banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Dec 2013, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
decembar je, polako da se podvlaci godina....Evropa najjaci adut, vjerovatno sa svim pravom, vidi u Huntu ali ima tu jos filmova koje vrijedi pogledati.... Seidl i njegovi Paradise filmovi, britanski Upstream Color je izazvao dosta bure,a tu je i Selfish Giantkoji izgleda kao pravi britanski film. Mungiu i njegov Beyond the Hills je safe bet...Njemacku brani Barbara i Wadjda,Portugal Tabu. Audiard sakati Marion Cotillard u Rust and Bone, Sorrentino pravi svoj 8 ½ sa La grande bellezza... Fellini je imao Mastroiannia, Sorrentino ima Servilla....Kechiche je uzeo Kan sa Blue Is the Warmest Color koristeci cinjenicu da je i u 2013. gej tematika i dalje tabu...

dokumentarni filmovi standardno jaki....Act Of Killing vjerovatno najbolji dokumentarac godine. Blackfish sigurno u vrhu svih ko god bude pravio liste najboljih, sve sa Stories We Tell. Kao sto mi se cini da se svake godine pojavi (odlican) dokumentarac sa ribama, tako se i vise-manje svake godine pojavi film koji nema konvencijalne okvire, a bude bolji od vecine. Ove godine to je Leviathan.

od americkih filmova skromnog budzeta (da ne kazem indie) Linklater sa Before Midnight izgleda kao favorit. tu je Mud sa svojim Tom Sojer šarmom, Soderbergh i njegov TV film Behind the Candelabra koji je u jednom momentu za vrijeme snimanja bio obustavljen jer je izgledao, citiram ''previse gej''. Noah Baumbach je uvijek bio miljenik kritike tako da vjerujem kako ni Frances Ha nece biti izuzetak. Licne nade polazem u novi Redford film (koliko nikada nisam mislio da cu ovo reci) All Is Lost. Short Term 12 pretenduje na hidden gem titulu. Alexander Payne bi pretendovao na Oskar cak i da je u komi ali sa Nebraskom to i opravdava za razliku od prosloga filma. Michael B. Jordan nosi Fruitvale Station na svojim ledjima i tek cemo da vidimo sta moze! Ain't Them Bodies Saints izgleda kao rani Malick i to je dobro. Da, Place Beyond the Pines je priblizio kao nikada muski film zenama,a nas je ispostovao sa Evom Mendes, mi nismo zahtjevni, ne treba nam puno.

od filmova oko kojih se velika pompa pravi bice zanimljivo pogledati 12 Years a Slave, film o ropstvu u Americi koji je snimio crnac iz Engleske. prica se da je Blue Jasmine najbolji Woody Allen film u zadnjih previse godina. Scorsese je postao kao Ana Ivanovic, ne pamtim kada sam se obradovao zadnji put,a razocaravanja uzimam zdravo za gotovo. Wolf of Wall Street iz nekoga razloga malo podsjeca na period pravog Scorsesea,a tu je i Terence Winters tako da cu si dopustiti potajno nadanje. Gravity se usrao u zivot svim onima koji su naivno dosli da gledaju George Clooney film kao sto je i Malick prije dve godine svim Brad Pitt fanovima. Tom Hanksa su oteli u Somaliji i da su prije oteli brod sa DVD plejerima i Forrest Gump diskovima Captain Phillips bi dosta drugacije i ranije zavrsio.

dosta tek treba da izadje, dosta jos nije procurilo,a jos vise je preskoceno. ae sad malo vi

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
gledao sam taj hunt.

odlican, uz onaj francuski film o onom crncu i invalidu jedan od najboljih evropskih u zadnje vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Hobit II dio. :D 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 19:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Od svega ovoga, gledao sam samo Sajdla. Treba li da se zabrinem?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sto njega gledas ili sto ne gledas drugo? :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 19:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Što se mene tiče, ovo su filmovi vrijedni gledanja u 2013. godini (koje sam pogledao). Ovim redom:

1. The Hunt
2. Beyond the hills
3. Before midnight
4. Like someone in love
5. Searching for sugarman
6. Gravity

Još mnogo toga ima što mi se gleda (recimo Inside Llewyn Davis, 12 years, American Hustle, Nebrasca...).

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi vjecni romantik :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 19:58 
Veteran
Veteran

Hahaha...vrijeme je i tebi da pustim Oliveru Marković i sjajnu repliku iz Tesne kože.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 20:01 
Veteran
Veteran

Gnusni, napisao si lijep-informativni post, ali daj malo svoje viđenje, a ako ti nije teško mogao bi napisati i dostupnost gorenabrojanih evropskih filmova na torentima i titlova na srpskom.

P.s. Film "Nedodorljivi" sa crncem i Francuzom je film koji apsolutno svi hvale. Da li je samo meni blijed i dosadan?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
taksi je napisao:
P.s. Film "Nedodorljivi" sa crncem i Francuzom je film koji apsolutno svi hvale. Da li je samo meni blijed i dosadan?

Joj rasizma i rike. 8) :P

Pa i onaj crnac na kog mislis je francuz (Omar Sy).. rodjen, odrastao i zivi u FR. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovako na prvu, da proberem....mislim da je Hunt jako dobar,samo se bojim da Mads u buducnosti ne pukne pod sopstvenom tezinom. Seidl mi je dobar zato sto,mislim da sam cak ovdje negdje i pisao, ima tu neku kombinaciju preciznosti i (za filmskog reditelja) bolesne objektivnosti tj nepristranosti koju ima Haneke (izgleda da je do Austrije) i tu Bunjel mizantropiju. Mungiu je odlican i ocajnicki potreban uopste evropskom filmu (na slican nacin na koji je Zvyagintsev bio potreban ruskom). Audiard volim i mislim da je ovaj zadnji film pristojan. Sorrentino je nesto najzanimljivije sto je izaslo iz Italije u zadnjih dugo.

dokumentarci su dosta dobri s tim da od Darwin's Nightmare me film nije toliko izbacio iz nekog balansa kao Act Of Killing.

super je sto postoje ovi Before filmovi, da mogu gledati romantican film sa zenskom osobom bez da imam potrebu da je ostavim. Mud mi je dosta dobar i iako prica koja previse puta obradjena, kada razmislis dugo na tu temu nije bilo (vrijednog) filma. od Baumbache sam pogledao samo Squid and the Whale i samo se sjecam koliko me je nervirao film nakon cega sam citao ogromne hvalospjeve na njegov racun tako da kontam kako nismo na istoj strani i necu da se vise silim sa njegovim momentima. Paynea dozivljavam kao najpametnijeg profesora rezije. Korektni su to filmovi i sve ali jako cesto zna da udavi van pameti,doduse Nebraska izgleda OK. Ain't Them Bodies Saints ne bjezi od uticaja Malicka, uz neke sitne zamjerke dosta korektan film.

kontam da je McQueen odlucio da radi 12 Years a Slave iste veceri kada je Akademija dala Oskar Tarantinu za onu šaradu od Djanga koja ima veze sa stvarnim rasizmom koliko i Dusko Dugousko crtani filmovi sa stvarnim nasiljem nad patkama. pozelio sam se i Woodya i Scorsesea tako da se nadam da ce ovi filmovi biti bar dobri ako ne na nivou starih (s tim da je Woody po svemu sudeci dosta blize tome). Gravity mi je bio dosta zabavan, mozda zato sto mi je svemir ostao kao fascinacija jos od klinackih dana, mozda zato sto volim gledati kako Sandra Bullock pati u svakom prevoznom sredstvu u koje je ikada usla.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
1) The broken circle breakdown
2) Beyond the hills
3) Blancanieves
4) Paradise faith
5) Paradise love
6) Star trek (u moru zabavnih filmova koji su trebali da budu zabavni a to nisu bili, ovo je ispunilo ta očekivanja)

vjerovatno sam nešto zaboravio, a imam na kompu još desetak filmova koje tek treba da pogledam, pa je lista vjerovatno šira, ali eto, ovo je na prvu

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Egzistencijalni svemirski triler "Gravitacija", priča o korpciji "American Hustle" i nezavisna drama "Fruitvale Station" našli su se među 10 najboljih.

Na godišnjoj listi AFI-a našli su se i triler o somalijskim piratima "Kapetan Filips", drama o ropstvu "12 Years a Slave", drama-komedija "Nebraska", futuristička romansa "Her", Diznijeva istorijsa drama "Saving Mr Banks", folk komedija-drama "Inside Llewyn David" i Martin Skorsezeov "The Wolf of Wall Street". filmova 2013. prema mišljenju Američkog filmskog instituta.

Filmove "American Hustle", "Her" i "Gravitacija" tri kritičarska udruženja su u proteklih nedelju dana izabrala za najbolji film, dok je "12 Years a Slave" bio pobednik festivala u Torontu.

AFI listu sastavljaju kritičari, naučnici, filmski i TV umetnici i odbor Instituta i lista se objavljuje uoči nominacija nagrada Udruženja glumaca i Zlatnih globusa u sredu i četvrtak.

Filmovi koji se nađu na ove tri liste najverovatnije će biti u trci za Oskara a nominacije za prestižnu nagradu Američke akadeije za film biće objavljene 16. januara, piše Rojters.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/426136/Lista-deset-najboljih-filmova-2013

čuj "egzistencijalni svemirski triler"

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
E ljudi je li iko gledao Her? Ne znam sta da mislim, trailer me nije bas odusevio.

Sto se tice filmova koje sam ja pogledao, Hunt je broj 1, bez sumnje. Gravity je sjajan. Broken Circle je dobar.
Act of Killing je po meni jedan od najboljih dokumentaraca svih vremena, kao sto sam jednom ovdje i rekao.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 14:37 
Veteran
Veteran

Mislim da Her jos nije ni prikazan u Usa.
Trailer je zanimljiv. Nesto, slicne tematike, je bilo prije nekoliko godina. Zvalo se Simone sa Al pacinom ali veoma los film.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
http://www.funzona.com.ba/fun_vijest+M5346a6f6895.html

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 23:54 
Veteran
Veteran

Mijenjam redoslijed:
1. The Hunt
2. The Great beauty
3. Beyond the hills
4. Before midnight
5. Like someone in love
6. Searching for sugarman
7. Gravity

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2013, 08:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kako si ga promijenio kad je "The Hunt" i dalje na prvom mjestu? :D :D

ja sam u tri večeri pogledao 27 minuta "The Great beauty", neće pa neće

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2013, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Jel čuo ko za film "Don Jon"?
Dobio sam informaciju da se na zapadu šizi za tim filmom, a nema ga na torentu. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2013, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ko ti pusta informacije? :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]