banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2004, 19:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Da li je iko pogledao film, ako jeste, sta mislite?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 19:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ni cuo, ni vidio! :lol:
PS: Ni pogledao!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zna li neko kad film stiže kod nas? Načuo sam da stiže u aprilu, Hrvati kažu da njima dolazi oko uskrsa.

Neko je kukajući što ćemo ga još dosta čekati rekao "pa što mu toliko treba da dođe, kao da ga čamcem donose" :)

Nisam gledao...ali sam svašta čitao. Čitao sam po forumima (stranim i domaćim) komentare onih koji su gledali.

Film je izgleda psihološki izuzetno jak. Dojam da je film psihološki sam imao kad sam prije par mjeseci gledao neke isječke iz filma na Cinema Magici no na to sam onda potpuno zaboravio, tek čitajući komentare onih koji su gledali uvidio sam da je film izuzetno psihološki jak. Ljudima zuji glava poslije filma. Doduše kako kome ali većinu film potrese.
Film je ako se ne varam po gledanosti pretekao "Return of the king" u prvoj sedmici prikazivanja. Reakcije su svakakve. Neko reče da je dodjela oskara bila u sjeni ovog filma.

Mislim da je i neki ateista rekao da će se zapitati poslije filma. Kao što su vjerovatno svi čuli jedna žena je dobila srčani udar za vrijeme prikazivanja filma i umrla. Čitao sam da je još neki čovjek imao srčani udar. Mnogi plaču za vrijeme projekcije ili izlaze dok još film traje, sala se nakon filma uglavnom napušta u tišini.

Naziv filma neki pogrešno prevode kao "Strasti Isusa Hrista" ali "The Passion of The Christ" znaci "Muka Hristova" ili "Stradanje Hristovo".

(od latinskog 'passio' što znači muka ili stradanje)

Naslov teme sam popravio, pisalo je passions, obrisao sam to s

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo nekih komentara onih koji su gledali film

Citiraj:
ja bih samo dodao da je gluma bila izvrsna, ne samo glavnog glumca, vec i Monice Belluci ali jos vise bugarskog glumca ( koji se zamislite zove Hristo ) koji je glumio Pontija Pilata i rumunske glumice koja je glumila Bogorodicu

Citiraj:
Svidja mi se, i ovo ne pricam kao mazohista, sto se Mel odlucio da provede dosta vremena na mucenickim scenama, jer samo tako bi mogao da uzdrma nas publiku. Ja sam, bas u tim trenucima dok su mi ronile krokodilske suze, shvatila KOLIKO je Isus zapravo patio za sve nas. Jeste Biblija Biblija - procitas i znas da je Isus dosta patio. Ali ja sam vizuelista i po gledanju ovog filma sa da stvarno znam KOLIKO je patio

Citiraj:
A to je, koliko god to neko hteo priznati ili ne, jedan jedini istorijski dogadjaj koji je odredio sudbinu covecanstva, sve ostalo je daleko iza po vaznosti...

Citiraj:
samo da dodam nesto:
da li je neko obracao/obratio paznju na Isusove sake dok je visio na krstu (tri prsta - palac, kaziprst i srednji prst - su ispruzena a druga dva ne)?

ima slika na internetu koja ovo prikazuje

Citiraj:
Za pocetak duga kosa, za sta je istorija dokazala da je teski promasaj s obzirom da nema sanse da je Hrist bio dugokos, jer muskarci tog vremena u tom podneblju su bili kratko podsisani, a on, u jevandjelju se tvrdi, nije nicim hteo da skrece paznju na sebe i da se po bilo cemu razlikuje od ostalih apostola (zato je Juda morao poljupcem da ga oda i pokaze)

ovo je tačno

Citiraj:
Svi su cutke izasli iz sale kada je zavrsen film i po prvi put je bio muk u sali za vreme prikazivanja filma sto govori mnogo toga, mnogi su plakali

Citiraj:
Film je bez sumnje drugaciji od ostalih i ima svoju vrednost

Citiraj:
Marksizam juce i liberalizam danas pokusavaju iz petnih zila da umanje vaznost Biblije, ali nam istorijsko iskustvo pokazuje da ljudski rod moze bez nauke ali bez vere ne moze!
Zato i imamo fenomen da ljudi ne mare puno za sletanje na Mars ali hrle da vide, cuju i razgovaraju o tamo nekom - vaskrsenju!

