banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Charlston za Ognjenku
PostPoslato: 27 Nov 2008, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ако је неко, гледао, нека напише мишљење.
Ја идем тек идуће седмице да гледам... :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 03:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Dobra je :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 15:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2006, 16:02
..obe su dobre..samo sto su sve vece prema kraju filma :D , koji je, kad smo vec kod njega, malo bezze..nepotrebno skroz. a film jako dobar. izgleda bajkovito :D meni bas drago da imamo jedan takav film, sve na nivou, sem one sonje koju inace volim, ali mi ovdje nije nesto..sto su je tjerali da prica ONAKO.. ali opet puno bolje od vecine sto su snimali kod nas posljednjih godina.
oticu jos jednom da ga pogledam.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2008, 02:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Veceras ga gledao, a i prvi put u novom Palasu da gledam film. Onako, postoji ta jaka crta morbidnosti koja se provlaci kroz film, smrt je maltene na svakom koraku. Medjutim, nije mi to samo po sebi morbidno, koliko cinjenica da je to prikaz jedne alternativne (i sto je najtuznije ne tako nemoguce) srpske stvarnosti, jednog naroda koji nestaje. Drago mi je da konacno jedan noviji film koji se desava u nekim proslim vremenima, pravi otklon od "Zone" i "Ivka" , podneblja i karaktera koji su vec poceli da smaraju.
Opet, nekako mi je prica "tanka" kad se gleda u cjelini, ili nisam dobro razumio sta se htjelo reci. Film je prepun "poetskih" dijelova (slicnih onima iz novijih kineskih filmova tipa "Heroj" i "Kuca letecih bodeza"), i cini mi se da je to i problem, ne zbog njih samih, nego sto se njima popunjava prostor, i ostaje manje vremena za radnju (poredjenja radi, pomenuti kineski filmovi traju oko tri sata, "Carlston za Ognjenku" samo sat i po). Tako da, kad sve saberem, film nije los, ali mi je ostao taj utisak nedorecenosti, kao da se zbog sve te silne poeticnosti izgubila cjelina.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2008, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Свјеже из кина...
Искрено, нисам вјервао да ово може да избаци српска кинематографија, значи има наде за велики напредак, и као што "вулкан" :D рече, отклон од неких других ствари (у којима такође има доста доброга)...
Ово за причу се слажем, са нагласком на крај, односно на крај за Огњенку... Ту сам се мало изгубио, и за сваки случај ћу послушати ону нарацију у сцени на крову зграде, поново...
Још да додам да су ми неувјерљиви били мушкарци у својој глуми, поготово Капичић. Не да ме није убиједио да је заљубљен у Малу богињу (па је због тога одбио остале дјевојке...), као и већи дио његових сцена, током филма. Икрено мислим да се искључиво визуелно уклапао и режисерову концепцију. Јездић, слично, танко. Женске улоге су одличне, уз пар ситних грешака.
П.С.- очигледна је и фасцинација режисера, крушкама у у стакленим флашама, (за ракију) :D
Све у свему врло, врло добро.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2008, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Užasno. Jedva sam ovo izdržao. Da nije bilo krasne fotografije, vjerovatno bih počinio samoubistvo gutanjem flaše s koka-kolom negdje tamo oko polovine filma. Taman kad sam pomislio da ništa ne može više da me iznervira od Katarine Radivojević i njene "glume" (trebalo bi isključivo da se pojavljuje u scenama seksa jer joj to najbolje ide), javi se onaj neimenovani narator i prospe gomilu budalaština. Da se odmah razumijemo, meni je sama ta ideja o nedostatku muškaraca i ženama koje se nekritički jagme za bilo čim što nosi pantalone u startu toliko odbojna da nije bilo nikakve šanse da mi se film svidi. Doduše, početak jeste ličio na solidnu crnu komediju, ali kasnije je sve otišlo do đavola. Šteta da su onako dobru fotografiju potrošili na ovakav debilizam od priče. Međutim, postoji način da se iskustvo gledanja filma koliko-toliko unaprijedi - stišate ton do kraja i pustite nešto od Dead Can Dance.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2008, 01:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Nov 2008, 19:20
Tema je neobična jaako, radnja tragi-komična.. a kraj je sjeban do bola.. Ipak, film se radio više od dve godine, nisam razočarana, al sam očekivala nešto malo više spektakularnije..

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2008, 02:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Succuba je napisao:
Tema je neobična jaako, radnja tragi-komična.. a kraj je sjeban do bola.. Ipak, film se radio više od dve godine, nisam razočarana, al sam očekivala nešto malo više spektakularnije..

Tesko, tesko...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 12:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Ovo je film koji treba vidjeti zbog nekoliko sjajnih scena : scena sa paukovacom-tragedija zbog gubitka nikad bolje prikazana, zatim ona zena kad place i pravi jezero, gola djevojka sa krvavim nogama, i jos mnogo scena koje na drugaciji nacin prikazuju zivot zena. Da je scenario za nijansu bolji bio remek djelo.Sve ostalo je odlicno.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 00:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Apsolutno se slazem sa komentarom iznad.
Pogledah i ja film veceras i mogu komotno reci da mi se sve, osim kraja, prilicno svidjelo.
Post-produkcija i fotografija su izvrsni, prica tako tako, zenska gluma za stepen visa od muske, dosta upecatljivih scena i sl.
Vrijedi pogledati. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]