banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kill Bill 2
PostPoslato: 10 Maj 2004, 20:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
Eto promjena sto posto na bolje od Kil Bill1.
Nisam ga ni hteo gledati ,kad sam vidijo prvi deo, kako je bio užas.
Ali ovaj je dobar samo što moraš obavezno gledati prvi deo da znaš o čemu se radi u drugom delu.

PS:Pa sretmo svima koji još moraju gledati prvi deo :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2004, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
jebem ti pravopis i poruke :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2004, 15:07 
Pripravnik
Pripravnik

SiCkNeSS je napisao:
jebem ti pravopis i poruke :o

Da te nazovem po zanimanju "LOPOVE" meni je srbski jezik nažalost drugi jezik kojog koristim u životu i zato je takav moj pravopis u srbskom jeziku. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2004, 23:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Mar 2004, 20:43
zashto prvi deo uzhas? kako uzhas?

divan je :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2004, 13:40 
Pripravnik
Pripravnik

ath je napisao:
zashto prvi deo uzhas? kako uzhas?

divan je :oops:

Pa jedan dio onih prizora kad se tuku i kolju je snimit kao risanka a drugi kao filam.
I još ono prikazivanje kako su svi na kraju tuče brez udova.....užas i ludilo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 23:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Sjajno.Mnogo bolji film od prvog dijela.Neobicno,sokantno...ma Tarantino.Scene su sjajne.Ipak scena sa mambom mi je najbolja a Deril Hana odlicna.Preporuka svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2004, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kill bill vol1. je bio fantastican film po svim aspektima, ako vol 2 bude i priblizno dobar bice odlicno, ako se pak obistini to sto ste rekli da je 100% bolji to je onda i vise nego odlicno :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2004, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Drugi deo ima bolju pricu, ali sve je to isti shit.
:( :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2004, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Od osobe koja je dosta kritički nastrojena prema filmovima te ima velike zahtjeve od filma i koja mnoge dobre filmove proglasi za osrednje sam čuo da je Kill Bill 2 odličan i da je njime Tarantino nadmašio sebe, da je nastavak mnogo dublji od prvog dijela, sa mnogo boljom pričom, a to sam čuo i od drugih.

Meni se Kill Bill 1 svidio a ako je drugi dio bolji baš mi je drago.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2004, 20:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Bas tako.Daju se malo dublja objasnjenja oko svega.Tesko je reci bilo sta vise jer mnogi ga jos nisu vidjeli a citajuci kritike,samo bi i m pokvarilo gledanje.Ali dobro..reci ciu da se meni najvise svidjela prica o "ribici".Ko je gledao,znace.A od scena,mnogo ihj je ali odusevljan sam mambom kupljenom preko e-baya:)

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 22 Avg 2004, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Odlican film... svidja mi se sto je u drugom djelu sve objasnjeno sta se radilo u prvom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2004, 23:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo sam ga pogledao u kinu, fantastican film, u mnogo cemu razlicit od prvog dijela sto uveliko doprinosi njegovom kvalitetu

9/10

Kad vise ljudi pogleda film mogli bi smo otpoceti i neku opsezniju diskusiju jer po meni drugi dio daje poprilicnu kolicinu materijala za to, problem je taj sto je velik dio toga spoiler ....

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Upravo sam odgledao Kill Bill 1 da bi mi bio svježiji pred gledanje nastavka. Stvarno je dosta dobar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2004, 01:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2002, 13:32
I ja sam ga odgledao, stvarno je izvrstan. Vise se bazirao na samu pricu, a Uma fantasticna, muzika fantasticna, kamera fantasticna, likovi fantasticni i naravno Tarantino fantastican.

Za oba dijela 10/10 .... svaka cast :wink: ))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2004, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Gledao sam ga sinoć. Dobar je, ali kako su ga neki nahvalili očekivao sam nešto više, nešto možda drugačije. Ali moguće je da nisam uočio ono što su drugi uočili pa pozivam ostale da počnu sa konkretnijim komentarima na film.

Film je prilično dobro urađen, ispunjen, bez nezanimljivih dijelova, nisam ni osjetio kako je vrijeme prošlo dok sam ga gledao.

