banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Revija ruskog filma
PostPoslato: 21 Sep 2010, 16:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Da li ste gledali neke od prikazanih filmova?

Moram priznati da mi je bilo drago sto je na filmova koje sam uspio pogledati bila puna velika sala multipleksa Palas. Mnogi ce reci da je razlog besplatan ulaz. Sigurno da je i to jedan od razloga, ali nadam se da ce Ljevar razmisliti i o tome da Banjaluka ima publiku za neamericki film (a toliko je puta to negirao). Koliko god smo u koraku sa Amerikom i njihovim premijerama blokbastera (neka i njih), toliko isto ima publike za ruske , italijanske, spankse, njemacke, japanske ...filmove.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
taksi je napisao:
nadam se da ce Ljevar razmisliti i o tome da Banjaluka ima publiku za neamericki film

Било би лијепо, напокон...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 00:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja sam gledao "Admiral". Odlican je film!
Zao mi je sto nisam mogao ici i na prethodne veceri. Od prijatelja sam saznao da su "Pop" i "Posmrtni ples" (mislim da se tako zove) savrseni filmovi. "Car" je navodno takodje dobar film. Ako ima neko blizak Ljevaru, neka mu natukne da nas obraduje sa malo vise ruskih, ceskih, francuskih filmova... Dosta je brate mili Holivuda.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Čuo sam da je taj Admiral dosta dobar.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 00:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Vader je napisao:
Čuo sam da je taj Admiral dosta dobar.

Ja sam ga gledao. Pustali su ga posljednje vece. Kao sto vec napisah na drugoj temi, da su mrvicu vise obradjeni medjuljudski odnosi, a rat isto toliko manje, film bi bio cista 10ka. Ovako, "samo" 9 :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 14:10 
Veteran
Veteran

ADMIRAL

Tesko je u 2 sata prikazati dolazak boljsevizma, ljubavnu dramu, okarakterisiati likove...

Film je dobar.

Nisu mi se svidjele scene borbe. Bespotrebno dugacke, zauzele su mjesto dobrom scenariju i dijalozima, kojih nije bilo.

Ono sto mi se svidjelo u filmu su nekoliko vrlo dobrih scena.

Da li se sjecate scene u kojoj vojnici predaju oruzje? Admiral je to isto uradio, ali na svoj nacin, bacivsi oruzje u more. Simbolika poraza i ponosa je odlicno prikazana. Mozda najbolja scene je bacanje tijela u ledeni krst, kao i prazna mustikla, ikona sv. Jova u zatvoru...

Postoje mnogi klisei, tolstojevska struktura price, dosta detalja je vec vidjeno, ali i pored svega film ima draz. Ili je to do ljepota ruskih gradova i jezika ?!

Poslednji put menjao taksi dana 22 Sep 2010, 14:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 14:15 
Veteran
Veteran

USKORO CE PROLJECE

Odlican film. Ko je gledao, svjedok je da niko pravoslavlje nije prikazao na ljepsi nacin.

Postoje neki momenti, melodramski koji su mogli biti izbaceni i koji karakterisu spanske filmove (ruskim filmovima nisu potrebni).

CAR

Nije mi se svidio. Neki likovi, kao sto je zena cara, su prikazani kao diznijevi zlikovci. Samo joj je nedostajala bunda od dalmatinaca.

Psihoze cara nisu lose prikazane, ali sam film je toliko zamoran (da ne kazem dosadan). Steta, jer zivot Ivana Groznog definitivno nije.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 12:43 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2010, 13:48
Сјајно је што је на скоро свим филмова била готово пуна сала. И није то само због бесплатног улаза. Људи су жељни таквих филмова, тј. жељни су да их гледају у биоскопу. Биоскоп и даље има посебну драж, а осуђени смо да такве посластице гледамо код куће, на рачунарима (што и није нарочито занимљиво).

Што се тиче филмова, посебно ми се свидјело то што је у скоро свим филмовима (бар у оним које сам погледала) присутна црква, православље, наглашавање оних истинских људских вриједности, духовног односа међу људима... И онда се осврнем на нашу вајну кинематографију у посљедњих неколико година, закључно са тим фамозним Српским филмом... Тужно је што је тако...

Нарочито су ми се допали филмови Поп (одлична прича, одличан глумац) и Адмирал (заиста сјајне сцене, од молитве прије проласка кроз минско поље, преко бацања оружја у воду, до бацања тијела кроз рупу у облику крста, и бројних других), мада је добар и Ускоро ће прољеће (ништа спектакуларно, али плијени управо том једноставношћу). Од филма Цар дошло ми је да повраћам (све је пренаглашено, до границе карикирања).

Све у свему, Русија нам се (поново) представила у прелијепом свјетлу. Још да нам се, у оквииру сличних манифестација, ускоро представе и друге земље...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slažem se da nedostaje ruskih i uopšte neameričkih filmova na ovim prostorima, uglavnom se i po videotekama traži evropska ili azijska produkcija.
Ne mora Ljevar naručivati i prikazivati filmove u svakodnevnim terminima već se komotno mogu organizovati revije, a koji film bude izazvao najviše interesovanja neka njega kasnije stave na repertoar i prikazuju ga recimo 7 dana, bila je takva praksa ranije.
Usput, sjećam se da je prije nekih 15 godina u starom Palasu bila revija filmova sa beogradskog FEST-a, što toga više nema? Ah da, stvar je u novcu...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
ja sam presrecna zbog ove revije.
cudno mi je da vam se CAR nije svidio, ja sam zblaznuto odusevljena, bolio me je zeludac pet sati nakon proekcije, a mislim da je to reziseru i bio cilj, fascinantna mi je gluma glavnog lika pogotovo kad ga uporedim sa ulogom u ostrvu.
admirala sam sad gledala sesti put i prvi put da mi se ucinio malo predugackim, mislim da nisu falili ni dijalozi ni ista zato sto su glumci sve uspjeli pokazati gotovo bez rijeci sto jeste odlika odlicnih glumaca. p.s. volim kolcaka :)
a posmrtni ples je u meni probudio ono zensko pa sam cak i suzu postila, strasna prica i jako lijep film unatoc tregicnosti price. najzesca scena je definitivno kada mali drzi uperenu pusku u onog lika.
ostale filmove nazalost nisam gledala ali radice piraterije, o tom po tom .

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Divno! Divno! Divno je kako ja nisam ni znala za ovu reviju! :angry4: :cry:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Možete li dati IMDb link za taj film "Car", pošto ne znam pod kojim imenom da ga tražim.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
http://www.imdb.com/title/tt1424431/

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Zna li neko gdje se mogu skinuti (ako uopšte postoje) torrenti za ove filmove? Najviše me interesuju "Pop" i "Admiral" ali u suštini pogledao bi ih sve (uspio sam doći samo na prvo veče i pogledati "Uskoro će proljeće")... Evo tražim već pola sata ali nemam baš puno sreće... ili znanja :) Linkovi mogu na PP jer piraterija nije dozvoljena na forumu. Hvala unaprijed.

EDIT:
Uspio sam naći torrente za filmove "Pop" i "Admiral" pa ako nekoga zanima, nek se javi na PP.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]