Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12 Postovi: 31456 Lokacija: Je Suis Ahmed
Nominacije:
Film: 1. "The Artist" Thomas Langmann 2. "The Descendants" Jim Burke, Alexander Payne i Jim Taylor 3. "Extremely Loud & Incredibly Close" Scott Rudin 4. "The Help" Brunson Green, Chris Columbus and Michael Barnathan 5. "Hugo" Graham King i Martin Scorsese 6. "Midnight in Paris" Letty Aronson i Stephen Tenenbaum 7. "Moneyball" Michael De Luca, Rachael Horovitz i Brad Pitt 8. "The Tree of Life" 9. "War Horse" Steven Spielberg i Kathleen Kennedy
Režija: 1. "The Artist" - Michel Hazanavicius 2. "The Descendants" - Alexander Payne 3. "Hugo" - Martin Scorsese 4. "Midnight in Paris" - Woody Allen 5. "The Tree of Life" - Terrence Malick
Glavna ženska uloga: 1. Glenn Close - "Albert Nobbs" 2. Viola Davis - "The Help" 3. Rooney Mara - "The Girl with the Dragon Tattoo" 4. Meryl Streep - "The Iron Lady" 5. Michelle Williams - "My Week with Marilyn"
Glavna muška uloga: 1. Demián Bichir - "A Better Life" 2. George Clooney - "The Descendants" 3. Jean Dujardin - "The Artist" 4. Gary Oldman - "Tinker Tailor Soldier Spy" 5. Brad Pitt - "Moneyball"
Sporedna ženska uloga: 1. Bérénice Bejo - "The Artist" 2. Jessica Chastain - "The Help" 3. Melissa McCarthy - "Bridesmaids" 4. Janet McTeer - "Albert Nobbs" 5. Octavia Spencer - "The Help"
Sporedna muška uloga: 1. Kenneth Branagh - "My Week with Marilyn" 2. Jonah Hill - "Moneyball" 3. Nick Nolte - "Warrior" 4. Christopher Plummer - "Beginners" 5. Max von Sydow - "Extremely Loud & Incredibly Close"
Adaptirani scenario: 1. "The Descendants"- Alexander Payne i Nat Faxon & Jim Rash 2. "Hugo" - John Logan 3. "The Ides of March" - George Clooney & Grant Heslov i Beau Willimon 4. "Moneyball" - Steven Zaillian i Aaron Sorkin 5. "Tinker Tailor Soldier Spy" - Bridget O'Connor & Peter Straughan
Originalni scenario: 1. "The Artist" - Michel Hazanavicius 2. "Bridesmaids" - Annie Mumolo & Kristen Wiig 3. "Margin Call" - by J.C. Chandor 4. "Midnight in Paris" - Woody Allen 5. "A Separation" - Asghar Farhadi
Animirani film: 1. "A Cat in Paris" Alain Gagnol i Jean-Loup Felicioli 2. "Chico & Rita" Fernando Trueba i Javier Mariscal 3. "Kung Fu Panda 2" Jennifer Yuh Nelson 4. "Puss in Boots" Chris Miller 5. "Rango" Gore Verbinski
Strani film: 1. "Bullhead" Belgija 2. "Footnote" Izrael 3. "In Darkness" Poljska 4. "Monsieur Lazhar" Kanada 5. "A Separation" Iran
Dokumentarni dugometražni film: 1. "Hell and Back Again" Danfung Dennis i Mike Lerner 2. "If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front" Marshall Curry i Sam Cullman 3. "Paradise Lost 3: Purgatory" Charles Ferguson i Audrey Marrs 4. "Pina" Wim Wenders i Gian-Piero Ringel 5. "Undefeated" TJ Martin, Dan Lindsay i Richard Middlemas
Dokumentarni kratki film: 1. "The Barber of Birmingham: Foot Soldier of the Civil Rights Movement" Robin Fryday i Gail Dolgin 2. "God Is the Bigger Elvis" Rebecca Cammisa i Julie Anderson 3. "Incident in New Baghdad" James Spione 4. "Saving Face" Daniel Junge i Sharmeen Obaid-Chinoy 5. "The Tsunami and the Cherry Blossom" Lucy Walker i Kira Carstensen