Citiraj:
U pet dana Passion of Christ je zaradio u sjevernoameričkim kinima 117.5 milijuna, više nego svih 12 filmova zajedno iza njega na box officeu

ovaj komentar je bio u utorak 02.03.2004.

Citiraj:
Odgledah film i mogu reci da je vredan gledanja. Ne pamtim neki film da mi je naterao suzi na oci kao ovaj u nekoliko scena

Citiraj:
Mel G. je po prvi put dotakao tu "brizljivo skrivanu i minimiziranu
holivudsku istinu" Hristovog mucenickog umiranja.
I razotkrio nam je pravu istinu tog surovog doba ....gde je jedno
telo bilo izlozeno krvavom mrcvarenju i pogubljenju za radi ocuvanja nekih smrdljivih "dogmi i vrednosti", koje su vec bile nazidane... a
Njegovim pojavljivanjem bile vec skoro srusene

Citiraj:
Osim toga, negdje već procitah (ispravi me ako grijesim) da ti dvojiš i u samo postojanje Isusa? Pa barem oko te njegove povijesne izvjesnosti nikad nije bilo ozbiljnijih rasprava...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 22:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo još jedan komentar koji prenosim u cjelini jer govori upravo o onim stvarima zbog kojih je ovaj film (i Mel Gibson) napadan: da je antisemitski, da predstavlja katoličko viđenje stvari i ostalo.

Citiraj:
Odgledao film.
Film je - ODLIČAN.
Kad kazem odlican to znaci da sam ga gledao sa vec unaprijed postavljenim mojim vlastitim ogranicenjima - nisam se htio emotivno angazirati u radnju filma nego hajd da provjerim moje vlastito poznavanje Biblije (mada me krste nevjernikom), kao i sto sam stavio akcenat na tehnicku stranu izvedbe filme, scenografiju, maske, kostime, specijalne efekte itd. To sto sam nastojao, ponekad neuspjesno, izbaciti emotivnu komponentu samo znaci da sam to ostavio za drugo gledanje tog filma, a bice ih mozda i par vise. Jednostavno nisam si htio ovom prilikom dozvoliti da i ja smrcam dok svi oko mene smrcaju i kriomice brisu suze.

Osvrt na nekoliko NEOSNOVANIH zamjerki Mel Gibsonu :

1. Gibson je katolik i potencira taj kut gledanja - NETOCNO.
Nigdje se tokom filma ne uvidja ta vrsta 'pristrasnosti' i radnja filma se jednostavno zasniva na Evandjelju. E sad ako postoje razlicite vrste evandjelja za katolike, protestante, pravoslavne, anglikance i statijaznam koje jos, onda Gibsonu nije nista za zamjerit. Mada koliko znam sve te Biblije se zasnivaju na istoj verziji (Vulgata?) i razlike (beznacajne) mogu nastati samo u prijevodu i nista vise.

2. Gibson i njegov film propagiraju antisemitizam - NETOCNO.
Ta prica o antisemitizmu u ovom filmu je tolika glupost koja nema nikakve osnove. Povjesna je istina da su Krista na smrt osudili prvenstveno zidovski visoki svecenici i to je fakat. Niti se u filmu potencira da svi Zidovi zele smrt Kristu niti je to igdje naznaceno. Dapace, ima scena u filmu kad onom Zidovu koji je pomogao Kristu nositi kriz rimski vojnik s prezirom kaze - Jew - drugim rjecima za njih Rimljane su svi Zidovi bili isti pa je i ovo razapinjanje od strane Rimljana gledano kao unutarzidovsko razracunavanje. Zato je radi mira u kuci (Judeji) rimski namjesnik odobrio visokim zidovskim svecenicima da se Krist razapne.
Ima nekoliko scena tokom te kalvarije (nosenja kriza ka Golgoti, jel se tako zove brdo razapinjanja?) gdje obicni Zidovi izrazavaju neskrivene simpatije prema paceniku i zalost prema njegovoj sudbini. Sto je bas suprotno ikakvom antisemitizmu.

