimljive stvari.

A Weyoun i Briji su baš razljutili onog glavnog Kardasijanca, to bi im se moglo odbiti od glavu. I ovaj novi Weyoun je prilično samouvjeren.

Jedi je napisao:
Ili recimo ona epizoda kada su ubili onog Romulanca radi visih interesa

E da, Garak ga je majstorski sredio :D

Inače Deep Space 9 završava u sledeću srijedu, a od četvrtka (5. avgusta) ide Voyager.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Njena smrt je definitivno jedna od najvecih tragedija u seriji

Meni je veoma čudno kako njena smrt u samoj seriji nije prikazana kao tragedija, nije se mnogo žalilo i ostalo što uz to ide. Čovjek bi očekivao da će kod smrti tako jakog lika pola epizode biti posvećeno tužaljakma i stanju likova usljed tog događaja. Ako se sjećate ne dugo prije nego što je Jadzia poginula bila je ona epizoda kad oni u Defiantu dobiju poziv za pomoć od one žene i idu prema njoj da joj pomognu i gdje stalno neko radio vezom priča sa njom. A kad dođu do planete na kojoj se nalazila ispostavi se da je ona davno umrla. Tada je bilo više tužaljki za njom i svečanih/ispraćajnih govora o njoj nego kad je Jadzija poginula.

Možda je to zato što se "Jadzija" ponovo pojavila, u nešto izmjenjenom obliku, pa kao da nije ni poginula. Inače to je efikasan način da zamijene glumicu a ostavr isti/sličan lik u seriji.

Hologram Vik Fontejn mi je baš zanimljiv lik, više od holograma. Ona nedavna epizoda kad mu pomažu da sačuva hotel od mafijaša pa pljačkaju blagajnu je bila baš dobra.

V@nja je napisao:
Pored toga Oda karakterisu i mnoge osobine koje ga cine interesantnim likom od kojih je po meni najvaznija ta njegova "ukocenost"

Da, ta njegova "ukočenost" i izolovanost (koja je bila mnogo izraženija u početku serije) je zanimljiva i daje mu posebnu crtu koja ga izdvaja od drugih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da nastavimo :)

Likovi

Kira - Interesantan lik ali nista posebno, ne odudara puno od ostalih 1st officer-a u ST serijalu

Ezri - Lici na Jadziju u nekim segmentima ali nije dovoljno dugo priutna da bih donio neki poseban sud

Garak - Jedan od najboljih likova u seriji - kratko i jasno ;)

Quark - Side by side sa Garakom, bez njega i njegovog zanovijetanja o neplacanju racuna i vjecne zelje za zaradom gold pressed latinuma serija nebi bila to sto jeste :) Druga stvar koja ga cini jako interesantnim su njegova vjecna prepucavanja sa Odo-om. Uprkos tome mislim da bi njih dvojica rado pomogli jedan drugome kad bi to bilo potrebno

Ima ih josh ali ...

Sto se Jadzijine smrti tice, istida na da nije prikazana kao tragedija u seriji, ali je za mene bila tragedija ;)

Epizoda kada je ubijen romulanski drzavnih je odlicna, malo je prcati o tome. Garak je to odradio krajnje profesionalno ;) Inace sto se Garaka tice, jako mi je interesantno kada on prica o svojim dozivljajima iz Obsidian Ordera, mozda cinjenica da on nikada nista konkretno ne otkrije to cini jos interesantnijim.

Vik Fontejn je takodje jako interesantan lik, sve epizode u kojima se javlja su karakteristicne za sebe, prija malo bijeg od futuristickih fazona. Ova poslednja epizoda sa pljackom kasina je bila bash dobra, pogotovo planiranje i problemi pri samom cinu pljacke :)

Sto se Dukata tice, imao je svojih momenata u onim epizodama dok mu je kci bila ziva, poslije toga je postao krajnje dosadan.

Sto se trenutnih desavanja u seriji tice, danasnja epizoda je bila dosta dobra, kako zbog desavanja sa Dukatom tako i sa problemima nastalim u Dominiju, jedva cekam da vidim sta ce se sutra desiti kad se Ezri i Worf vrate na DS9, predpostavljam da ce u ovih poslednjih par epizoda doci najzescih sukoba do sad :)

Jedna od najinteresantnijih epizoda mi je ona kada federacija ponovo zauzima DS9, tj ona kada se desi najveci fight u ST svemiru. Jedini koji po meni mu mogu parirati je napad na Borg cube u ST filmu i borba Enterprise-a/2 Romulansa broda vs 'andzara u Nemesisu :)

Da li su vam se svidjele one epizode iz paralelnog svemira? Meni su odlicne, pogotovo tamoshnji Bashir ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jao .. 5 avgust, ja idem na more 30.07 .. shit !

