banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 17:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Maj 2005, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
Preuzeto sa drugog foruma:

Oz se u srijedu zavrsava a pocinje nova serija, ako ju je ko gledao neka napise jer vrijedna vremena :)

DEAD LIKE ME – serija
DEAD LIKE ME

Georgia Lass ispisala se iz škole i niti jedan posao ne polazi joj za rukom. Ništa je ne zanima pa ni njezin vlastiti život. Uzgaja cinizam koji ljuti njezinu majku, zbunjuje njezina oca i izolira njezinu mlađu sestru. No George, kako je svi zovu, uskoro će se morati probuditi. Nakon što je majka natjera da se zaposli, George na poslu doživi nesreću i pogine kad svemirska postaja Mir padne na Zemlju. Saznaje da život poslije smrti uistinu postoji i upozna Rubea koje je primi pod svoje okrilje i upozna s ostalim članovima njegove skupine živih mrtvaca: Masonom, Roxy i Betty. Sve su to ljudi koji su umrli, a vuku repove iz prošlih života. Sad moraju naučiti ono što iz ovih ili onih razloga nisu uspjeli naučiti za života. Oni se kreću ulicama isto kao i živi, jedu, spavaju i moraju naći mjesto gdje će boraviti. Izgledaju kao i živi, ali ipak nisu isti kao kad su bili živi. Svi imaju i svoje poslove. George mora vaditi dušu živima i voditi ih prema vječnosti. Uz to što se mora naviknuti na probleme koji idu uz novi život i novi posao, ona ima i sve tipične probleme za svoju dob.
Serija je usredotočena na ono što George doživljava dok je mrtva. Verzija je to života poslije smrti. Što ako smrt nije niti bijeg od onoga što smo mrzili, što ako je ona samo prilika da prihvatimo odgovornost, vrijeme kad se moramo probuditi?
Likovi: Rube, Georgein novi mentor, brižan je i mudar u ovozemaljskim kao i onozemaljskim pitanjima. Daisy je glumica koja je za života bila poznatija po svojim seksualnim pustolovinama nego po glumačkoj izvedbi. Mason, neodoljivi pripadnik grupe živih mrtvaca, pravi je zavodnik. Roxy je obrazovanje je stekla na ulici, ima stila i ne boji se biti ono što jest. Budući da nikad nije bila bliska s kćeri, Joy je ogorčena, a muči je i krivnja. Reggie, mlađa Georgeina sestra, izrazito je složena osoba za nekoga tko ima samo jedanaest godina.
Serija je osvojila mnoge prestižne nagrade. Godine 2004. bila je nominirana za nagradu Gemini i IHG Award za najbolju dramsku seriju, a Ellen Muth za nagrade Gemini i Golden Satelite za najbolju glumicu. Serija je 2004. bila nominirana i za nagradu Saturn kao najbolja serija te za Emmy u kategoriji najbolje glazbene kompozicije (Steward Copeland). Ove godine serija je ponovno nominirana za nagradu Saturn u kategoriji najbolje dramske serije, a Jasmine Guy za nagradu Image Award u kategoriji najbolje sporedne uloge.

1. epizoda: DEAD GIRL WALKING

George se pokušava naviknuti na svoje nove odgovornosti. Teže je nego što je mislila i u njoj je snažan sukob. Uz to mora naći i normalan posao.

Uloge: Mandy Patinkin (Rube), Laura Harris (Daisy), Callum Blue (Mason), Jasmine Guy (Roxy), Cynthia Stevenson (Joy), Britt McKillip (Reggie)
Redatelj: Kevin Dowling
Urednica: Ranka Horvat

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 23:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Evo pogledala sam prve dve epizode i onako nije lose...na fazon "6 feet under" s primjesom SF-a.Mala je coolerka zesca

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 12:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
simpa serija, zanimljiv scenario

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 18:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
i nema mi nekako humora :(

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 20:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Serija je dobra.Mislim ideja je totalno nesto nevidjeno i ima neki sarkazam i melanholiju "Twin Peaks-a".Barem to je moje misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pogledao sam par epizoda kad se prvi put prikazivala, ali sad kako je opet pocela pratim je redovnije. Dopada mi se. Interesantna ideja - doza humora - doza sarkazma - simpaticni likovi.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 16 Avg 2005, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Ok je serija, pogledao sam je prvi put kad je bila na hrt, al me izbijala ona mala sestra sa svojim ponasanjem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Gledao sam sinoc prvi put i svidja mi se stvarno!Originalni su.Isto tako se kroz seriju provlace neke osnovne zivotne teme i sl.!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Meni se takodje jako svidja, a sto je najvaznije, tokom citave serije, nema trenutka kada postaje dosadno! Po meni je vrijedna gledanja. 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
serija ubija. svidja mi se ta vrsta humora, sarkazma....ludilo.FENOMENALNI SU!!!

Citiraj:
George na poslu doživi nesreću i pogine kad svemirska postaja Mir padne na Zemlju

i to pogine tako sto je pukne wc-daska iz toaleta svemirske postaje Mir!!! to se moze videti u hmmm... "epizodi" koja traje 2 sata, zove se pilot i dodje nesto kao uvod. tesko se moze naci i prethodi 1. epizodi: DEAD GIRL WALKING

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nacin na koji je poginula nije mogao biti originalniji (ma koliko nekome glupo djelovao .. )

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 13:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

super serija
svidja mi se Geroge :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 14:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
sarkazam yeah :D
George i Mason su odlichni likovi...:wink:
maloj George - Ellen Muth(ako se ne varam) pristaje uloga 100%, svaka chast za glumu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
svidja mi se Geroge

Nisi jedini ;)

Procitao sam negdje da je ta Ellen Muth clanica Mensa-e .. a i da nije tako mala. '81 godiste.

+ uvodna sekvenca je fantasticna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hmmm mladja je od mene, to nije dobro :)
Mensa kazes? odmah joj upisujem plus :)))
a uvodna spica je zakon
super su odradili, kao svuda nas smrt okruzuje a mi je ne prepoznajemo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo ..

http://www.imdb.com/title/tt0348913/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 21:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Evo, i ja da se prijavim na listu oduševljenih.

Šteta što su već ispucali obije sezone koje su snimljene. Sad ima repriza u retrovizoru svaki dan oko 18h, ako je ko propustio neku epizodu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2005, 07:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
:lol: Ma serija je super,samo mi je krivo shto u posljednje vrijeme nikako nisam stizala da je pogledam,ali naredne epizode mi nece promaci.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2005, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ali naredne epizode mi nece promaci..

Hoce posto se zavrsilo prikazivanje ;)

Evo par interesantnih citata iz serije :

George: Life sucks, and then you die. And then it still sucks.

Mason: I'm so smart i'm practically retarded!

Mason: Rube is so old, he probably reaped Jesus!

George: Since I just got promoted, I just thought you two should
know - I take my coffee with a little milk, two sugars and a lot less of your bullshit.

[a flaming toilet seat is about to hit George]
George: Oh, shit.

George: Ini mini maini mo ... who the f*ck I'm gonna choose - u epizodi kada treba odluciti kome od onih troje freakova da dadne posao.

Poslednji put menjao V@nja dana 31 Avg 2005, 12:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2005, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Aaaaa,neeee!ja stvarno nemam srece...pa jel' to gotova jedna sezona ili shta?hoce li se josh prikazivati??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]