3. Zamjerke da je previse nasilja i krvavih scena u filmu - NETOCNO.
Prikazane scene su samo minimum koji moze uopce docarati velicinu muka kojima je Krist bio izlozen. Uradjene jesu majstorski. Ali zasto i gledateljstvo ne bi osjetilo barem dio tih strahota iako samo kroz prilicno ogranicene audio-vizuelne efekte?
Da li si iko moze zamisliti kako to u stvarnosti izgleda? Nesumnjivo uzasno. Toliko uzasno da to nijedan igrani film ne moze docarati. Zato, nemojmo glumiti cvecke, to nasilje u filmu je samo minimum potreban da bi se koliko-toliko stekao uvid cemu je Krist bio izlozen. Po Gibsonu, sva ta radnja je strogo bazirana na Evandjelju, stoga molim zamjerke reziseru ne stoje.
Kao paralela, oni koji su prosli rat devedesetih vjerojatno su se zarekli da ce klincima lupiti samar cim se ta djeca pocnu igrati rata. Jer pojma nemaju koliko je rat grozan. Isto je i s Kristovim patnjama, nema filma koji moze docarati tu vrstu mucenja pa da prikazano bude pretjerano.

Gledao sam prije par dana polusatni interview s Gibsonom na ewtn mrezi i svaka mu cast. Jest on sada stavljen u situaciju da se brani od kojekakvih fantomskih napada sto on uspjesno cini. Ono na cemu mu cestitam jest da je uradio SVOJ film, da nije podlegao niti pritiscima biskupskih konferencija u US tako ni bilo kojim drugim. Jednostavno financirao je sam svoj film, uradio ga kako je htio, i uradio ga je ODLICNO i ISKRENO.

Film pod obavezno treba pogledati.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 09 Mar 2004, 02:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ja se već spremam za gledanje. Ići ću najmanje 4 puta. Mel Gibson rules!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
uglavnom reakcije su negativne

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 15:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Pogledala sam film sinoc, mnogo je bolji nego sto sam ocekivala. Ima dosta nasilja ali ja sam ocekivala i gore.
Ovdje sam skoro deset godina i nikada nisam cekala na ulazu duze od tri minute, sinoc skoro pola sata. Film dobija jako dobre kritike od strane gledaoca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
cula sam raznorazne kritike...izmedju ostalih da ljudi izlaze na pola projekcije..da je neka zena umrla neposredno nakon filma... da film na surov i beskrupulozan nazin prikazuje hristovo stradanje...antisemitizam ...itd itd

ne volim nesto mel gibsona... :wink: ali vjerovatno cu pogleadti film cim dodje..a kad dolazi u BL znate li?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2004, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ne znam gipsy da li si čitala ono što sam napisao ali već sam napisao ove stvari koje si rekla. Za tu ženu koja je umrla je bila vijest i na internetu.

Mnogi se žale na veoma krvave i brutalne scene u filmu. Ako je Gibson išao na to da film djeluje psihološki na ljude onda je razumljivo zašto je pribjegao tome. Film prikazuje posljednjih 12 sati Hristovog života a ti sati nisu bili lijepi.
I potpuno je tačno ono što je rekla djevojka čiji sam citat gore postavio da je jedna stvar pročitati u par stihova u Evanđeljima kako je Hrist mučen a sasvim druga stvar to vidjeti na filmu. Na čovjeka ono što vidi mnogo jače djeluje u odnosu na ono što samo pročita ili čuje od nekoga. Na to je ovaj film i išao.