Meni se svidjela ona priča o razlikama između Supermana i Spidermana.

Ako se ne varam onaj kineski učitelj borilačkih vještina je živio 1000 godina? Zanimljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2004, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spoiler

Citiraj:
Ako se ne varam onaj kineski učitelj borilačkih vještina je živio 1000 godina? Zanimljivo.

To je prvo pitanje koje sam htio posativit Vader ... Sta mislite zasto je to uradjeno bas tako?

Druga stvar koja me interesovala je da li je onaj Budov mac na kojem ima gravura neki "lijevi" mac ili je on stvarno lagao da je zalozio Hanzov mac? Ako jeste, zasto?

Ono sto me fasciniralo u filmu je cinjenica da i pored svega Kido i dalje voli Bill-a ... mozda se to u neku ruku ogleda i u nacinu na koji ga ubija ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2004, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U narednom tekstu ima SPOILERA pa neka ne čitaju oni koji nisu gledali film.

Zašto je napravljeno da je taj učitelj borilačkih vještina živio 1000 godina? Pa ne znam, valjda da bi se dočarao njegov autoritet i znanje. Tarantino je koristio razne elemetne u filmu, između ostalog mu očigledno nije nepoznato vjerovanje da na istoku zaista postoje duhovni učitelji i učitelji borilačkih vještina (kod njih je to često spojeno) koji su veoma dugovječni.
Mada način na koji je dotični učitelj poginuo je poglup, to mu se moglo desiti samo ako je prilično opao u duhovnosti (dešava se). Za Budu mislim da važi da je umro jer je pojeo otrovne gljive, koje mu inače ne bi naškodile ali je i on opao u duhovnosti. Tako sam bar čuo.

Što se tiče samog ponašanja tog učitelja...hm...možda je takvo ponašanje dobro ali možda većini ne odaje utisak da se radi o osobi koja živi 1000 godina.

Mislim da je Bud lagao kad je rekao da je prodao mač i da je onaj mač koji je Beatrice pronašla zaista Hanzov mač. A zašto je lagao, pa to sam se i ja pitao. Možda je znao da bi mu ga ona jednooka vještica željela preuzeti a nije želio da dođe u iskušenje da ga proda. Činjenica da nije želio prodati svoj mač nego ovaj najnoviji kog se dokopao govori da mu je stalo do toga da zadrži svoj.

A svi oni su zaista profesionalci. Recimo to kako je Bud dočekao Beatrice sa dvocjevkom, strpljivo sjedeći na stolici za ljuljanje. Onda ona jednooka vještica koja sve zapisuje u notes, pa fazon sa zmijom. Interesantno je da je za vrstu zmije koristila crnu mambu, a to je ime od Beatrice u toj njihovoj organizaciji, pa ispada da je Bud poginuo od Beatrice, a i bi poginuo od nje da ga zmija nije ubila. A i jeste na neki način poginuo od Beatrice je je do svega toga (novac - zmija - ujed - smrt) došlo tako što je on želio prodati Beatricin mač.

Primjetno je kolika je moć elementa izmenađenja, u prvom filmu ni O'Ren Iši ni ona crnkinja ni Sofi nisu očekivali Beatrice. Ovde su je svi očekivali i odmah joj je bilo teže, recimo Bud ju je sjajno dočekao dvocjevkom, a Bill je napravio performans sa kćerkom baš u trenutku kad je ušla.

Neke reakcije likova su mi bile upečatljive i odavale su određen nivo. Prvo u prvom filmu kad na početku Beatrice ubije crnkinju i vidi da je to njena kćerka vidjela, kaže joj da će je čekati ako kad poraste bude smatrala to za nepravdu, dakle daje sebi pravo da se osveti ali to isto pravo daje i drugima, čak protiv same sebe. Malo ko bi to učinio, svi sebi daju pravo da se ljute na druge, da se osvete, a kad se njima to učini onda to smatraju nepravdom.

Druga upečatljiva stvar je scena koja je bila prikazana na kraju prvog dijela a ponovljena je i u drugom dijelu, kad Bud kaže Billu: "ta žena zaslužuje svoju osvetu, a mi zaslužujemo da umremo". Trebalo je imati nešto pa to reći. A još i način na koji je on to rekao, smireno, bez straha, potpuno prepušen onome što će biti, po principu "biće šta će biti i nema svrhe nervirati se i strahovati".

