Bas zanimljiva tema, evo i ja cu da dodam jos par koje sam primetio:
Kad se dvoje upoznaju uvek se prvo kaze prezime, pa onda ime i prezime, tipa: "My name is Bond, James Bond."
Dve cure u filmu ako se mrze iz dna duse, pred kraj filma ce zajedno kao najbolje drugarice da nekog ubiju, ponize, i sl.
Satovi u filmovima, posebno kad detektivi ispituju negativce, uvek vole da menjaju vreme koje pokazuju.
U romanticnim komedijama ( fuj ) glavni lik uvek padne par puta, ili je jako smotan, ili nosi naocale.
U sportskim filmovima zadnja sekunda odlucuje ko ce pobediti.
Ako je neko bivsi detektiv ili sportista, ili sta god bivsi, obavezno je da saliva po dva hektolitra viskija dnevo.
Bombe i sl. uvek u zadnjoj sekundi budu deaktivirane.
Kad ispituju negativca on nikad ne zna da se iza ogledala nalazi neki detektiv koji ga posmatra, a ako zna onda ogledalo obavezno razbije.
Ako je film u New York-u glavni junak ili ima ogroman stan, ili je klosar.
Policajci uvek imaju stanove kao pola aerodroma.
Jurnjava kolima po gradu se uvek odvija na isti nacin, tj. prvo jedan auto se zabije, onda uglavnom dva negde slete, i sl. kombinacije, a sve se zavrsava eksplozijom.
Junaci uvek pobegnu dovoljno daleko od eksplozije, i bdw uvek znaju kad trebaju da beze od potencijalne eksplozije, i lasta ( mislim bacanje na zemlju ) kad nesto eksplodira je obavezna.
U spijunskim filmovima uvek se koriste mini diskovi.
Klinci geniji uvek kod glavnog lika izazivaju sazaljenje.
Devojke kad beze od nekoga uvek uspeju pobeci, iako trce na stiklama od 30 cm, a ako ih uhvate uvek ogrebu negativca.
U tucama sve je OK, dok pozitivac ne dobije soru koja mu raskrvavi ili nos ili usnu, e onda svi ginu.
Ako je film u Hollywood-u uvek je vila smestena na nekom brdu, sva u staklu i super cool pogledom.
U road trip filmovima uvek su likovi cool, i imaju bele prljave majice, i uvek na pumpama su radnici sa kacketima, umrljani sa motornim uljem.
U motelima vlasnik motela posmatra sta likovi rade u svojim sobama.
Svi voajeri uvek imaju pogled na mnogo prozora i niko od posmatranih ne spusta zavese.
Devojke nakon sex-a pored svog partnera hodaju umotane u plahtu.
Eto toliko sam se trenutno setio.