Što sa tiče antisemitizma ne mogu govoriti jer još nisam gledao film ali po onome što sam čitao film dosta vjerno preslikava Enanđelja. Neki rekoše da su preslikana poslednja poglavlja Jovanovog Evanđelja, od 18. poglavlja. Ako je to tačno onda film prikazuje kako je bilo i tu Jevreji nemaju šta da se bune. Ne znam zašto ali često se krivica za Hristovo raspeće svaljuje na rimskog namjesnika Pilata ali ko je čitao Evanđelja (a baš posebno Jovanovo) mogao je vidjeti da je Pilat bio veoma voljan da pusti Hrista, jer je znao da su ga jevrejski rabini njemu predali samo iz zavisti.

Neki Amerikanci na svojim forumima na pitanje ko je kriv za Hristovu smrt rekoše - svi smo krivi. I to je tačno jer je Hrist umro za sve. Hristova žrtva važi i danas tako da ona pokriva i one koji danas žive.

A što se tiče Jevreja neko negdje reče da su oni navikli kroz istoriju glumiti žrtve a sad kad su oni ispali krivci odmah kukaju i žale se na neki antisemitizam. Jevreji su sami krivi za sve što ih je kroz istoriju snalazilo i da pažljivo čitaju svoj Stari Zavjet (jer Novi Zavjet i Hrista ne priznaju) vidjeli bi da im se kroz istoriju sve dešavalo kako im je prorečeno i najavljeno da će im biti ako odstupe od Boga (uključujući i stradanja u 2. svjetskom ratu).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2004, 03:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Vader je napisao:

A što se tiče Jevreja neko negdje reče da su oni navikli kroz istoriju glumiti žrtve a sad kad su oni ispali krivci odmah kukaju i žale se na neki antisemitizam. Jevreji su sami krivi za sve što ih je kroz istoriju snalazilo i da pažljivo čitaju svoj Stari Zavjet (jer Novi Zavjet i Hrista ne priznaju) vidjeli bi da im se kroz istoriju sve dešavalo kako im je prorečeno i najavljeno da će im biti ako odstupe od Boga (uključujući i stradanja u 2. svjetskom ratu).

Kakva uzasna izjava... vec sam se najezio ... Kako moze biti krivo ono dete od 4 godine koje je sa majkom otislo u gasnu komoru ? Kako moze biti krivo 6 miliona ljudi ? Za sta ?
Od ovakvih izjava mi je muka ... Isto tako neko moze reci da su Srbi sami krivi za Jasenovac i 700 000 ljudi, jer im je eto 'proreceno'. Uzas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2004, 12:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
navodno postoje dokazi da su jevrejski duh. vodje preko Kat. crkve sredili stradanja i da glume zrtve ne bili konacno dobili svoju drzavu
najjaci lobi u svijetu imaju
slazem se uglavnom sa Vaderom

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2004, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

techX je napisao:
Kakva uzasna izjava... vec sam se najezio ...

Ti si tech boy i ne čudi me da ove stvari ne razumiješ, kao što ni ja ne razumijem programiranje. Da bi nešto razumio moraš se u to udubiti, učiti o tome, proučavati. I sve to otvoreno i bez predrasuda. Ne možeš kritikovati nešto samo zato što to ne razumiješ.

Ukoliko želiš odgovore na ova svoja pitanja, ali baš iskreno želiš, onda te mogu uputiti na neke teme na "Duhovnost i Religija" na kojima bi mogao pronaći neke odgovore. Ovde nećemo pisati o tome.
Ali ukoliko ovo govoriš i pitaš samo da bi izrazio svoje nezadovoljstvo i diskreditovao nekoga što je rekao nešto što ti ne razumiješ onda se mani ćoravog posla jer nemam vremena za tako nešto.

Uostalom ako se ne varam ti nisi vjernik koji čita i poštuje Sveto Pismo. Jevrej-vjernik koji čita svoj Stari Zavjet (svoju Toru) ne bi pitao ovo što si ti mene pitao i ne bi se čudio onome što sam napisao. Razmisli o tome.

BSE je napisao:
navodno postoje dokazi da su jevrejski duh. vodje preko Kat. crkve sredili stradanja i da glume zrtve ne bili konacno dobili svoju drzavu

A u prilog tome: u 2. svjetskom ratu je stradalo 6 miliona Jevreja ali i, ako se ne varam, 20 miliona Rusa, nekoliko miliona Poljaka itd. Pa se za Ruse i Poljake niko ne češe i svi kao simbol stradanja u 2. svjetskom ratu imaju na umu prvenstveno Jevreje.

Jevrejima je Bog preko Mojsija, kojeg poštuju, dao proročanstvo u Jevrejskoj Tori, da će ih snaći mnoge nevolje i mnoga prokletstva ukoliko ne budu slijedili Boga i njegove zakone, između ostalog rečeno im je:

Podignuće na tebe Bog narod iz daleka, s kraja zemlje, koji će doletjeti kao orao, narod, kojemu jezika nećeš razumjeti. Narod bezdušan, koji neće mariti za starca niti će djeteta žaliti. (5. knjiga Mojsijeva 28, 50-51)

Nisu li ono Nijemci imali (i imaju) orla kao jedan od najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola? :roll:

Između ostalog rečeno im je da će Jevreje Bog rasuti po cijelom svijetu. A zar nije tako, zar nisu Jevreji najrasutija nacija po svijetu? Sve ovo i mnogo toga drugog što im se ispunilo je dato u njihovim svetim spisima za koje se zna da su nastali dosta vijekova prije nove ere.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2004, 20:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Nemam nameru opet flejmati ovuda sa tobom, cinjenica je da se nase vidjenje zivota zaista razlikuje. Medjutim,

- spominjes stalno tech boya i zaista ne razumem sta to znaci ? To znaci da ja nisam nikada procitao ni jednu knjigu ili spis koji se bavi duhovnim stvarima ? Dalje, govoris mi da ne cackam ono sto ne razumem ... zamisli kada bi ja tebi rekao: Hej, ostavi taj racunar istoga trena i napusti forum jer nemas pojma kako funkcionise ni jedno ni drugo ... ti si spiritual boy. Valjda uvidjas da je to glupost ...

- opet napominjem, NISAM ateista, verujem u nesto ali to nesto ne mora neophodno da znaci ono sto hriscanstvo tumaci, kao ni postovanje Svetog pisma ...

- proroke i ostale stvari stvarno ne bih da komentarisem ... ono sto se desilo sa Jevrejima u II Svetskom ratu je isto sto se desilo sa Poljacima, Rusima ili Srbima. Ja samo kazem da je ako nista, ono barem okrutno reci da su Jevreji krivi za svoje stradanje ... kriv je onaj koji je osmislio plan unistenja jednog naroda. Nemam predrasuda ni prema jednoj naciji i zao mi je svih nevinih ljudi.

Ovo sve napisano znaci da nemam nameru da te diskriminiram ni u kom slucaju, a na post sam reagovao da nisam ni gledao nickname veruj mi.

Sto se samog filma tice, moram da priznam da je ostavio dubok utisak na mene, ne toliko zbog biblijske price koliko zbog recimo nekakvih dodataka (kao npr. pojavljivanje djavola u toku stradanja i njegove dece) i preporucio bih ga svima. Toliko. Vader, ostaj pozdravljen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 09:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

techX je napisao:
spominjes stalno tech boya i zaista ne razumem sta to znaci ?

Time samo želim reći ono što si ti i sam rekao "cinjenica je da se nase vidjenje zivota zaista razlikuje". Ti si više okrenut nauci, tehnici, dokazima koji se mogu opipati i izmjeriti a ja sam više okrenut duhovnosti i svim onim što uz to ide. Lično smatram da ta dva svijeta ne moraju biti suprotstavljena i u zavadi, i o tome sam ovde negdje nešto i pisao. Ali često oni koji su okrenuti duhovnosti mnogo više priznaju nauku (ni ne mogu da je negiraju) nego što naučni tipovi priznaju duhovne stvari, čak i kad ih je teško negirati.

Citiraj:
Dalje, govoris mi da ne cackam ono sto ne razumem

O ne, nisam to rekao. Rekao sam samo da ako zaista želiš odgovore onda treba da se udubiš u duhovni pogled na svijet jer ćeš tek tako moći razumjeti ono što sam napisao. I rekao sam da ako iskreno želiš odgovore mogu te uputiti na neke teme na kojima se ponešto pisalo o tome. Ali da bi razumio te stvari morao bi prihvatiti neke stvari u koje sada gotovo sigurno ne vjeruješ (morao bi prihvatiti nešto iz spritual svijeta a ne sve posmatrati kroz tech svijet). I rekao sam da ako si ona pitanja postavio samo da bi izrazio nezadovoljstvo a ne da bi dobio odgovore i o njima razmislio onda nemam vremena da na njih odgovaram i to je istina a ne neko moje negodovanje. Često se desi da neko nešto ironično pita samo da bi kroz to izrazio svoj stav a ne zato što stvarno želi odgovore.

Ne želim ovde voditi ratove, želio bih da svi mi sa više razumjevanja i tolerancije posmatramo suprotstavljene stavove. A da bi se razumio neki suprotstavljeni stav mora se bar malo ući u način razmišljanja osobe koja ga je iznijela, mora se njen svijet (bio on spiritual ili tech) bolje upoznati.

I ti ostaj pozdravljen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2004, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Skinuo sam ga prekjuce sa neta, original je čini mi se ja starom jermnskom il koji već, a subtitle na engleskom ;).

Kad pogledam, javiću kakav je bio.

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2004, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zarada "Muka Isusovih" mogla bi biti druga u istoriji filma
Režiser američkog filma "Muke Isusove" Mel Gibson mogao bi da od tog dela lično zaradi najmanje 350 miliona dolara, ocenjuje njujorški "Wall Street Journal". Film, koji je u bioskopima počeo da se prikazuje 25. februara, već je zaradio 228 miliona dolara na blagajnama u Severnoj Americi, a kada ta cifra pređe 400 miliona, Gibson će sebi u džep moći da stavi 108 miliona dolara, procenjuje list. "Muke Isusove" će od prikazivanja u bioskopima u drugim zemljama, budućih prodaja na DVD formatu, CD izdanja sa muzikom iz filma i prodaje prava na televizijsko prikazivanje - zaraditi još najmanje 240 miliona dolara. List takođe procenjuje da će film od prikazivanja u inostranstvu zaraditi 400 miliona dolara. Ako "Muke Isusove" zarade više od 400 miliona dolara u SAD i Kanadi, to će biti druga najveća zarada u istoriji filma, posle Titanika - 600 miliona i ispred Gospodara prstenova - 369 miliona dolara. (Beta)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2004, 15:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
NIkako da stignem da dam svoj komentar.

Film je ( po meni) cisti promasaj.

Uradjen je po cistoj katolickoj teologiji. Daleko od istine i Biblije.

Film nije vrijedan gledanja

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2004, 22:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Da li ce uopste stici u Banjaluku?Po planu prikazivanja do 13.5.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2004, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Film je manipulatorski. Los film. Ovo govorim sa stanovista da ovaj film posmatram kao film, a ne novu vrstu otkrovenja. Film je vidno napravljen da se igra sa emocijama gledaoca. Takodje, mislim da je film previse krvav (scena bicevanja od otprilike 10-15 minuta je besmislena). Ako neko staje u odbranu govoreci da je to moralo biti tako (odnosi se na krv i mucenje) da bi ljudi uvideli koliko je Isus stradavao i patio za nas, onda je to smesan izgovor ili bolje da kazem opravdanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]