Ne znam da li se tema odnosi na izvikane filmove uopste, ili samo neke skorasnje, ali ja cu navesti nekoliko po svom nahodjenju:
Kum-smaracina ziva, knjiga ocajno prenijeta na platno, losa gluma, povrsna, sve se svodi na nekk fazone koji kao nesto znace
Bjekstvo iz Sosenka-ne znam kako ovo neko moze nazivati klasikom, od neubjedljivog Robinsa preko precijenjenog Frimena do nestvarnog scenarija i bljutavog kraja. Izbjeci!
Kum 2-nastavak smaracine, smaracina na kvadrat, dokaz da ljudi ne uce na greskama
Dobar, los, zao-ok, nekad su se ljudi lozili na zapustene baje koje masu pucama, smrde na znoj i cigare, i ne znaju da izgovore suvislo recenicu, ali danas, mislim, come on!
Petparacke price-nabacana gomila necega sto bi trebalo da lici na film, mismas besmisla kome se smisao pokusava naknadno nakalemiti, "kultni" likovi i uloge, comeback-ovi...ok, ok, dosta je
Sindlerova lista-ovakvi losi filmovi generalno ne bi izazivali nikakvu iole znacajniju paznju da nije milenijumske zavjere Jevreja da zavladaju svijetom (odnosno, ko kaze da to vec ne rade), a filmovi su produzena ruka Novus Ordo Seculorum-a
Let iznad kukavicjeg gnijezda-mislim da je ekipa koja je pravila film bila u slicnom mentalnom stanju kao likovi iz filma
Ratovi zvijezda:Imperija uzvraca udraca-mislim, ako hocete ovakvu vrstu zabave, gleajte Toma i Dzerija, mnogo su duhovitiji i pametniji
Kazablanka-"Sviraj, Seme", to je otprilike ono sto i ovaj "klasik" radi sve vrijeme, svira, ali qrcu
Ovo su samo neki, nastavicu sljedeci put.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|