Ima ovde dosta neogovorenih pitanja, npr. zaštio je Tarantino kod svakog izgovaranja imena "Beatrice" puštao zvuk piiii kao kod psovki, da bi tek u drugom dijelu drugog filma odjednom otrio to ime. Isto tako je Bill prikazan tek u drugom filmu. To je opet istočnjački stav: "čuvanja u tajnosti dok ne dođe pravo vrijeme".

Meni se sviđa nelinearnost u hronologiji prikazivanja priče, skakanje iz sadašnjosti u prošlost i slično.

Scena zatrpavanja u kovčeg je zaista upečatljiva...i meni nekako najmučnija u filmu. Zamisliti sebe u toj situaciji...
A Tarantino se baš potrudio da tu scenu što jasnije prikaže, zakucavanje kovčega, stavljanje u zemlju, zvuk zatrpavanja zemljom, odlazak autom, a sve to prikazano iznutra, iz kovčega. Nije snimio kako oni iuz vana zakucavaju kovčeg, kako ga polažu u zemlju i zatrpavaju zemljom. To je sceni dodatno dalo na snazi. A najviše je sceni dala na snazi ona baterijaka lampa koja joj je ostavljena, lampa pomoću koje se jasno vidjelo koliki je to prostor unutra, lampa koja je dočarala okrutnu agoniju te situacije. A najgora stvar u toj situaciji nije taj mali prostor nego saznanje da se iz njega ne može izaći...i da je to kraj.

Dosta ljudi se boji da budu živi zakopani.

Mogu da shvatim da je Beatrice probila sanduk ali ne mogu da shvatim kako je "isplivala" kroz 2 metra zemlje. Ako ćemo pravo ona zemlja kojom je zatrpana je rastresita (jer je svježe prekopana) i trebala bi ući u kovčeg kroz probijenu rupu koja je veličine pesnice ili nešto veća, a kako onda izaći iz kovčega kroz toliku rupu i kroz 2 metra zemlje?!? Mora da joj je jedan od učitelja bio Koperfild :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 13:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Ljudi nemojte traziti logiku tamo gdje ne treba biti, Kventin je dao sebi oduska, i filmu bi mogli naci 1.000 neralnih stvari, ali on je to i namjerno napravio i to mu daje odredjenu draz (kao npr. letenje u zmaju i tigru koje je ljude isfuravalo...ccc)
Licno meni je za pola ocjene bolji prvi dio, jer sam uzivao u borbama,klanju i krvi :vamp: he he, on je ko klinjo (a i sada) obozavao kung-fu i samurajske filmove, sto se moze i vidjeti u oba dijela. Nek pozivi jos 100 godina i snimi jos ovakvih krvavih morbidnih i opaljenih filmova :2gunfire:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

SPOILER

Bud po meni sadrzi u sebi dvije licnosti, jedna je ona spoljasnja slika - ispicuture i "klosara" koji bi uradio sve za pare dok je druga osoba pravi profesionalni ubica, spreman i pripremljen na sve u zivotu (upravo o onome sto je Vader govorio, jedini je on bio spreman za Kido pored Bill-a). I pored toga sto je on hladnokvni ubica on pokazuje odredjene moralne vrijednosti recenicom na kraju prvog filma, medjutim i te moralne vrijednosti su potisnute onim "zivotinjskim" u svima nama, nagonom za opstanak. Ja licno mislim da nije tog nagona da bi Bud postio Kido da ga ona ubije, kao neki vid kompenzacije za sve sto je propatila. Druga stvar koja pokazuje njegove vrijednosti je i cinjenica da on nije dao Hanzov mac, sto zbog toga sto je taj mac stvarno neprocjenjih sto zbog toga sto mu je to dar od brata ...

Sto se tice samog cina zakopavanja Beatrice u grob, u momentu sam pokusao sebe zamisliti u toj situaciji, proslo me 10000 zmaraca, stvarno nije prijatan osjecaj :) Mada opet on govori o samoj Beatrice i cvrstini njenog karaktera i odlucnosti da uspije u svojoj namjeri.

Uciteljevo ponasanje ... kao i svaki ucitelj u filmovima, nadmen i prepotentan s' vana a iznutra dobar, posten prepun vrlina i spreman da podjeli svoje znanje sa ucenikom ako shvati da je on vrijedan toga. Opet jos jedan dokaz Beatricine posebnosti, jedino je nju naucio onu tehniku "5 prstiju"

Jednooka vjestica mi je najodvratniji lik u filmu, gora je i od samog Billa koji je iako ucinio to sto jeste ipak volio Beatrice ... Na kraju filma se to najbolje pokazuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Meni se kod Buda svidjelo ono što je rekao "ta žena zaslužuje svoju osvetu, a mi zaslužujemo da umremo" ali mi se nije svidjela okrutnost postupka sa Beatrice, nekako kao da je to bilo u suprotnosti sa onim što je rekao, a opet možda i nije.

I meni je jednooka vještica najgori lik u filmu, svi ostali imaju neke zanimljive crte, nešto što ih izdvaja.

Zanimljivo je Billov odlazak u smrt, znao je da će umrijeti nakon 5 koraka, samo se pozdravio sa Beatrice i spokojno otišao u smrt. A i njoj je bilo vidno žao, ali je znala da mora tako završiti i ne vjerujem da je u njoj bilo kajanja. Ja sam se samo prepao da se na kraju ne desi da se ona vidjevši kćerku i Billovo odnos prema kćerki ne raznježi i odustane od osvete, jer bi to bilo u suprotnosti sa svim elementima u filmu. A to što je ipak ubila Billa nakon scena koje su je mogle raznježiti takođe daje snagu i potvrdu osnovnoj poenti filma koja se može izraziti u jednoj riječi - osveta.

Veoma je zanimljiva Billova otvorenost prema kćerki, kad kaže da je mama ljuta na njega jer je pucao na nju, to kaže djetetu pred spavanje :)

Kad je Bill otišao kod učitelja da izmoli da ovaj uči Beatrice, zna li neko zašto se vratio sa povredama na licu?

I kome se uplakana Beatrice na kraju filma zahvaljivala na podu WC-a?

DIAB10 je napisao:
Ljudi nemojte traziti logiku tamo gdje ne treba biti, Kventin je dao sebi oduska

Ima i toga, neki sebi daju oduška i naprave film koji nije stereotipan.

Ali ipak treba biti oprezan, nekad (ne vezano samo za film već i u životu) ne vidimo smisao na površini ali on postoji, i bila bi greška odustati od traženja smisla samo zašto što ga ne vidimo na prvi pogled. Recimo pomenute scene letenja u "Tigru i zmaju", neko će ih shvatiti kao davanje oduška i odstupanje od stereotipnosti, ali ima i onih (uključujući mene) koji smatraju da su to realne sposobnosti koje se mogu razviti. Istočnjačke borilačke vještine su tijesno vezane sa duhovnošću, duhovnim učenjima i filozofijom, pa samim tim i duhovnim sposobnostima koje su oni kombinovali sa borilačkim vještinama. Njihovi učitelji borilačkih vještina su učenike učili i meditaciji i ko zna čemu još. Poznato je da neki učitelji žive mnogo duže od prosječnog života, i da su u stotim godinama vitalni i pravi majstori borilačkih vještina. To nisu mogli postići samo fizičkim treningom. Zapadnjački treneri ma kako bili dobri vremenom "zahrđaju", a to je zato što pored tehnika nisu razvijali i duhovnost. Kao što reče jedan duhovni učitelj treba uporedo razvijati tijelo, um i psihu (duh). Ako se razvija samo jedno a ostalo zapostavi rezultati nisu kakvi bi mogli biti, a mogu biti i pogubni. Nije u redu asketsko zapostavljanje tijela kako rade neki istočnjaci, a nije u redu ni forsiranje tijela i zapostavljenje duha kako rade zapadnjaci. Treba naći sredinu. Interesantno je da smo mi između istoka i zapada. Možda bismo trebali dati primjer.

A ako se ne varam i u Kill Bill 1 ima scena kad Beatrice pomalo levitira, kad skače-leti na onaj viši nivo u lokalu u onoj masovnoj borbi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]