Ostanite u toku .. nek pise neko sta se desava, steta sto cu propustiti kraj :)

Sto se Voyager-a tice, nekako mi je previse nedinamican .. sve pokusavaju rijesiti penzionersko-diplomatskim putem ... mozda zbog toga sto je Voyager mali brodic ... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Inace sto se Garaka tice, jako mi je interesantno kada on prica o svojim dozivljajima iz Obsidian Ordera, mozda cinjenica da on nikada nista konkretno ne otkrije to cini jos interesantnijim

Da, sjećam se epizode kad je nekoliko puta mijenjao priču o tome šta je radio u prošlosti :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2004, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Najbolje je kada prica o Interrogation-ima koje je sprovodio ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 10:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Neke stvari mi nisu jasne... Kakvog uticaja na bilo šta ima eventualna pobuna na Bajor-u? Otkako je čuvena crvotočina zatvorena za prolaz kada je Dominijum u pitanju, i DS9 i Bajor su izgubili strateški značaj. Jeste li primijetili da se sad sve neke velike bitke dešavaju daleko od njih? Oni eventualno upadnu u područje Dominijuma kao neki špijuni i to je to.
Ako se Bajor pobuni zbog kai Win, ko ga šiša? :) Imaju par kanti od brodova i ništa više.
Mislim da je to kilavo isforsirano da bi radnja ispala zapetljanija, a dobar simptom bezveznosti je i to što je kameleon-Dukat umiješan.

Dalje, što se tiče politike... Eto, Federacija vodi rat, ali su njeni ljudi strogo dobri i mnogo fini. Kad se desi neki pokolj onda je to djelo Klingonaca. Garak je ubio onog Romulanca, a cijela epizoda je onda pravdanje kapetana kome je mnogo žao. Manijak ubica je Vulkanac... Zapovjednik federacijskih snaga na DS9 je čak religiozna ličnost. (jer drugačije teško da bi mogao imati neko opravdanja za svoje bavljenje tamo sem vojnih interesa Federacije)
To se inače zove propaganda. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 16:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Sve mi se cini da nam se u pocetku Sisko nije svidio zato shto smo bili previse naviknuti na Picard-a, a tako harizmaticnog vodju je tesko zamijeniti... Jedi, i ja nikako ne mogu a da ne pravim paralelu izmedju Federacije i USA ili NATO-a. Zato nikako ne mogu da se opredijelim za stranu u seriji ili na igrama, npr. kad igram Star Trek - Birth of the Federation obavezno biram Kardasijance. Sjecam se jedne Ouark-ove izjave nekom tipu koji se zalio da su pica koje piju ljudi odvratna. Ovako nekako mu je Quark odgovorio : “ Njihova pica djeluju veselo, pjenusavo, primamljivo i bezopasno. Ali, kad ih probas skontas koliko su bljutava. Federacija je ista takva vesela i pjenusava i...”. To mi se jako svidjelo. Mislim da se moze primijeniti i na Coca Colu, Ameriku i EU i itd... Vader, i meni je Quark ranije bio zanimljiviji. (Volio bih procitati ona pravila sticanja koje je citirao)... Zanimljiv je zato shto u njemu postoji sukob dvije licnosti – hladnog poslovnog Ferengija, koji bi prodao i burazera za malo latinuma, i covjeka koji je iskreni prijatelj svim vaznijim likovima, a Odu narocito. Sad nekako vise sluzi sa potkusurivanje u epizodama i Odovo rame za plakanje po potrebi... Strashno mi se svidjela ona epizoda kada on Rem i Nog putuju kroz vrijeme i dolaze na Zemlju u XX vijek...

Bashir jeste sjajan lik ali nema harizmu. Smijesno je da ga se niko od nas u prvih nekoliko postova nije sjetio a mozda je i najveci heroj. Vader, meni se ne svidjaju Proroci zato shto nikako ne mogu da pronadjem neku pravilnost u njihovom ponasanju, nisam primijetio nikakvu viziju. Izgleda da oni u seriji sluze samo za kreiranje neocekivanih obrta...

Mislim da je veza Odo-Kira pogodak. Najvise odgovaraju jedno drugom, plase se sopstvenih emocija...

Blue, odlicno zapazanje :). Jebeni Ameri...

Hej, a kako vam se svidja ideja o Jem Hadarima, vojnicima-narkomanima ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobra ideja sto se Jem`Hadara tice .. ocigledno je da su oni takticki i fizicki superiorniji od vecine Federacijskih vojnika, cinjenica da su narkomani uvodi neki nazovi balans.

Hari, kad si vec pomenuo igre ja sam skoro uzeo Star Trek DS9 : The dominion wars .. neka space simulacija, cinila se interesantna medjutim nesto mi je radila kako treba ... Jeli ko igrao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danasnja epizoda je bila jedna od boljih ... poprilicno se zakuvalo. Svidjeo mi se Damarov potez. Jedva cekam sutrasnji nastavak. Zao mi jedino Defiant-a ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]