Leona je napisao:
Procitala sam knjigu. A film, pogledala sam nesto na youtube, nije mi nesto... vise je kao neki dokumentarac, knjiga mi je bolja.
A sta da kazem. Meni licno se knjiga svidjela. I mogu potvrditi da zena ima pravo. I da to sve i nije toliko neka velika tajna. Svi znamo da , ako covjek dobro i pozitivno misli da ce mu se tako i vratiti. Jedan duhovnik prije godina i godina je rekao "kakve su ti misli -takav ti je zivot"... sto znaci da je i on znao za to. Svi znamo za to, samo nam treba neko ili nesto ko/sta ce nas na to podsjetiti i redovno podsjecati.
Negativni ljudi privlace negativne stvari, pozitivni ljudi privlace pozitivne stvari. U to sam se uvjerila dosta puta.
I naravno da covjek treba biti svjestan svojih zelja, da pazi sta zeli i da vjeruje u to sto zeli.
Recimo, meni se skoro desilo nesto nevjerovatno. I taj osjecaj necu nikad zaboraviti... taj momenat kad sam iskreno, od srca pozeljela nesto sto se smatralo sasvim nemogucim i dalekim, i ne samo da sam pozeljela nego sam i osjetila da to u tom momentu imam i da sam vec dobila ... nije proslo dugo vremena i to sam zaista dobila! A to mi se desavalo i u proslosti, vise puta. Ne mogu za sebe reci da sam apsolutno pozitivna osoba, ali mogu potvrditi da bas onda kad sam bila "pozitivno nastrojena" da su mi zelje i misli postajale pozitvne i da su se zelje ostvarivale. Kad se to spozna, onda covjek bude oprezniji sa svojim mislima i zeljama.
U glavnom, knjigu vrijedi procitati, to je moje misljenje. Ja licno nisam bila nesto mnogo iznenadjena sadrzajem knjige, jer je to vec sve poznato i svi smo culi , citali o tome... ali dobro je uvijek podsjetiti se i poceti razmisljati o takvim stvarima.
...da,neke od ovih stvari su tacne... ja recimo,nisam toliko pozitivna,cesto se zalim... i cinim sebe i druge nezadovoljnim...bas cu pokusati da isprobam TAJNU ...