Scenografija: 1. "The Artist" Laurence Bennett i Robert Gould 2. "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" Stuart Craig i Stephenie McMillan 3. "Hugo" Dante Ferretti i Francesca Lo Schiavo 4. "Midnight in Paris" Anne Seibel i Hélène Dubreuil 5. "War Horse" Rick Carter i Lee Sandales
Fotografija: 1. "The Artist" Guillaume Schiffman 2. "The Girl with the Dragon Tattoo" Jeff Cronenweth 3. "Hugo" Robert Richardson 4. "The Tree of Life" Emmanuel Lubezki 5. "War Horse" Janusz Kaminski
Kostim: 1. "Anonymous" Lisy Christl 2. "The Artist" Mark Bridges 3. "Hugo" Sandy Powell 4. "Jane Eyre" Michael O'Connor 5. "W.E." Arianne Phillips
Šminka: 1. "Albert Nobbs" Martial Corneville, Lynn Johnston i Matthew W. Mungle 2. "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" Edouard F. Henriques, Gregory Funk i Yolanda Toussieng 3. "The Iron Lady" Mark Coulier i J. Roy Helland
Muzika: 1. "The Adventures of Tintin" John Williams 2. "The Artist" Ludovic Bource 3. "Hugo" Howard Shore 4. "Tinker Tailor Soldier Spy" Alberto Iglesias 5. "War Horse" John Williams
Pesma: 1. "Man or Muppet" iz "The Muppets"; Muzika i reči: Bret McKenzie 2. "Real in Rio" iz "Rio"; Muzika: Sergio Mendes i Carlinhos Brown, reči: Siedah Garrett
Montaža: 1. "The Artist" Anne-Sophie Bion and Michel Hazanavicius 2. "The Descendants" Kevin Tent 3. "The Girl with the Dragon Tattoo" Kirk Baxter and Angus Wall 4. "Hugo" Thelma Schoonmaker 5. "Moneyball" Christopher Tellefsen
Montaža zvuka: 1. "Drive" Lon Bender i Victor Ray Ennis 2. "The Girl with the Dragon Tattoo" Ren Klyce 3. "Hugo" Philip Stockton i Eugene Gearty 4. "Transformers: Dark of the Moon" Ethan Van der Ryn i Erik Aadahl 5. "War Horse" Richard Hymns i Gary Rydstrom
Miks zvuka: 1. "The Girl with the Dragon Tattoo" David Parker, Michael Semanick, Ren Klyce i Bo Persson 2. "Hugo" Tom Fleischman i John Midgley 3. "Moneyball" Deb Adair, Ron Bochar, Dave Giammarco i Ed Novick 4. "Transformers: Dark of the Moon" Greg P. Russell, Gary Summers, Jeffrey J. Haboush i Peter J. Devlin 5. "War Horse" Gary Rydstrom, Andy Nelson, Tom Johnson i Stuart Wilson
Vizuelni efekti: 1. "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" Tim Burke, David Vickery, Greg Butler i John Richardson 2. "Hugo" Rob Legato, Joss Williams, Ben Grossman i Alex Henning 3. "Real Steel" Erik Nash, John Rosengrant, Dan Taylor i Swen Gillberg 4. "Rise of the Planet of the Apes" Joe Letteri, Dan Lemmon, R. Christopher White i Daniel Barrett 5. "Transformers: Dark of the Moon" Scott Farrar, Scott Benza, Matthew Butler i John Frazier
Kratki animirani film: 1. "Dimanche/Sunday" Patrick Doyon 2. "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore" William Joyce i Brandon Oldenburg 3. "La Luna" Enrico Casarosa 4. "A Morning Stroll" Grant Orchard i Sue Goffe 5. "Wild Life" Amanda Forbis i Wendy Tilby
Kratki akcioni film: 1. "Pentecost" Peter McDonald i Eimear O'Kane 2. "Raju" Max Zähle i Stefan Gieren 3. "The Shore" Terry George i Oorlagh George 4. "Time Freak" Andrew Bowler i Gigi Causey 5. "Tuba Atlantic" Hallvar Witzø ---------------------------------------------------------
Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41 Postovi: 2108 Lokacija: Izmedju zemlje i neba
Gledao sam 3 ili 4 s ovog spiska i nije mi jasno ni kako su dobili nominacije posto nisu vredni spomena. Definitivno jako losa godina za Oskar. Koliko vidim Montevideo nije nominiran, steta a bio je moj favorit. Bukvalno ni jedan od filmova koji su nominovani za naj film, rezija, glavna muska i zenska uloga nisam pogleda, cak ni cuo da postoje. Znam za War Horse i moneyball
Pogledao sam sve filmove nominovane za Oskar i nijedan nikada nikome ne bih preporučio pod objašnjenjem da ga mora pogledati. Ako već moram da pravim listu, ovako bi izgledala:
"Artist" "Midnight in Paris" "Extremely loud and..." "Hugo" "Tree of life" "Help" "War horse" "Moneyball" "The Descendants"
Filmovi koji su se meni svidjeli iz prošlogodišnje produkcije:
kakvi otuzni Billy Crystal nocas uopste humor je bio dno dna pa cak i za Oskara....od glupavog Will Ferrella i Zach Galifianakis pa do one debele ribe iz Djeverusa koja previse lici na Ricky Gervaisa.
drago mi je sto ni Cloney ni Pitt nisu pokupili Oskara (volim ih i jednog i drugog ali ne zna se koji je prosijecniji film). Sve je bilo jako predvidljivo i jako isprazno ali sam opet ostao po prvi put nakon mnooogoo godina do 6 sati ispred TV-a.
_________________ I'm getting weaker, I'm getting thin I hate how obvious I have been
Evo ja ću da ih postrojim, usput da bacim i komentar, mada nisam pogledala većinu filmova... Koliko god mi se The Artist dopao, nisam očekivala da će ovako dobro da prođe, jer inače ne volim ni Oskar, kao ni dosta filmova koji su kroz zadnjih dvadesetak godina nagrađivani...
Najbolji film The Artist Drago mi je zbog ovog izbora, jer će možda ova današnja omladina kroz jedan novi, zanimljivi i jako lijepi film početi malo da gleda i korijene kinematografije Ako je nakon ovog filma bar 1% ljudi odlučilo da pogleda neki nijemi film, njegov zadatak je ispunjen.
Spoiler:
Edit: Idalje se držim teze da je dodž najzaslužniji za uspjeh ovog filma
Glavna muška uloga Jean Dujardin, The Artist faca... Iako sam štovatelj Clooneya, onaj film uopšte nemam želju da pogledam
lud čovjek i gotovo Glavna ženska uloga Meryl Streep, The Iron Lady iako sam mislila da će Glen Close da pokupi ovu nagradu, Meryl je ipak Meryl i meni je kao takva mnogo draža
Sporedna m uloga Christopher Plummer, Beginners vidim većinom je starija ekipa nominovana tako i treba, da omladina ima od koga da uči
Sporedna ž uloga Octavia Spencer, The Help je li ovo da ispoštuju sve rase? šala mala
Najbolji animirani Rango Meni se uopšte nije dopao... Imam želju da pogledam Chico & Rita
Kinematografija Hugo, Robert Richardson Hugo se takođe nakupio nagrada i čini mi se jako šarolik i maštovit... je li neko gledao?
Dokumentarni film Undefeated; TJ Martin, Dan Lindsay and Rich Middlemas
Kratki dokumentarni Saving Face; Daniel Junge and Sharmeen Obaid-Chinoy Montaža The Girl with the Dragon Tattoo; Kirk Baxter and Angus Wall i ovo me raduje, nisam vidjela više od trailera ali samo čekam priliku da trknem u kino po ovo zadovoljstvo!
