Sto se Tice ST: Enterprisea najvise me nervira amerikanizam(folirancija, oholost, mi mozemo sve itd.) I TOS(Kirk) je imao vise produhovljenosti nego ovi, a serije su snimane u sezdesetima.
Ipak, mislim da cemo se prilagoditi nakon desetak epizoda(nadam se).
Bez obzira sto je to "tek" 2151. zna se kako se mora ponasati oficir.
Ali eto, recimo da je vulkanka OK i Phlox(ili kako se vec doktor zove)... inzinjer mi isto nije los(mada i njemu fali koja daska), pilot je dobar, ali kapetan bez imalo harizme i leadershipa.
I ja mislim da su htjeli prikazati nesavrsenost i relativnu nesprenost ljudi za putovanje svemirom, ali mislim da su malo pretjerali. Mislim da bi se mi forumasi bolje snasli haha, naravno ja bih bio kapetan hehe.
Previse imaju predrasuda, a kao lafo su iskorijenili bolesti i ratove.
Bas to iskustvo sa problemima na Zemlji je isticano u ST: Next Generation.
I to iskustvo su primjenjivali u kontaktima sa drugim bicima.
Elem, meni je STNG najbolji serijal definitivno, uz njega sam odrastao... nakon dosta godina gledanja serija po nekoliko puta, Picard mi je najbolji lik. Svojevremeno to su mi bili Riker i naravno Data.
Svoje komentare o StarTreku mogu pisati danima, pa cu jos samo reci, da je za svoje vrijeme TOS(Kirk i Spock) serijal bio fenomenalan, i predstavlja besmrtni klasik. Voyager mi je bio problematican u pocetku jer su i oni bili malo razuzdani u odnosu na STNG, medjutim Sedma i doktor su izvukli serijal. DeepSpace9 nisam puno gledao tako da je glupo da pricam o tome.
Citiraj:
Q: I`m God!
Picard: I refuse to beleive that you are God.
Q: Blasphemy! I can smithe you...or something
Svi dijalozi Q-a i Picarda su odlicni. Q daje posebnu dubinu citavom Star Treku.
I za kraj...to za zavrsavanje problema za 10min je najbolje radio Scotie... kaze Kirku da mu treba 12 sati da osposobi warp ili transporter... Kirk se na to primi... Scotie to zavrsi za 1h i ispadne heroj i faca.
Beam me up, Scotie!!!