banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Veliko plavetnilo
PostPoslato: 30 Jun 2003, 14:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Jun 2003, 14:24
Stiglo nedugo na DVD i pravo je osvježenje u ovo ljeto. Da li ste gledali?? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2003, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
who's acting?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2003, 14:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Jun 2003, 14:24
SiCkNeSS je napisao:
who's acting?

Ma stari film, kako ne znaš-- evo ti podatke Veliko plavetnilo [Big Blue]

Redatelj: Luc Besson
Žanr: Avanturistički film
Gl. uloge:
Jean-Marc Barr, Paul Shenar, Rosanna Arquette, Sergio Castellitto, Jean Reno
Trajanje: 163 minute

O filmu
Enzo i Jacques poznaju se od djetinjstva. Njihovo prijateljstvo započelo je tijekom djetinjstva provedenog na Mediteranu. Ono što ih je spajalo bila je ljubav prema ronjenju, čime su se zaokupljali po čitave dane.

Jednog će dana Jacquesov otac, također ronilac, smrtno stradati roneći u Mediteranskom moru. Nakon tog incidenta, Enzo i Jacques gube svaki kontakt. Nakon nekoliko godina, dvoje prijatelja i Johanna, mlada službenica u sigurnosnom uredu, moraju otići u Peru. Tamo mlada djevojka upoznaje Jacquesa koji radi za za grupu znanstvenika. Johanna se zaljubljuje u Jacquesa, ali ne uspijeva odmah ostvariti kontakt s Francuzom. Nakon nekoliko pokušaja zbližavanja, Johanna i Jacques se, napokon, približavaju jedan drugom, ali Jacques, više dupin nego li čovjek, ne uspijeva posvetiti se te odgovara na Enzov poziv na još neistraženi i vrlo opasan teritorij…

Jezici
engleski 2.0 surround, francuski 2.0 surround, njemački 5.1, španjolski
Podnaslovi
Hrvatski, engleski njemački/tekst, španjolski, španjolski/tekst, švedski, bugarski, češki, danski, grcki mađarski, islandski, norveški, poljski, portugalski , turski, finski

Tehnički podaci
163 minute
2.35:1
Široki ekran
16x9
Bonus
Kino najava

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2003, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Film sam prvi put gledala davne 89' godine (i od tada jos sigurno jedno 5-6 puta)odusevio me je, pogotovo muzika i jos ga dan danas smatram za jednog od najboljih filmova Luc Bessona. Isplati se svakako pogledati Le grand blue.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2003, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
mnoogo dobar film,a sjecam se i da sam film prvi put gledala kad sam bila mala i da mi se glavni glumac svidjao :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2003, 22:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Divan film.Od tada sam postala delfinka! :lol: Jedan od filmova koji su mi se najvise urezaliu emocije,pamcenje,razmisljanje...
Luk Besson je izgleda ,jos kao mladi reziser bas bio fasciniran morima...delfinima..citala sa i u nekim njegovim intervjuima.A zanimljivo je da u Kanu postoji i potpis(ono ,na plocniku,sa tragovima dlanova u betonu )dakle potpis Besson-a i njegove ruke i dva nacrtana delfina,pored potpisa.Na plocniku,dakako.To sam zapazila prvo...
I to datira negdje od tad ,.neke 89-e godine...moguce da je THE BIG BLUE i bio uvrsten na program Kanskog festivala ,tada...ne znam ....bila sam mala... :) pa neb' znala.
Ali znam da je Jean -Marc Barr u ovom filmu,olicenje muske ljepote,nesto neopisivo!Toliko drag,nevin..ali u isto vrijeme sexy...I nije imao bog zna kakvih uloga.kasnije ,ali recimo da spomenem da je rezirao film u kojem je prije par godina igrao Sergej Trifunovic.Film "Stranci"...ciji sam samo kraj odgledala.Jean Marc-barr je ,mislim pretprosle ili vec koje godine bio i gost FEST-a u BGD...a i ozenjen je Jugoslovenkom :angel: (valjda je porijeklom iz CG, pijanistkinja)...mada sam procitala da se razveo.I zato ,Barr-u je blizak nas narod.Otud i Sergej i sva ta prica u tom filmu,vezana za nekog lika ,umjetnika iz YUG :angel: ,u Parizu.
Jos jedan dokaz srpsko-francuskih veza...
Nista..ode ja predaleko...ali lijep je to film.Topao.Plav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]