Strani film Iran, "A Separation" Asghar Farhadi, director
Šminka The Iron Lady, Mark Coulier and J. Roy Helland
Muzika The Artist, Ludovic Bource ovo se moglo i predvidjeti...
Pjesma (Music (Original Song) ) "Man or Muppet" from THE MUPPETS; Music and Lyric by Bret McKenzie
Kratki animirani The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore; William Joyce and Brandon Oldenburg
Kratki igrani The Shore; Terry George and Oorlagh George
Montaža zvuka Hugo; Philip Stockton and Eugene Gearty
Miks zvuka Hugo; Tom Fleischman and John Midgley
Vizuelni efekti Hugo; Rob Legato, Joss Williams, Ben Grossmann and Alex Henning
Scenario (adaptirani) The Descendants; Screenplay by Alexander Payne and Nat Faxon & Jim Rash
Scenario (originalni) Midnight in Paris; Written by Woody Allen sviđa mi se izbor jer je Woody za mene jedan od najduhovitijih ljudi koji hodaju planetom
Šteta što Tinker Tailor Soldier Spy ostade kratkih rukava, kao i Drive koji se istakao u Caneu.
Evo ja ću da ih postrojim, usput da bacim i komentar, mada nisam pogledala većinu filmova... Koliko god mi se The Artist dopao, nisam očekivala da će ovako dobro da prođe, jer inače ne volim ni Oskar, kao ni dosta filmova koji su kroz zadnjih dvadesetak godina nagrađivani...
Najbolji film The Artist Drago mi je zbog ovog izbora, jer će možda ova današnja omladina kroz jedan novi, zanimljivi i jako lijepi film početi malo da gleda i korijene kinematografije Ako je nakon ovog filma bar 1% ljudi odlučilo da pogleda neki nijemi film, njegov zadatak je ispunjen.
Spoiler:
Edit: Idalje se držim teze da je dodž najzaslužniji za uspjeh ovog filma
Glavna muška uloga Jean Dujardin, The Artist faca... Iako sam štovatelj Clooneya, onaj film uopšte nemam želju da pogledam
lud čovjek i gotovo Glavna ženska uloga Meryl Streep, The Iron Lady iako sam mislila da će Glen Close da pokupi ovu nagradu, Meryl je ipak Meryl i meni je kao takva mnogo draža
Sporedna m uloga Christopher Plummer, Beginners vidim većinom je starija ekipa nominovana tako i treba, da omladina ima od koga da uči
Sporedna ž uloga Octavia Spencer, The Help je li ovo da ispoštuju sve rase? šala mala
Kinematografija Hugo, Robert Richardson Hugo se takođe nakupio nagrada i čini mi se jako šarolik i maštovit... je li neko gledao?
Scenario (originalni) Midnight in Paris; Written by Woody Allen sviđa mi se izbor jer je Woody za mene jedan od najduhovitijih ljudi koji hodaju planetom
Šteta što Tinker Tailor Soldier Spy ostade kratkih rukava, kao i Drive koji se istakao u Caneu.
Artist je najbolji film od nominovanih, ali samo toliko. Na nekoliko mijesta film gubi osnovnu nit i onu ljepotu koju ima prvih 30 minuta. Najbolji glumac je Geri Oldman, sve ostalo je besmisleno. Džordž Kluni je prosjek svih prosjeka, a film "Potomci" mjera besmislenosti. U jednoj seriji se kaže "Meril Strip može da glumi Betmena i bila bi pravi izbor". Tačno tako, ali imala je toliko boljih uloga za koje nije dobila Oskara. Drago mi je samo zbog tog broja 3, jer je ona klasa iznad svih američkih glumica. Pa onda deset mjesta prazno. Sporedne glumce podržavam. Ja sam gledao "Hugo". Zanimljiv film. Toliko. Za mjesec dana ga se neću ni sjećati (kao nijednog filma od sinoć nominovanih). E da, uživao sam u 4 minute sinoćnjeg programa. http://bcove.me/2hc4pupz
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu