upravo sam odgledao film ovog komicara na novoj "spy hard" ("spijuniraj muski") i po ko zna koji put ismijao se do suza. zastitni znak koji krasi ovog glumca, a sto se meni nevjerovatno dopada ko njegovih filmova, jeste karakteristicni "glupi" humor, zbog kojeg me cesto zaboli stomak od smijeha, tako da jedva dolazim do daha

djeluje ko vic tipa "idu tri busa, jedan skrene desno, drugi lijevo, a treci za njima"...mislim da kontate o cemu govorim
iako njegova karijera traje pola vijeka i obuhvata preko 100 filmova i bezbroj tv programa, leslie nielsen je istinsku slavu postigao kasno u karijeri, kada je zaigrao u nizu parodija, od kojih je prva "airplane!" ("ima li pilota u avionu"). van ekrana poznat kao neslani saljivdzija i objesenjak, nielsen nije imao prilike da se kao takav iskaze na platnu dok nije dobio ulogu u pomenutoj komediji. to je dovelo do tumacenja lika velicanstveno nesposobnog policijskog porucnika frenka drebina u kultnoj tv seriji "policijska akademija" ("the police squad"), iz cega je nastao kultni film "the naked gun", kao i dva nastavka. nielsen se uspjesno oprobao u brojnim drugim komedijama, toliko dobro da oni koji znaju samo za njegove komicne uloge budu veoma iznenadjeni kad otkriju da je on sebe nekada davno shvatao smrtno ozbiljno u filmovima kao sto su "harlow" i "the poseidon adventure".