Evo nekih komentara onih koji su gledali film
Citiraj:
ja bih samo dodao da je gluma bila izvrsna, ne samo glavnog glumca, vec i Monice Belluci ali jos vise bugarskog glumca ( koji se zamislite zove Hristo ) koji je glumio Pontija Pilata i rumunske glumice koja je glumila Bogorodicu
Citiraj:
Svidja mi se, i ovo ne pricam kao mazohista, sto se Mel odlucio da provede dosta vremena na mucenickim scenama, jer samo tako bi mogao da uzdrma nas publiku. Ja sam, bas u tim trenucima dok su mi ronile krokodilske suze, shvatila KOLIKO je Isus zapravo patio za sve nas. Jeste Biblija Biblija - procitas i znas da je Isus dosta patio. Ali ja sam vizuelista i po gledanju ovog filma sa da stvarno znam KOLIKO je patio
Citiraj:
A to je, koliko god to neko hteo priznati ili ne, jedan jedini istorijski dogadjaj koji je odredio sudbinu covecanstva, sve ostalo je daleko iza po vaznosti...
Citiraj:
samo da dodam nesto:
da li je neko obracao/obratio paznju na Isusove sake dok je visio na krstu (tri prsta - palac, kaziprst i srednji prst - su ispruzena a druga dva ne)?
ima slika na internetu koja ovo prikazuje
Citiraj:
Za pocetak duga kosa, za sta je istorija dokazala da je teski promasaj s obzirom da nema sanse da je Hrist bio dugokos, jer muskarci tog vremena u tom podneblju su bili kratko podsisani, a on, u jevandjelju se tvrdi, nije nicim hteo da skrece paznju na sebe i da se po bilo cemu razlikuje od ostalih apostola (zato je Juda morao poljupcem da ga oda i pokaze)
ovo je tačno
Citiraj:
Svi su cutke izasli iz sale kada je zavrsen film i po prvi put je bio muk u sali za vreme prikazivanja filma sto govori mnogo toga, mnogi su plakali
Citiraj:
Film je bez sumnje drugaciji od ostalih i ima svoju vrednost
Citiraj:
Marksizam juce i liberalizam danas pokusavaju iz petnih zila da umanje vaznost Biblije, ali nam istorijsko iskustvo pokazuje da ljudski rod moze bez nauke ali bez vere ne moze!
Zato i imamo fenomen da ljudi ne mare puno za sletanje na Mars ali hrle da vide, cuju i razgovaraju o tamo nekom - vaskrsenju!
Citiraj:
U pet dana Passion of Christ je zaradio u sjevernoameričkim kinima 117.5 milijuna, više nego svih 12 filmova zajedno iza njega na box officeu
ovaj komentar je bio u utorak 02.03.2004.
Citiraj:
Odgledah film i mogu reci da je vredan gledanja. Ne pamtim neki film da mi je naterao suzi na oci kao ovaj u nekoliko scena
Citiraj:
Mel G. je po prvi put dotakao tu "brizljivo skrivanu i minimiziranu
holivudsku istinu" Hristovog mucenickog umiranja.
I razotkrio nam je pravu istinu tog surovog doba ....gde je jedno
telo bilo izlozeno krvavom mrcvarenju i pogubljenju za radi ocuvanja nekih smrdljivih "dogmi i vrednosti", koje su vec bile nazidane... a
Njegovim pojavljivanjem bile vec skoro srusene
Citiraj:
Osim toga, negdje već procitah (ispravi me ako grijesim) da ti dvojiš i u samo postojanje Isusa? Pa barem oko te njegove povijesne izvjesnosti nikad nije bilo ozbiljnijih rasprava...