buntovnik je napisao:
Nisam uopšte nikakav buntovnik, nego me interesuje mišljenje mladih ljudi o ovoj temi. I trebaju se svi studenti Akademije buniti, jer ako misliš da se sa kamerom koja košta 4.000 - 7.000 km koja snima na kasete od 4 - 6 km, mogu snimati filmovi, e onda se očigledno ne razumješ u ovu problematiku, a ni u film. U filmu, nije samo bitna ideja ili tema, bitan je i estetski izgled! Pojedini filmovi sa Akademije ( ja sam ih gledao sve ) se mogu nositi sa evropskim filmovima, što se tiče ideje,ali tehnički nisu ni do koljena!
Samo nemoj da kukas sada oko te strane kako se nema para, slabi uslovi...
Da budemo jasni nikada se lakse film nije mogao uraditi.
Ja cu ti narezati Adobe CS3 paket i treninge za iste programe pa kreni lagano.
A akademija ima kakvu takvu opremu i studio ako se ne varam (a pogledaj malo stanje ostalih odsjeka).
Sta rade ljudi koji su vec zavrsili filmsku reziju, montazu, kameru....gdje su?
U ovom gradu nema nikakve filmske scene sto implicira sta god da se uradi bice neki pomak, bice primjeceno.
Ovo je odlicna prilika da se nesto uradi jer ima mnogo prostora i nema STA da konkurise.
Neke stvari su mi bile mnogo jasnije kada sam bio na reviji animiranog filma i kada se pustali BiH animacije od 50-tih na dalje!
Kada sam sve to pogledao ostao sam u laganom soku i dosao do veoma logicnog zakljucka:
BiH nema animiranu filsmku scenu, niti je ikada imala....
Tu je tolika supljina i odlicna prilika da sada neko bljesne i da ispliva.
A ta kamera od 4000-7000KM cuda cini za ovakve stvari